Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Απέχουν από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι της Φλώρινας


Σε μια εποχή κατά την οποία η κοινωνική διαίρεση έχει αναχθεί σε επιστήμη και εμφανίζονται έντονα τα σημάδια πλήρους αποδόμησης του κοινωνικού ιστού και της συνεκτικότητας της κοινωνίας, ο μόνος δρόμος είναι η αλληλεγγύη.

Αντιδρώντας στην εφαρμοζόμενη πολιτική πτώχευσης του λαού, στα μέτρα απαξίωσης και εξόντωσης των δικηγόρων και στην επιχειρούμενη ποδηγέτηση της Δικαιοσύνης ενόψει της έκδοσης κρίσιμων αποφάσεων περί της νομιμότητας και της συνταγματικότητας σειράς άδικων και επαχθών για τον πολίτη μέτρων, ο Δικηγορικός Σύλλογος Φλώρινας συμμετέχει στην απεργία της 1ης  Δεκέμβρη κηρύσσοντας 24ωρη αποχή των μελών του από τα καθήκοντά τους. 
Οφείλουμε όλοι να αντιδράσουμε μαζικά, αποφασιστικά, οργανωμένα.
Για το Δ.Σ.
      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
      Δημήτριος Στεφανίδης                                  Αλέξανδρος Σιάμκουρης

2 σχόλια:

  1. ναι ενταξει καλα κανετε και ειστε μαζι με το πολιτη γιατι ειστε και εσεις πολιτες,αλλα ποσες απεργιες αποχες κανατε φετος.Μηπως ο πολιτης υποφερει και απο την χρονοβορα διαδικασια των δικαστηριων και που επιβαρινεται παραπανω με τις αποχες σας;Καποιος που ειχε φετος στην αρχη της χρονιας δικαστηριο και περιμενει δικαιωση, πηρε το δικαστηριο του 5 αναβολες.Μηπως κλονιζεται παραπανω η εμπιστοσυνη των πολιτων προς την δικαιωση;Οι πολιτες θελουν τους δικηγορους διπλα τους στα προβληματα για να τα λυνουν και οχι για να τα διαιωνιζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ουδείς εκ των υπεύθυνων δικηγόρων δεν μετακύλησε τις συνέπειες εκ της αποχής εκ των καθηκόντων σε κανέναν πελάτη.Θα πρέπει να γνωρίζεις πως οι πρώτοι οι οποίοι πλήττονται εκ των αποχών είναι οι ίδιοι οι δικηγόροι οι οποίοι στερούνται εσόδων και μάλιστα καταβάλλουν ιδίοις πόροις τα έξοδα αναβολής λόγω του ότι η αναβολή δεν ζητήται από τον εντολέα - πελάτη αλλά για λόγο για τον οποίο ο τελευταίος δεν φέρει ευθύνη.Για φέρε στο μυαλό σου άλλους επαγγελαματίες και επαγγελματικούς κλάδους που και απεργούν και πληρώνονται ή εκβιάζουν καταστάσεις καταλαμβάνοντας δρομούς και παρακωλύοντας τις συγκοινωνίες..άλλωστε τα αγαθά κόποις κτώνται και δεν γίνεται να υπάρξει αγώνας δίχως συνέπειες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή