Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Παρέλαση αρμάτων στο καρναβάλι του Ξινού Νερού (Φωτορεπορτάζ)

















15 σχόλια:

  1. Το κείμενο που ακολουθεί είναι στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Κοζανίτικου καρναβαλιού και το υπογράφει ο πρόεδρος του οργανισμού Αθλητισμού, πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Κοζάνης. ''Τούτες τις μέρες που η πατρίδα βιώνει πρωτόγνωρες στιγμές,τώρα που η κρίση διαπερνά κάθε κομμάτι της ζωής μας ανατρέποντας δεδομένα και σταθερές χρόνων, ησυμπόρευση και η αλληλεγγύη είναι όροι επιβίωσης για όλους μας. Η Αποκριά μας έρχεται φέτος να ανοίξει και πάλι τις καρδιές των ανθρώπων,να ανοίξει τις πόρτες της γειτονιάς, να ανοίξει τις αγκαλιές μας.Το φετινό κρασί και το πατροπαράδοτο κιχί έχουν ιδιαίτερη αξία. Είναι το κρασί της συντροφικότητας, το κέρασμα, η φιλοξενία και η ευγένεια των απλών ανθρώπων. Ντόπιοι και συνέλληνες δίνουμε τα χέρια στο χορό του φανού, μοιραζόμαστε τη χαρά και τη δύναμη ενός προγονικού εθίμου, επιβεβαιώνουμε την αξία του ''εμείς'' απέναντι στο ''εγώ''. Το μόνο που ζητά η Αποκριά είναι αυτό που επιτάσσει και το σήμερα , να είμαστε όλοι αντάμα.'' Τι ακούμε εμείς στην Φλώρινα από τα χείλη των θρησκευτικων ηγετών μας για το ''αμαρτωλό '' καρναβάλι;Τόσο αμαρτωλοί είνα τελικά οι Κοζανίτες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκτός από αμαρτωλοί είναι και πανέξυπνοι σε σχέση με εμάς(τους Φλλλλλωρινιώτες)και δεν επιτρέπουν στο παπαδαριό κι πολλά-πολλά

      Διαγραφή
  2. Μπράβο στους ΞΙΝΟΝΕΡΊΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΟΥΝ ΣΕ ΚΆΘΕ είδους σκοταδιστές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τί να λέμε τώρα... Ευτυχώς υπάρχουν και οι ξυνονερίτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό που δεν είπε ο Κοζανίτης Πρόεδρος είναι ότι και φέτος δαπανήθηκάν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για τα καρναβάλια σε όλη την Ελλάδα. Αλήθεια δεν θα ήταν καλύτερα αυτά τα χρήματα να δινόταν σε φτωχές και άπορες οικογένειες; Ο σκοταδιστής μητροπολίτης τόσα χρόνια ταίζει άπορους σε συσιτια και περιθάλπει γερόντους στο γηροκομείο. Τι από όλα αυτά κάνουν οι καρναβαλιστές ; Είδα το καρναβάλι στο Ξινο Νερό. Αηδία και χωρίς φαντασία. Πεταμένα λεφτά σε κάποιους μασκαράδες όνομα και πράγμα. Και από ότι έμαθα χορηγοί και ο δήμος και η Περιφέρεια. Να τους χαιρομαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ ΣΤΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΥΜΒΟΛΙΖΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΑΡΑΔΕΣ? ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ 1-2 ΜΕΡΕΣ ΝΤΙΡΛΑ ΣΤΟ ΜΕΘΥΣΙ?
    ΤΟΣΟ ΚΡΑΤΑΕΙ Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ?
    ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΟΙ ΞΥΝΟΝΕΡΙΤΕΣ ΒΑΛΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ. ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΕΒΕΝΤΕΣ. ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΡΑΣΜΑ ΚΑΙ Η ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ.
    ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγχαρητήρια στον ανώνυμο των 11:08 PM για την υπέροχη συλλογιστική του.Δυστυχώς οι υποστηρικτές του θλιβερού καρναβάλου που ευτελίζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια παραβλέπουν μεταξύ των άλλων και αυτήν την πτυχή που τόνισε ο φίλος ανώνυμος.Πλειοδοτούν όμως σε χαρακτηρισμούς,απαξιωτικούς για τους διαφωνούντες.Πρέπει να καταλάβουν ότι όσους χαρακτηρισμούς κι αν εκτοξεύσουν οι υπεύθυνοι ποιμένες της Εκκλησίας κι όχι οι ανθρωπάρεσκοι και συμβιβασμένοι με τον κόσμο και το φρόνημά του θα καταδικάζουν πάντα κατά χρέος ό,τι αντίκειται στο θέλημα του Θεού όπως εν προκειμένω ο καρνάβαλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι σκοταδιστές που λέτε επιτελούν και φιλανθρωπικό έργο, η τοπική κοινωνία το ξέρει.
    Ενώ οι χαρούμενοι αυτές τις μέρες καρναβαλιστές αμφιβάλλω αν θα σου δώσουν και ένα ποτήρι νερό αν βρεθείς στην ανάγκη τους.
    Με δανεικά και με λεφτά του Δήμου όλα γίνονται.
    Φυσικά δεν είμαι με τους πραγματικά σκοταδιστές που βλέπουν το σατανά στον καρνάβαλο .

