Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη σε Γρεβενά και Βάλια-Κάλντα (φωτορεπορτάζ)


Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν οι κάτοικοι των Γρεβενών στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος πραγματοποίησε τριήμερη επίσκεψη στην περιοχή. 
Ο κ. Βαρθολομαίος συμμετείχε στις εκδηλώσεις μνήμης για τα εκατό χρόνια από τον βίαιο θάνατο του εθνομάρτυρα μητροπολίτη Γρεβενών Αιμιλιανού Λαζαρίδη.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έγινε την Παρασκευή δεκτός με επισημότητα από τις αυτοδιοικητικές αρχές και τους μητροπολίτες της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας στην είσοδο της πόλης και έφτασε καταχειροκροτούμενος από τον κόσμο, ώς στην κεντρική πλατεία «Εθνομάρτυρος Αιμιλιανού», όπου στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές. Την πατριαρχική πομπή συνόδευσαν από την είσοδο της πόλης, ως τις παρυφές της πλατείας, έφιππα μέλη του Ιππικού Συλλόγου Γρεβενών. 
Στον χαιρετισμό του ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξήρε την ιστορία, το φυσικό περιβάλλον, αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση του έργου της Εγνατίας Οδού και κατέληξε μνημονεύοντας ιδιαίτερα το φυσικό κάλλος της περιοχής και το Δρυμό «Βάλια Κάλντα» τον οποίο  και επισκέφθηκε χθες το απόγευμα ολοκληρώνοντας την επίσκεψη του στην περιοχή.  







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου