Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΟΤΡΕΠΤΙΚΑ !


Απευθύνομαι σε όλους εσάς που χρησιμοποιείτε τα διάφορα blogs για να αναρτήσετε κάποιο κείμενο ή κάποιο σχόλιό σας κυρίως ανώνυμο!! Όλοι γνωρίζετε, ότι ο άνθρωπος πίσω από τη μάσκα της ανωνυμίας εκφράζεται  πιο άνετα, αλλά και ταυτόχρονα ανεύθυνα! Με την ανωνυμία λέει κανείς πράγματα που χωρίς τη μάσκα της ανωνυμίας δε θα

τολμούσε να πει ποτέ!!!! Καλό θα ήταν να μη λαμβάνουμε υπόψη μας ανώνυμα κείμενα ή σχόλια! Δεν είναι δυνατό να υποτιμούν τόσο βάναυσα τη νοημοσύνη μας! Δε θα ήθελα να θεωρηθώ από κανέναν σας εξυπνότερος, αλλά από πολλούς μόνο εμπειρότερος, εξάλλου υπάρχουν πολλοί νέοι που ασχολούνται με τα blogs και δε γνωρίζουν τους κανόνες, καλό θα ήταν να ενημερωθούν σχετικά! Τουλάχιστον, θέλω να πιστεύω, ότι έθεσα τον προβληματισμό! Η υπηρεσία δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος είναι η αρμόδια και η υπεύθυνη για τη δίωξη του ηλεκτρ. Εγκλήματος και σ΄ αυτό το χώρο! Επομένως δεν μπορεί να γράφει ο καθένας, ό,τι θέλει ή να συκοφαντεί συνανθρώπους του ή να διασύρει πρόσωπα, οικογένειες κτλ, πράξεις που επισύρουν ακόμα και αυτεπάγγελτα την παρέμβαση της δικαιοσύνης! Ένας πολιτισμένος άνθρωπος, με άποψη και πολιτικό λόγο, δεν πρέπει να καταφεύγει σε ανώνυμο σχολιασμό, αλλά με τεκμηρίωση, με επιχείρημα να πείθει στην άποψή του! Μπορεί αυτός ο χώρος να αξιοποιηθεί σωστά, ενημερωτικά κτλ, προς όφελος των κοινωνιών, φυσικά μόνο με τη ορθή χρήση του, όμως η κατάχρηση του χώρου-μέσου θα μπορούσε να προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημιές χωρίς βεβαίως να εξαιρείται αυτός ο ίδιος ο συντάκτης!! Δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να υποτιμά τη νοημοσύνη κανενός!

Πανίδης Θεόφιλος

Φλώρινα 3-11-2011

4 σχόλια:

  1. Έκπληξη και προβληματισμό μας προκαλεί το λογίδριο νουθεσίας του εκπαιδευτικού Κου Πανίδη.
    Εντελώς τυχαία, αυτή τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, ο Κος Πανίδης να ασχολείται με το θέμα της ανωνυμίας στο διαδίκτυο !!!
    Η απάντηση στον Κο Πανίδη μπορεί να έχει δύο σκέλη.
    Πρώτον, όσον αφορά το περιεχόμενο της "νουθεσίας" του, αυτό που μπορεί να ειπωθεί είναι πως "άνετα και ανεύθυνα" δεν εκφράζεται μόνο αυτός που κρύβεται πίσω από τη μάσκα της ανωνυμίας αλλά και αυτός που εκφράζει, εξυπηρετεί, υπηρετεί συμφέροντα πανίσχυρων μηχανισμών εξουσίας, είτε αυτά αφορούν κομματικούς μηχανισμούς, είτε αφορούν τεράστια δημοσιογραφικά συγκροτήματα υποτελών ΜΜΕ.
    Μάλιστα ο τελευταίος δεν εκφράζεται μόνο άνετα και ανεύθυνα κρυβόμενος πίσω από τις ισχυρές "πλάτες" των εντολέων του, αλλά επίσης θρασύτατα, πρόστυχα και προκλητικά, καθυβρίζοντας και ισοπεδώνοντας όποιον και ότι έρχεται σε αντιπαράθεση με τα συμφέροντα του αφεντικού.
    Κι αυτό είναι κάτι που συμβαίνει κατά κόρον και πολλαπλασιαστικά τις τελευταίες δύο δεκαετίες, γεγονός που οδήγησε στην πολτοποίηση συνειδήσεων διαμέσου του φόβου και της ωμής ισχύος.
    Είναι το αίτιο της δημιουργίας φιλήσυχων, ακίνδυνων και απενεργοποιημένων πολιτών που αποδέχονται τόσο μοιρολατρικά τα μέτρα κοινωνικής ισοπέδωσης που επιβάλλει το κομματικό σύστημα στο οποίο είναι ενταγμένος ο Κος Πανίδης, αλλά όχι μόνον αυτός.
    Πριν ασχοληθεί λοιπόν με την ανευθυνότητα της ανωνυμίας, ας επικεντρωθεί και ας επιτεθεί στην ασυδοσία των ΜΜΕ που υπηρετούν τόσο προκλητικά και θρασύτατα οικονομικά συμφέροντα και μηχανισμούς κομματικής εξουσίας.
    Δεύτερον, γιατί άραγε ο Κος Πανιδης διάλεξε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή όπου ΟΛΑ καταρρέουν γύρω μας για να μας κάνει μαθήματα συγγραφικής ηθικής ;
    Είναι τυχαία άραγε η χρονική συγκυρία ;
    Θεωρώ πως όχι φυσικά, όπως δεν είναι τυχαίο και το γεγονός ότι το νομοσχέδιο για τα blogs, του μνημονιακού κομματικού μηχανισμού που εκπροσωπεί και εκφράζει ο Κος Πανίδης, είναι σχεδόν έτοιμο και αναμένεται να μπεί στην κυκλοφορία, αν δεν το προλάβει το τσουνάμι της λαϊκής οργής.
    Κύριοι διαχειριστές του εν λόγω blog, γνωρίζετε αυτό που λέει ο λαός : "τα λέμε στη νύφη για να τα ακούει η πεθερά" ;
    Μαντέψτε λοιπόν στην περίπτωσή μας ποιά είναι η νύφη, ποιά η πεθερά και ποιός ο μπαμπούλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θερμά συγχαρητήρια φίλτατε κ. 11.48 για την εμπεριστατωμένη τοποθέτησή σου, η οποία δεν αφήνει ούτε καν περιθώρια συμπληρώσεως. Παρακαλώ να μου επιτρέψεις να προσθέσω κάτι σε απλά και καθημερινά ελληνικά - για να διευκολύνω τον κ. Πανίδη να τα καταλάβει - ότι η μάσκα της ανωνυμίας είναι επιβεβλημένη σε μια χώρα που το νόμιμο δε συμβαδίζει με το ηθικό. Ίσως δεν είναι πρέπον, αλλά σίγουρα είναι χρήσιμο να μπορεί κάποιος να αναφερθεί σε γεγονότα και καταστάσεις που γνωρίζει όχι μόνον αυτός αλλά το σύνολο της κοινωνίας, τα οποία όμως δεν μπορεί να πει επώνυμα διότι μπορεί να βρεθεί εκτεθειμένος, αφού δεν έχει αποδείξεις". Όπως έλεγε κάποιος παλιός φίλος που δε βρίσκεται σήμερα ανάμεσά μας: "Και εγώ απέκτησα παιδιά με τη γυναίκα μου. Με είδε κανείς σε ιδιαίτερες στιγμές μαζί της;".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θεόφιλε τούτα λες κι εκάεν και το τσάμπασιν, πίεν και μέθεν και το εαμ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ο αναμάρτητος πρωτος τον λίθο βαλέτω ΄...

    ΑπάντησηΔιαγραφή