    Στις μέρες μας όμως η αλληλεγγύη μεταξύ μας είναι το ζητούμενο και στο πνεύμα αυτό ας μην κανιβαλλιστούμε σε μια ψευτοδιαμάχη ιδέων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ει ανθρώποις ήρεσκον ουκ αν ήμην δούλος Ιησού Χριστού λέγει ο απόστολος Παύλος και επαναλαμβάνει διαχρονικά η Εκκλησία.Οι εκκοσμικευμένοι χριστιανοί της σήμερον που με το ένα πόδι βρίσκονται στην Εκκλησία και με το άλλο στον κόσμο,οι δίψυχοι και δίβουλοι,καλό θα είναι να αφήσουν τις σοφιστείες και να εφαρμόσουν τα όσα επιτάσσει η Εκκλησία για το καρναβάλι.Ή με το Χριστό ή με τον κόσμο.Συμβιβασμοί δε χωρούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Με τον κόσμο! με τον κόσμο!

    Ο κόσμος είναι σίγουρο ότι υπάρχει, ζούμε ανάμεσα του, αισθανόμαστε, νιώθουμε, γελάμε, κλαίμε...

    Αν τελικά υπάρχει ο Χριστός, θα τον δούμε και θα ζήσουμε μαζί του αιώνια. Αγαπητέ ανώνυμε μην κολλάς τόσο με την εκκλησία και τα όσα επιτάσσει. Για το προσωπικό συμφέρον των λειτουργών της ενδιαφέρεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σωστός ο φίλος 11:38.Φτάνει πια με τους υπαλλήλους που φορούν τα μαύρα χωρίς να τα τιμούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο καημένος ο Κολοκοτρώνης. Είπε κάποτε πως μια μέρα το πανεπιστήμιο θα γκρεμίσει το παλάτι. Λάθος, σοφέ μου γέρο. Γιατί αφόντας εστήσανε μπροστά στο πανεπιστήμιο τον πατριάρχη, η νεότερη Ελλάδα είχε παίξει πια τη ζαριά της στο Ρουβίκωνα. Είχε πάρει το δρόμο της. Τη στράτα του κακού και της ανεμοζάλης. Η Ελλαδοελλάδα αποσύρθηκε, άκρα πικραμένη και περήφανη. Και άφηκε την Εβραιοελλάδα να ξερογλείφεται σα μαϊμού απάνου στη σκηνή του καραγκιόζη:
    «Γειά σου, μάνα μου Ελλάς, είμαι κλεφτοφουκαράς».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αν τελικά υπάρχει ο Χριστός!Φαίνεται ότι ο κόσμος έγινε μοναχός του!Ωραία τω όντι λογική!Μήπως και το ρολόι γίνεται μόνο του;Δεν προυποθέτει η κατασκευή του την ύπαρξη ωρολογοποιού;Ποιος μας έπλασε ω αγαθοί;Ό κανένας ή η τυφλή τύχη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Είπε κι άλλα ο Κολοκοτρώνης ανώνυμε των 3:41 AΜ.Ότι πολεμήσαμε για του Χριστού την πίστη την αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία.6000 κληρικοί θυσιάστηκαν στον αγώνα της παλιγγενεσίας επί τη βάσει των όσων γράφει ο πρόξενος της Γαλλίας Πουκεβίλ.Ανάμεσα σ αυτούς και πολλοί πατριάρχες και επίσκοποι.Αυτά γιατί τα ξεχνάμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν είστε καλά αλήθεια! έχετε σοβαρό πρόβλημα αδέρφια μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή