Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Κόντρες στον πάγο...


Σε άγρια κόντρα ανάμεσα στο δήμαρχο Φλώρινας και τους Δ.Ηλιάδη και Γ.Δακή εξελίσσεται η απόφαση του Ι.Βοσκόπουλου να κηρύξει, από χθες το απόγευμα, το Δήμο  Φλώρινας σε κατάσταση «Έκτακτης Ανάγκης». Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες της Florine@ ο 

Ι.Βοσκόπουλος αγνοώντας τις αντίθετες εκτιμήσεις υπηρεσιακών παραγόντων της Π.Ε. Φλώρινας αλλά και του ίδιου του Δ.Ηλιάδη και παρακάμπτοντας τον Περιφερειάρχη Γ.Δακή ζήτησε από το Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας να κηρύξει το Δήμο Φλώρινας σε κατάσταση «Έκτακτης Ανάγκης». Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες έντονη είναι η δυσαρέσκεια Δακή και Ηλιάδη όχι μόνο για την πλήρη έλλειψη επικοινωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές, θέμα που μπορεί να προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημίες, αλλά και για την "αντιτουριστική" αυτή ενέργεια εκ μέρους του δημάρχου Φλώρινας. Από τις 9 σήμερα το πρωί συνεδριάσει το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση και επιβεβαίωση της ετοιμότητας

13 σχόλια:

  1. Κινήσεις εντυπωσιασμού του Βοσκόπουλου, τίποτα άλλο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΤΗΚΑΜΕ ΤΩΡΑ! ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ!!!!
      ΜΕ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ???
      ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝ ΣΚΕΦΤΗΚΕ, ΤΗΝ ΑΔΥΜΑΝΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΞΕΣΤΑΝΟΥΜΕ ΟΣΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΡΘΟΥΝ ΤΗΝ ΣΚΕΦΤΗΚΕ???

      Διαγραφή
    2. μαλακιες ........!!! ηταν να ερθουν και 5 ανθρωποι στην φλωρινα και αυτοι το ακυρωσαν!!!! που ειναι ρε γαμωτο να δουμε καναν με αρχ@@@@α σωστο σε αυτη την πολη!!!! αλλα τελικα εχουμε αυτους που μας αξιζουν γενικα στην πολη μας!!!!

      Διαγραφή
  2. δυστυχως γενικως η ηγεσια της φλωρινας ειναι μονο για γιορτες και φανφαρες και πιττες να κοβει.....!!!! και ειναι αξιο αποριας το πως μαθαινουν οι νεοι (ηγετες) να κανουν ακριβως οτι και οι προηγουμενοι δεν ξερω...... μαλλον θα πρεπει να τους κανουν (σεμιναρια) οι παλιοι.....!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στην φλωρινα χρειαζομαστε καποιους δυναμικους ηγετες που να ξεσηκωσουν εμας τον λαο της φλωρινας για να κερδισουμε καποια πραγματα που δικαιουμαστε, οπως το πετρελαιο, το τραινο, και αλλα.... και μονο που ζουμε σε αυτην την πολη με αυτες τις καιρικες συνθηκες επρεπε να παιρνουμε επιδοτηση......
    ΔΕΔΕΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Hello!!!!Αυτούς όλους ποιος του ψήφισε?????Άφου στη Φλώρινα πρώτα μετράει το κόμμα!!!Είμαστε άξιοι της μοίρας μας!!!Εκατό χρόνια πίσω είμαστε και εκεί θα μείνουμε!!!Επίπεδο μηδέν και μαύρη μαυρίλα πλάκωσε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. O καυγάς για το πάπλωμα, αδέρφια σ` αυτή την πόλη ο καθένας για πάρτη του και όλα κατά διαόλου,εντυποσιασμός και και χρήματα μόνο για πανυγήρια. Οι περισότεροι δρόμοι όλου του δήμου σε κακό χάλι κι αυτοι ευχαριστημέμοι, πού μυαλό για πετρέλαιο καιτέτοια. Δυστυχώς αυτοί μας αξίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ασυνοησια και οι κόντρες μας μάραναν. καρεκλάκηδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και για να μην ξεχνιόμαστε όπως κάποιοι κύριοι δήμαρχοι… μιας και μπήκαμε πλέον στο 2012 κλείνουμε και… πόσα??? Έξι η περισσότερα χρόνια που δεν φωταγωγείτε ο δρόμος από την διασταύρωση του πανεπιστημίου μεεεεεεεεεεεεεεεεχρι τη σχολή μας αλ...λά και των όπισθεν από αυτήν λυκείων και ο συνδυασμός του ορατότης μηδέν και του dancing on ice συνθέτουν το σουρεαλιστικό σκηνικό που μας παρουσιάσατε πρόσφατα πως ναι μεν υπάρχουν λάμπες αλλά δεν έχουν ανάψει ποτέ γιατί δεν έχει εγκατασταθεί παροχέας ρεύματος??????????
    Βαριά η επιστήμη για μας τους αδαείς κύριοι δήμαρχοι….

    Ευχαριστούμε!

    Ρήμος Αργύριος
    Αντιπρόεδρος Δ.Σ. φοιτητικού συλλόγου
    τμήματος εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών
    πανεπιστημίου δυτικής Μακεδονίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. O κ. Ηλιάδης νομίζει ότι επειδή ο Βοσκόπουλος είναι φθαρμένος και έκλεισε τον κύκλο του, ο ίδιος δεν έχει φθορά. Επίσης θεωρεί ότι ο συνεχής κύκλος των ποντίων
    στο Νομό (μια τζο ντασσέν, μια τσόντα ας έν )θα είναι αέναος και τσουβαλάτος, σαν τις πατάτες του Καυκάσου.
    (Μίμην, ντο εν τα δυο φορές καλά- καλά ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΓΩΝΙΩΝ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΗΣ18 Ιανουαρίου 2012 στις 3:17 μ.μ.

      ΑΓΩΝΙΩΝ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΗΣ 1
      Πρώτη είδηση: Ο Δήμαρχος Φλώρινας ζήτησε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να κηρύξει το Δήμο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ενέργεια που ερμηνεύεται ως διάθεση για δράση.
      Δεύτερη είδηση: Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ανταποκρινόμενη στο αίτημα του Δημάρχου, κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Δήμο. Ενέργεια που καταδεικνύει ανταπόκριση στο αίτημα για δράση.
      Τρίτη είδηση: Ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, πειθαρχώντας στην απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, συγκάλεσε σε συνεδρίαση το ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ. Ενέργεια που – επίσης – καταδεικνύει ανταπόκριση στο αίτημα για δράση.
      Τέταρτη είδηση: Από τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου προέκυψε ότι δεν δημιουργήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα, αλλά και αν δημιουργηθούν στο μέλλον, το Συντονιστικό Όργανο είναι έτοιμο να τα αντιμετωπίσει. Εδώ διαφαίνεται διάθεση για δράση, όποτε προκύψει ανάγκη και εφ’ όσον υπάρχουν αντικειμενικά οι δυνατότητες ανταπόκρισης.
      Αυτά ως προς τη διαδικασία (Γιατί στην Ελλάδα δεν προέχει η πρακτική λύση, αλλά συχνά – σχεδόν πάντοτε – απαιτείται η νομιμότητα). Ακολουθούν σχόλια, γνώμες, ερωτήματα και απορίες των δημοτών, στα οποία – ως δημότης από γεννήσεώς μου – θα επιθυμούσα να προσθέσω και τα δικά μου.
      Υπάρχουν ορισμένα σημεία που πρέπει να διαλευκανθούν, ξεκινώντας από την κατάργηση των δρομολογίων του Ο.Σ.Ε. Η αλήθεια είναι ότι για αυτή την ενέργεια ευθύνεται η Πολιτεία και όχι ο Δήμαρχος, ο Αντιπεριφερειάρχης ή οι βουλευτές. Εάν αυτοί οι παράγοντες αδυνατούν να ανατρέψουν την Κυβερνητική αυτή απόφαση, σημαίνει ότι πρέπει να αναζητηθούν συμμαχίες με παράγοντες αναλόγου πολιτικού αναστήματος από τον όμορο και επίσης θιγόμενο νομό Κοζάνης. Μια συμμαχία αυτού του επιπέδου, ίσως αυξήσει τις πιθανότητες επίλυσης του προβλήματος.
      Σε ότι αφορά την πολυσυζητημένη επιδότηση της τιμής των υγρών καυσίμων, πολύ φοβάμαι ότι δεν έχουμε πιθανότητες ανταπόκρισης γιατί μια τέτοια λύση θα βρει απαιτητικούς μιμητές σε πολλούς νομούς, άσχετα από τις πραγματικές καιρικές συνθήκες που στην περιοχή μας είναι δραματικά πιο δυσμενείς. Ειδικά σε περίοδο οικονομικής κρίσης που ο καθένας – άσχετα από τη μόνιμη κατοικία του – αναζητά τρόπους περιορισμού των ατομικών και οικογενειακών δαπανών του.

      Διαγραφή
    2. ΑΓΩΝΙΩΝ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΗΣ18 Ιανουαρίου 2012 στις 3:17 μ.μ.

      ΑΓΩΝΙΩΝ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΗΣ 2
      Σε σχέση με την κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης διερωτώμαι: Αφού οι φορείς του Δήμου και της Περιφέρειας βρίσκονται – αποδεδειγμένα – σε ετοιμότητα και τα σχολεία είναι κλειστά, τι άλλο προσφέρει η κίνηση αυτή του κ. Δημάρχου; Εκτός – ίσως – από τον εντυπωσιασμό των δημοτών και προκειμένου να «διασκεδάσει» τις αιτιάσεις των πολιτών για αδράνειά του σε άλλα σημαντικά ζητήματα. Ίσως ο κ. Δήμαρχος ισχυρισθεί ότι η κίνησή του αυτή αποσκοπεί στη δημόσια προβολή των προβλημάτων του Δήμου, από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (Μ.Μ.Ε.), προκειμένου να απαιτήσει στη συνέχεια τη συνδρομή της Πολιτείας, αλλά αυτή η προβολή δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί την ώρα που οι δημοσιογράφοι όλης της χώρας απεργούν. Ποιός θα προβάλλει τα προβλήματά μας και από ποιο μέσο; Επομένως, αυτό το υποτιθέμενο επιχείρημα, καταρρέει πριν καν διατυπωθεί. Αν ο κ. Δήμαρχος έχει κάποιο άλλο επιχείρημα να επικαλεσθεί, θα περιμένουμε και θα επανέλθουμε, πρόθυμοι να ανακαλέσουμε την αρνητική κριτική μας εάν μας πείσει…
      Επί πλέον, υπάρχει και η τουριστική προβολή του Δήμου η οποία αυτοακυρώνεται όταν τα προβαλλόμενα προβλήματα προβάλλουν σε κάθε πιθανό επισκέπτη ως ανυπέρβλητα και ενδεχομένως επικίνδυνα για την υγεία του ή τη σωματική του ακεραιότητα.
      Όμως, υπάρχει και η κοινή λογική. Δεν είναι η πρώτη φορά που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τόσο χαμηλές θερμοκρασίες. Όλοι οι πολίτες μέσης ηλικίας και άνω, θυμόμαστε πολλούς Χειμώνες με πολικές θερμοκρασίες. Βρισκόμαστε στη Φλώρινα και αντιμετωπίζουμε έναν καθαρά Φλωρινιώτικο Χειμώνα.
      Τελικά, αν ο κ. Δήμαρχος πραγματικά θεώρησε ότι συντρέχουν όλες οι πραγματικές προϋποθέσεις για την κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ας φρόντιζε – ας φροντίσει ακόμη και τώρα – να επιλύσει κάποια από τα προβλήματα. Έστω αυτά που μπορεί, όπως ο καθαρισμός των πεζοδρομίων από τους πάγους.
      Σχετικά με την έλλειψη συνεννόησης μεταξύ των κορυφαίων πολιτικών παραγόντων του νομού μας, σύμφωνα με – κατά καιρούς – δηλώσεις και δημοσιεύματα αλλά και από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, αυτή προέκυψε πριν από ένα χρόνο, όταν ο σημερινός Δήμαρχος απαίτησε από τον Αντιπεριφερειάρχη να παραμείνει στο γραφείο που κατείχε ως (πρώην) Νομάρχης, στο κτίριο της πρώην Νομαρχίας και νυν Περιφέρειας. Απαίτηση που δεν μπορούσε να ικανοποιηθεί, γιατί – πολύ απλά – η έδρα του Δήμου βρίσκεται στο κτίριο του Δήμου και όχι σε αυτό της Περιφέρειας. Η απαίτηση του Δημάρχου προκύπτει από το γεγονός ότι κατέλαβε το μισό άνω όροφο του Δημαρχείου για προσωπικό του γραφείο, σε πλήρη αντίθεση με όλους τους προηγουμένους Δημάρχους από το 1912 μέχρι σήμερα.
      Προκειμένου να υπάρξει συνεννόηση ανάμεσα σε δύο πρόσωπα ή σε δύο πλευρές, απαιτείται η συμφωνία – ακόμη και σε επί μέρους ζητήματα – και οι δύο. Αν η μια πλευρά αρνείται πεισματικά έστω και μια απλή προσέγγιση, η συνεννόηση είναι ανέφικτη. Από όλα τα ανωτέρω, εύκολα συνάγεται ότι αυτό που αρνείται κάθε προσέγγιση για συνεννόηση είναι ο κ. Δήμαρχος, ο οποίος καλείται να προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες που μπορεί στους δημότες που του εμπιστεύθηκαν την τύχη τους, αναιρώντας την άκαμπτη στάση του και μη αναζητώντας ευκαιρίες για δημιουργία ρήξεων με την Περιφέρεια.
      Επί πλέον, ο κ. Δήμαρχος οφείλει να λάβει σοβαρά υπ’ όψιν του δύο παράγοντες: α) Τις επιπτώσεις της μη προσέλευσης επισκεπτών στην πόλη μας, στην τοπική αγορά και β) Επειδή είναι πολιτικό πρόσωπο (εξελέγη με το χρίσμα της Ν.Δ.), τις αρνητικές επιπτώσεις αυτής της διαμάχης που ίδιος συντηρεί και – ενίοτε – τροφοδοτεί, σε βάρος του κόμματός του κατά τις επικείμενες Εθνικές εκλογές.

      Διαγραφή