Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Δημοπρατήθηκε η αποπεράτωση του Φράγματος Τριανταφυλλιάς


Ένα από τα σημαντικότερα έργα ύδρευσης για τη Δυτική Μακεδονία δημοπρατήθηκε. Πρόκειται για το έργο της αποπεράτωσης του Φράγματος Τριανταφυλλιάς στη Φλώρινα, ένα έργο σημαντικό τόσο για την πόλη όσο και για τις αγροτικές καλλιέργειες όλης της περιοχής.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 29.000.000 € και η δημοπράτηση του έργου θα γίνει τις επόμενες μέρες από το Υπουργείο Υποδομών. Το έργο είχε ωριμάσει μελετητικά και από τον προηγούμενο μήνα είχε υπογραφεί αποπεράτωση του Φράγματος Τριανταφυλλιάς καθώς υπεγράφη από τον Υπουργό κ.Ραγκούση η έγκριση της πίστωσης των 29 εκατ €.
Αν όλα πάνε καλά μέχρι τις αρχές του 2012 θα έχει υπογραφεί η νέα σύμβαση για την ολοκλήρωση του φράγματος. Να θυμίσουμε ότι η κατασκευή του είχε ξεκινήσει από προηγούμενη εργολαβία η οποία λόγω προβλημάτων διαλύθηκε έχοντας ολοκληρωθεί το 60% των εργασιών.
Το ΥΠΟΜΕΔΙ έχει χαρακτηρίσει ως επικίνδυνη την παραμονή της ημιτελούς κατάστασης του έργου και η επαναδημοπράτηση του ήταν αναγκαία. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί. Παράλληλα ολοκληρώνονται και οι μελέτες για τα αρδευτικά και υδρευτικά δίκτυα έτσι ώστε να είναι έτοιμη να δημοπρατηθεί με την ολοκλήρωση του φράγματος.
Πηγή:ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου