Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

"Πολιτιστικό Τρίγωνο Γκαμπριέλας Σάινερ"



Πηγή: Εφ. "ΗΧΩ"

14 σχόλια:

  1. οι κυρ-Γιάννηδες να'ναι καλά...Πρεσπιώτες και Νεβεσκιώτες(οι Γιάννηδες εννοώ)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περιμένω παρέμβαση Μπουτάρη στο θέμα!

    Praetorian.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΞΕΝΔΙΑΝΤΡΟΠΙΑ,Η ΖΗΛΟΦΘΟΝΙΑ,Η ΚΑΚΟΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΤΙ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ!!!
    ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΡΙΟ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΟ ΑΛΑΘΗΤΟ,ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Ή ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΑΛΛΟΙΩΣ.ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ....ΕΛΕΟΣ.....ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, ΚΑΚΟΠΙΣΤΟ, ΚΑΚΟΒΟΥΛΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΑΞΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΕΦ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ!!!ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΥΡΙΑ ΜΕ Κ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΑΝ ΠΡΟΣΦΕΡΑΜΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ,ΤΟΤΕ ΠΟΛΛΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ!!ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΙΠΟΤΕ ΟΡΘΙΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γκαμπριέλα εγώ σε πάω με τα χίλια! είσαι θεά! Μίλησε και η τελευταία φυλλάδα της σειράς, η Ηχώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ή τρωει και αυτην καλα απο τον δημο ή δεν τρωει καθολου...
    με προβληματισε τωρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ποιλά είναι αυτή η κυρία; Πως βρέθηκε στην Πρέσπα; Από αγάπη για την Πρέσπα βρίσκεται εκεί; Ποιές είναι οι απόψεις της περί "Μακεδονικού"; Από τις απόψεις αυτές θα βγεί το συμπέρασμα σχετικά με το τί ρόλο παίζει (αν παίζει κάπιον ρόλο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. προς: 19 Οκτωβρίου 2011 4:28 μ.μ.

    δεν εχουν εκεινες τις ζεστες σχεσεις πλεον....πανε η καλες αποχες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αμπε τσόεκ, ντεν τιμάστε μπρε, τότε, με άσυλο ποιητών , να σουλιώτη ντε, να λιάνε πρέσπεια;
    Με το γκιορτή σκόρντο;
    Γκαμπριέλα σαν τον μπρελόκ,λίτσνα τσούπκα, γκύρο γκύρο έφερνε, από τότε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λέτε ότι θέλετε. Είναι μία αξιόλογη Αυστριακή, που ΕΠΕΛΕΞΕ να εμίνει στην Πρέσπα.
    Δημιούργησε βιβλιοθήκη, φέρνει εθελοντές, κάνει προγράμαμτα κένει εκδηλώσεις (έκθεση φωτογραφίες, συναυλίες κλπ).
    Οι ξένοι που ζουν στην Πρέσπα (Τρίγωνο και Εταιρία Προστασίας) καταλαβαίνουν περισσότερο την αξία της και την αγαπούν περισσότερο από τους εποίκους κατοίκους της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλή η Γκαμπριέλα αλλά αυτά "τα ανθρώπινα δικαιώματα που πρέπει να μάθουν τα παιδιά των Πρεσπών" θυμίζει κρυπτοεβραϊκή πολιτική που ασκείται σε διάφορες περιοχές του κόσμου για να τις διαβρώσουν. Σαν να βρωμάει λίγο αυτή η φράση..
    Με την Γκαμπριέλα δεν είχα ποτέ τίποτα. Με την δήλωσή της αυτή όμως, είναι σαν να λέει ότι τα παιδιά στο μέλλον θα πρέπει να έχουν υπόψιν τους τα ανθρώπινα δικαιώματα.. Για το μέλλον υπάρχει και ένα δήθεν "οικολογικό" σχέδιο.. ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΕΣΠΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ. ΞΥΠΝΑΤΕ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το "οικολογικό" πρόγραμμα "NATURA" το ξέρετε; Αυτό ήταν να υλοποιηθεί για την Πρέσπα. Κάποιες πληροφορίες από Ευρώπη μεριά.. ήθελαν αυτό το πρόγραμμα να ερημώνει την ελληνική πλευρά των Πρεσπών από κατοίκους.. διότι απαγόρευε κάθε δραστηριότητα, επιχειρηματική ακόμα και αγροτική. Τα συμπεράσματα δικά σας.. Όσοι βιαστούν να αρνηθούν αυτή τη πραγματικότητα.. θα πρέπει να ενημερωθούν καλύτερα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και πολλές φορές οι οικολόγοι που εφαρμόζουν κάποια προγράμματα, δεν γνωρίζουν ούτε οι ίδιοι τους βαθύτερους σκοπούς τους, πλην του οικολογικού αποτελέσματος. Αρκεί να τους χρηματοδοτήσεις.. και όλα τ΄άλλα γίνονται. Δεν είναι όλοι έτσι βέβαια, αλλά θα σας δώσω το παράδειγμα της Καλλιστώ που δρα στην Καστοριά. Πριν λίγο καιρό χρηματοδοτήθηκε με 1.200.000 ευρώ, και αμέσως έβαλε στο στόχαστρο το νέο φράγμα του Νεστορίου ότι δήθεν θα καταστρέψει το περιβάλλον και θα κινδυνεύουν οι μετέχοντες στο RIVER PARTY. Εφτά χρόνια που κράτησαν οι διαδικασίες για να ξεκινήσουν οι εργασίες του φράγματος, η Καλλιστώ δεν εμφανίστηκε πουθενά.. ούτε μια ένσταση δεν προέβαλε.. Με λίγα λόγια: ή να μην κατασκευαστεί το φράγμα, ή να καταργηθεί το RIVER PARTY..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κατ' αρχήν ο "Τσομπάνης", νομίζω ότι είναι παρα πολύ αδικος, μία αξιόλογη κυρία, που παράτησε την πατρίδα της και πήγε να ανοίξει τα μάτια σε κάτι γκαβούς που δυστυχώς υπάρχουν στην Πρέσπα!
    Ανέλαβε από τον νύν Δήμαρχο, ένα κτίριο που δήθεν στέγαζε την ΒιβλιοΘήκη του Δήμου Πρεσπών, και του έδοσε ζωή! Έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά της Πρέσπας, να έχουν μία οργανωμένη Βιβλιοθήκη, ένα χώρο να αναπτύξουν τις όποιες εικαστικές τους ανησυχίες! Αντί λοιπόν να της δίνουμε συνχαρητήρια, την κατηγορούμε κι'ολας!!! Ελεος!!! Νόμιζα ότι ο "Τσομπάνης" θα είχε λιγότερη μιζέρια από τους υπόλοιπους Πρεσπιώτες και θα μπορούσε να εξάρει το ουσιαστικό έργο αυτής της γυναίκας που κάνει την τιμή στους Πρεσπιώτες να δραστηριοποιείται αλλα και να ζεί σε ένα από τα πιό έρημα χωριά της! Τεράστιο το έργο της, σε κόντρα της κακομοιριάς και την μιζέριας ευτυχώς ορισμένων Πρεσπιωτών και μή! Για το χρέος που αναφέρεται δεν το δικαιολογώ, αλλά νομίζω ότι δείχνει ότι τα οικονομικά είναι πολύ στενά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Gianni Ntropi...!!
    Eisai poly adikos me ayti tin gynaika!

    ΑπάντησηΔιαγραφή