Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Απεργούν οι δάσκαλοι ΣΗΜΕΡΑ


Την πραγματοποίηση 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας σήμερα 22 Σεπτεμβρίου αποφάσισε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, διαμαρτυρόμενη για τις νέες περικοπές στις αποδοχές των εκπαιδευτικών, τα κενά που θα υπάρξουν στα σχολεία σε προσωπικό και τις ελλείψεις σχολικών βιβλίων.

"Η κυβέρνηση με το νέο μισθολόγιο στον δημόσιο τομέα επιδιώκει να περικόψει ακόμη περισσότερο τις αποδοχές μας, αγνοώντας το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην τελευταία κλίμακα αμοιβών μεταξύ των δημοσίων υπαλλήλων", αναφέρει η ΔΟΕ σε ανακοίνωσή της.
Την ίδια στιγμή, υποστηρίζει ότι θα υπάρξουν χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών με την έναρξη των μαθημάτων, ενώ για τις ελλείψεις σε σχολικά βιβλία τονίζει ότι "οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν σε συνθήκες που δεν επικρατούν ούτε σε τριτοκοσμικές χώρες (φωτοτυπίες βιβλίων) για μεγάλο χρονικό διάστημα". Η ΔΟΕ έχει προγραμματίσει γενικές συνελεύσεις σε όλους τους διδασκαλικούς συλλόγους της χώρας από 13 έως 29 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να συζητηθεί η πρόταση της ομοσπονδίας για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με 48ωρη απεργία στο πρώτο 10ήμερο του Οκτώβρη.
Πηγή: alfavita.gr

1 σχόλιο:

  1. Φοβερή κινητοποίηση, τη διέλυσαν την κυβέρνηση!

    (Θυμάται κανείς από τους συνδικαλιστές της ΔΟΕ τους "σοβαρούς" λόγους για τους οποίους επί Καραμανλή έκαναν 6 και πλέον εβδομάδες απεργία;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή