Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Έως τις 20 Ιανουαρίου οι φόροι του Δεκεμβρίου


Παράταση μέχρι τις 20 Ιανουαρίου των προθεσμιών για την υποβολή δηλώσεων και την καταβολή φόρων, εισφορών, τελών και βεβαιωμένων χρεών που έληγαν στις 30 Δεκεμβρίου 2011 ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Ειδικά για τα τέλη κυκλοφορίας, η προθεσμία μετά την παράταση λήγει στις 13 Ιανουαρίου.

Πρακτικά η παράταση του υπουργείου Οικονομικών δίνει έξτρα περιθώριο 20 ημερών σε όσους φορολογούμενους θέλουν να πληρώσουν φόρους, τέλη, εισφορές και βεβαιωμένα χρέη στις εφορίες χωρίς προσαυξήσεις, ενώ παρατείνεται και η προθεσμία για την υποβολή ξεχασμένων φοροδηλώσεων έως το 2009 χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις. Η παράταση αφορά και τις δόσεις της έκτακτης εισφοράς αλλά και τυχόν δόσεις φόρου εισοδήματος και δόθηκε προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι και να καλυφθούν οι αρρυθμίες που προκλήθηκαν από την απεργία των εφοριακών υπαλλήλων στην εκπνοή του έτους.
Για τα τέλη Ι.Χ. Στο άλλο μέτωπο των τελών κυκλοφορίας, μετά την παράταση οι φορολογούμενοι έχουν περιθώριο αγοράς των σημάτων έως τις 13 Ιανουαρίου, ενώ έως την ημερομηνία αυτή ισχύει και η παράταση της προθεσμίας για την κατάθεση πινακίδων από όσους έχουν αποφασίσει να θέσουν το αυτοκίνητό τους σε ακινησία το επόμενο έτος, προκειμένου να αποφύγουν να πληρώσουν τέλη και έκτακτες εισφορές που προκύπτουν από τις αντικειμενικές δαπάνες (για Ι.Χ. άνω των 2.000 κυβικών εκατοστών).
Τα τέλη κυκλοφορίας μετά την παράταση μπορούν να πληρώνονται μόνο στις εφορίες, ενώ μετά τις 13 Ιανουαρίου 2012 η εκπρόθεσμη προμήθεια του σήματος επιβαρύνεται και με πρόστιμο ισόποσο με την αξία του τέλους.
Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, όσοι από τους φορολογούμενους δεν έχουν λάβει ειδοποιητήριο ή το έχουν χάσει και εφόσον είναι πιστοποιημένοι χρήστες του taxisnet μπορούν να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο πληρωμής των σημάτων τελών κυκλοφορίας από το Διαδίκτυο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση της ΓΓΠΣ (www.gsis.gr).
Οι φορολογούμενοι που θα χρησιμοποιήσουν το Διαδίκτυο θα πρέπει αρχικά να επιλέξουν το πλαίσιο Υπηρεσίες προς Πολίτες ή το πλαίσιο Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις - Επιτηδευματίες και στη συνέχεια το πλαίσιο Ειδοποιήσεις Πληρωμής ή Επιστροφής Φόρου για να τυπώσουν τα ειδοποιητήριά τους.
Πηγή: Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου