Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Η Δημοτική Κοινότητα Φλώρινας για το «χαράτσι» της ΔΕΗ


O πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κ.Ρόζας και τα μέλη του Συμβουλίου εξέδωσαν το παρακάτω ψήφισμα:

Η κυβέρνηση, προχωρεί στην πιο άγρια λεηλασία εισοδημάτων, δικαιωμάτων και δημόσιας περιουσίας. χιλιάδες εργαζόμενοι οδηγούνται στις απόλυσης μέσω νέων εφευρημάτων, τύπου «εργασιακής εφεδρείας». Η μικρή και μεσαία επιχείρηση καταστρέφεται. Ο αγροτικός κόσμος ξεκληρίζεται.
Το ένα χαράτσι διαδέχεται το άλλο, εισοδήματα φορολογούνται για δεύτερη ίσως και Τρίτη φορά, επιβάλλονται εισφορές δήθεν έκτακτες αλλά πενταετούς διάρκειας. Στην πόλη μας η αυξημένη τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και η επικείμενη της εξίσωσης με την τιμή του πετρελαίου κίνησης φέρνει χιλιάδες συμπολίτες μας σε απόγνωση.
Μέσα σε όλο αυτόν τον ορυμαγδό μέτρων, η επιβολή του νέου ισοπεδωτικού «έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών» που μένει γνωστό στη συνείδηση του λαού ως «χαράτσι της ΔΕΗ», δίνει την χαριστική βολή.
Το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας καταγγέλλει την επιβολή του τέλους αυτού ως παράνομου και κυρίως άδικου, ανήθικου και εκβιαστικού. Κανείς δεν μπορεί να στερήσει τους συμπολίτες μας από ένα ζωτικό αγαθό ειδικά εντός του χειμώνα και μέσα στις γιορτές. Είναι απάνθρωπο.
Εκφράζει την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση του στις κινήσεις πολιτών που ήδη συντονίζουν τον αγώνα κατά της εφαρμογής του άδικου αυτού μέτρου.
ΑΠΑΙΤΕΙ από τη ΔΕΗ να μην κόψει το ρεύμα από κανέναν επειδή δεν πλήρωσε το τέλος ακινήτων.
Ο Δήμος Φλώρινας θα πρέπει να είναι έτοιμος να ενεργοποιήσει τις υπηρεσίες του προς υπεράσπιση των πολιτών του που είτε δεν μπορούν είτε αρνούνται να υποκύψουν στον εκβιασμό και να καταβάλλουν το χαράτσι.
Η Δημοτική Κοινότητα Φλώρινας αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να απευθύνει σε θεσμικούς φορείς, να ζητήσει τη συνδρομή του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας και να ανοίξει έναν ουσιαστικό διάλογο με όλους τους συνδημότες μας ώστε να βοηθήσει τον κάθε πολίτη.     
Κων/νος Ρόζας
Γεώργιος Ηλιάδης
Αρίσταρχος Τσιώτας 
Κων/νος Μικρόπουλος 
Κων/νος Γρατσουνίδης 
Παντελής Σιάκος 
Βέτα Κωτσοπούλου  
Σοφία Ζευγώλη 
Κων/να Καρρά 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου