Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας


Από την αντιπεριφέρεια Φλώρινας λάβαμε και δημοσιεύουμε  το παρακάτω δελτίο τύπου:

Μετά την κήρυξη του δήμου Φλώρινας σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας – και μετά από αίτημα του Δημάρχου Φλώρινας - συνεδρίασε το πρωί της Τρίτης 17 Ιανουαρίου 2012 το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας.
Τα μέλη του Οργάνου, αφού άκουσαν την εισήγηση του αρμοδίου Αντιδημάρχου Φλώρινας και υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας του δήμου, κατέγραψαν τα προβλήματα και τις ελλείψεις και δεσμεύτηκαν για την αντιμετώπιση όσων προκύψουν τις επόμενες ημέρες.
Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε η ετοιμότητα όλων των φορέων που συμμετείχαν, στον τομέα ευθύνης του καθενός.
Μετά τη σύσκεψη ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας Δ.Ηλιάδης δήλωσε: «Μετά την απόφαση του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, ως Π.Ε. Φλώρινας και υπεύθυνος του συντονισμού Πολιτικής Προστασίας, ήμουν υποχρεωμένος να καλέσω το Συντονιστικό Όργανο, να δώσουμε οδηγίες, να καταθέσουμε απόψεις και ιδέες για να δούμε πως θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στα γεγονότα που συμβαίνουν τώρα, αλλά και σε αυτά που θα ακολουθήσουν, στις χιονοπτώσεις και στις χαμηλές θερμοκρασίες.
Ανταποκρίθηκαν όλοι και πρέπει να τους ευχαριστήσω. Ακούστηκαν πολλές απόψεις και αυτό που έχει σημασία είναι ότι συμφωνήσαμε σε ένα και μοναδικό: στο ότι εμείς, ως νομός Φλώρινας, θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να ανταποκριθούμε και να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης των πολιτών.
Η συνεργασία μας με το δήμο Φλώρινας, αλλά και με τους άλλος δήμους και φορείς, είναι δεδομένη.
Αυτό που θέλω να πω στους πολίτες είναι να μας εμπιστεύονται, να μας στηρίζουν και να βοηθούν στο έργο μας.
Πραγματικά υπάρχουν ελλείψεις σε χρηματοδοτήσεις, ελλείψεις σε χειριστές. Εκεί καλούμαστε να βρούμε τις λύσεις, εκεί εστιάσαμε την προσοχή μας και μετά από όσα ειπώθηκαν θα βρούμε τη χρυσή τομή και θα δώσουμε τις λύσεις ώστε ο νομός μας να μην μείνει αποκλεισμένος.
Μέχρι τώρα πήγαμε καλά και θα εξακολουθούμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή για να προσφέρουμε αυτά που πρέπει».
Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Φλώρινας Αθ.Μπέλτσος, ως υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του δήμου, δήλωσε: «Με αφορμή την απόφαση του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, με δεδομένο τις έντονες χιονοπτώσεις των τελευταίων ημερών και τις πολικές θερμοκρασίας και με δεδομένο ότι επίκειται και νέο κύμα κακοκαιρίας, μετρήσαμε τις δυνάμεις και τις δυνατότητες μας. Μέχρι τώρα έχουμε ανταπεξέλθει και σαν δήμος και σαν Περιφέρεια. Υπάρχουν κάποια προβλήματα που ενδεχομένως παρουσιαστούν και γι’ αυτό έχει δημιουργηθεί όλη αυτή η διαδικασία του εκτάκτου, προκειμένου να προετοιμαστούμε και να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά που ενδεχόμενα μπορεί να μας δημιουργήσουν πρόβλημα.
Πρόβλημα δεν είχαμε μέχρι τώρα, ευελπιστώ ότι θα συνεχίσει να υπάρχει η συνεργασία και η αλληλοκάλυψη μεταξύ των υπηρεσιών και νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου