Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Τι απέγινε το 1,4 εκ.€ για την τουριστική προβολή της Δ. Μακεδονίας?


Η Δ/νση τουρισμού Δυτ. Μακεδονίας με πρωτοβουλία της Προϊσταμένης Κυρίας Αλεξάνδρας Λιαποπούλου πραγματοποίησε στις 19/10/2011 σύσκεψη με όλες τις παραγωγικές και τουριστικές επιχειρήσεις της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Π.Δ.Μ., το θέμα της συνάντησης ήταν η συμμετοχή των παραγωγικών και τουριστικών φορέων της Περιφέρειας της Δ. Μ. στην έκθεση στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η συμμετοχή της Π.Δ.Μ. στην έκθεση αυτή και εξουσιοδοτήθηκε η Προϊσταμένη να βρει την καταλληλότερη ημερομηνία για τη διεξαγωγή της συνάντησης αυτής στην οποία θεωρήθηκε πολύ απαραίτητη η συμμετοχή της.
Από τη διαλογική συζήτηση που έγινε διαπιστώθηκε ότι η Δ/νση Τουρισμού της Περιφέρειας και η ίδια η Περιφέρεια δεν έχουν στη διάθεσή τους διαφημιστικό υλικό που να αντιπροσωπεύει επάξια την Π.Δ.Μ.. Μετά την ανακοίνωση αυτή άμεσα αντέδρασαν οι παρευρισκόμενοι ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Φλώρινας, Κος Αθανάσιος Ρόπαπας και ο τέως Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καστοριας, Κος Γρηγόριος Τσάμης, λέγοντας ότι για το σκοπό αυτό οι Ενώσεις Ξενοδόχων της Π.Δ.Μ. είχαν υποβάλλει την 30/4/2003 κοινό υπόμνημα και ζητούσαν Marketing Plan από την Περιφερειάρχη Κα Μαρία Σκραφνάκη με ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για την τουριστική διαφήμιση της Π.Δ.Μ.. Το Marketing Plan θα το υλοποιούσε η εταιρία τουρισμού της Π.Δ.Μ. προκειμένου η εταιρία να είχε και αυτή τη δική της δραστηριότητα. Η Κα Περιφερειάρχης ανταποκρίθηκε στην πρόταση των Ενώσεων και προώθησε μελέτη από το Χρήστο Πετρέα με χρηματικό ποσό πάνω από 2.000.000€ περίπου για τη τουριστική προβολή της Περιφέρειάς μας. Η μελέτη εγκρίθηκε για το ποσό των 1.400.000€ περίπου, τα οποία τα διαχειρίστηκε η Π.Δ.Μ. με περιφερειάρχη τον Κο Ανδρέα Λεούδη, τα χρήματα δεν δόθηκαν στην Εταιρία Τουρισμού, όπως αρχικά είχε αποφασιστεί και το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από την Π.Δ.Μ παρά τα δύο κοινά υπομνήματα που είχαν καταθέσει οι Ενώσεις Ξενοδόχων το Μάιο του 2004 και τον Οκτώβριο του 2004 . 
Η μελέτη αυτή προέβλεπε επίσκεψη tour operators του εξωτερικού στην πόλη μας με απευθείας πτήση από Βιέννη ή Μόναχο στην Καστοριά, φιλοξενία και ξενάγηση των tour operator στα αξιοθέατα της Π.Δ.Μ., διαφημιστικό υλικό, προβολή και συμμετοχή σε εκθέσεις, δημιουργία C.D. με τα τουριστικά και περιβαλλοντικά αξιοθέατα της περιοχής της Δ.Μ., κ.τ.λ..
Μετά από την παραπάνω τοποθέτηση ρωτούμε τι έγιναν τα χρήματα αυτά; Που ξοδεύτηκαν και πως έκλεισε το πρόγραμμα αυτό; Οι πολίτες ζητούν να μάθουν πως είναι δυνατόν να ξοδεύτηκαν τόσα πολλά χρήματα χωρίς να υπάρχει στη διάθεση της Δ/νσης Τουρισμού ή της Π.Δ.Μ. διαφημιστικό τουριστικό υλικό. Έπρεπε η Δ/νση Τουρισμού ή η Περιφέρεια να είχε ολόκληρες αποθήκες με διαφημιστικό υλικό της περιοχής μας μετά από ένα τόσο μεγάλο χρηματικό ποσό που είχε στη διάθεσή της γι’ αυτόν το σκοπό. Επιτρέπεται να μην υπάρχουν χιλιάδες ολοκληρωμένα C.D. με τα καλύτερα και τα πιο επιλεγμένα θέματα των πόλεων στη διάθεση όλων των Δήμων και των τουριστικών φορέων της Περιφέρειάς μας; Πρέπει να ζητηθεί έλεγχος από όλους τους Δήμους της Π.Δ.Μ., από τους τουριστικούς πράκτορες και από τις Ενώσεις Ξενοδόχων της Π.Δ.Μ. οι οποίες εργάστηκαν και μόχθησαν για την τουριστική αυτή Χρηματοδότηση. Δυστυχώς τα χρήματα ξοδεύτηκαν χωρίς να ικανοποιήσουν τους φορείς για το σκοπό που δόθηκαν, γι’ αυτό το πρόγραμμα αυτό δεν απέδωσε τα αναμενόμενα στον τόπο μας.
Μετά από όλα τα παραπάνω ο τουριστικός κλάδος και η ίδια η Π.Δ.Μ. στερείτε σήμερα από τα πλέον απαραίτητα τα οποία είχαν εγκριθεί από την πολιτεία, ως τα πλέον απαραίτητα, και ερωτούμε και πάλι, που ξοδεύτηκαν αυτά τα χρήματα; 
Οι πολίτες της Π.Δ.Μ. πρέπει να μάθουν επιτέλους που και πως ξοδεύονται τα χρήματα του Ελληνικού λαού, είναι απαίτηση όλων των πολιτών. Περιμένουμε υπεύθυνη απάντηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες που διαχειρίστηκαν το πρόγραμμα αυτό, μαζί με την πλήρη ανάλυση του προγράμματος και το ποσό της κάθε δραστηριότητας.
Πηγή:kozan.gr

1 σχόλιο:

  1. ο τσιπρας φταιει για ολα23 Νοεμβρίου 2011 στις 8:42 μ.μ.

    Καλο' φαγοπότι έγινε. Μερικοι΄ειναι για φυλακη[αν λειτουργουσε στοιχειωδως η πολιτεια]

    ΑπάντησηΔιαγραφή