Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Δεσμεύσεις Παπακωνσταντίνου για τον Τοπικό Πόρο και το λιγνιτόσημο


Σήμερα, 7 Φεβρουαρίου 2012 ο Δήμαρχος Αμυνταίου και Πρόεδρος του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων, Ι.Ιωσηφίδης, μαζί με τους Βουλευτές Φλώρινας, Ευσ.Κωνσταντινίδη και Γ.Λιάνη και το Δήμαρχο Φλώρινας, Ι.Βοσκόπουλο, συναντήθηκε με τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας 

και Κλιματικής Αλλαγής, Γ.Παπακωνσταντίνου.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των σημαντικών εξελίξεων που έχουν δρομολογηθεί στο χώρο της ενέργειας και πριν από τη σύσκεψη των Δημάρχων των ενεργειακών Δήμων και των Βουλευτών Αρκαδίας, Κοζάνης και Φλώρινας.
Στη συνάντηση ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε (α) για την αύξηση του Τοπικού Πόρου Ανάπτυξης και (β) την καθιέρωση του λιγνιτοσήμου. Επισημαίνεται ότι πρόκειται για δύο από τα σημαντικότερα αιτήματα που έχουν θέσει οι λιγνιτικές περιοχές και το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων.
Σε δήλωσή που έκανε αμέσως μετά τη συνάντηση ο Δήμαρχος Αμυνταίου, Ι.Ιωσηφίδης, ανέφερε «Είμαστε εν αναμονή της υλοποίησης των δεσμεύσεων του κ. Υπουργού. Θα πρόκειται για τεράστια επιτυχία όταν υλοποιηθούν οι δύο αυτές δεσμεύσεις. Όταν η αύξηση του Τοπικού Πόρου και η καθιέρωση του Λιγνιτοσήμου γίνουν νόμοι του κράτους, τότε θα δικαιούμαστε να λέμε ότι η οργανωμένη προσπάθεια είναι η μόνη που μπορεί να αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα για την περιοχή.
Βέβαια, το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων έχει καταρτίσει την agenda των θεμάτων και των διεκδικήσεων της περιοχής, που βασίζεται σε 11 σημεία. Η υλοποίηση των δύο αυτών πολύ σημαντικών δεσμεύσεων σε καμία περίπτωση δεν θα σημάνει υποχώρηση από το συνολικό πλαίσιο των προτάσεων που έχουμε καταθέσει.  Η προσπάθεια μας πρέπει να ολοκληρωθεί με επιτυχία γιατί σε αυτή βασίζεται το μέλλον τον λιγνιτικών περιοχών και η καλύτερη δυνατή προετοιμασία μας για τη μεταλιγνιτική περίοδο.»

5 σχόλια:

  1. ο κ Ιωσηφιδης παλι για τον τοπικο πορο μιλαει μονο? ας πουληθει ο ΑΗΣ και ας περιμενει αυτος τον τοπικο πορο! ολοκληρη συναντηση κανανε κ παλι για τα ιδια μιλησανε? για το φλεγον θεμα της πωλησης της ΔΕΗ κανεις δε μιλαει?? γιατι αραγε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απάντηση στον Ανώνυμο 03,42.
    Αφου και ο Ιωσηφίδης επιχειρηματίας-εργολάβος είναι, τίνος το μέρος θα πάρει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν είσασταν πολίτες του Δήμου (3.42 και 4.10) με ενδιαφέρον θα βλέπατε στα δημοτικά συμβούλια και οσο αγωνίζεται για τον τοπικό πόρο ο ΜΑΚΗΣ άλλο τόσο αγωνίζεται για να μην πουληθούν η ΑΗΣ. Εχει δώσει το στίγμα του και έχει φέρει μαζί 5 διευρυμένους δήμους σήμερα οι οποίοι κατεβαίνουν όλοι μαζί για τον ίδιο σκοπό στην Αθήνα. Ολα τα άλλά που αναφέρονται είναι παραφιλολογίες κλπ., κανένας στον παρελθόν δεν είχε τόσο δυνατή φωνή στην κυβέρνηση, και μάλιστα ανεξάρτητος από κόμματα!!!

    Βέβαια όταν τα υποσχόταν στην αρχή, έλεγαν μόνο λόγια είναι. Τώρα που καταφέρνει ένα-ένα προσπαθούν να τα απαξιώσουν. Ας είναι, ας ελπίσουμε να μην επικρατήσουν και βγουν αληθινοί αυτοί που επωφελούνται και χαίρονται με την καταστροφή του τόπου, και αυτοί που πραγματικά πιστεύουν στην περιοχή να επιστρατευτούν να βοηθήσουν και όχι να γκρινιάζουν, ειδικά να γκρινιάζουν στα ΘΕΤΙΚΑ που πετυχαίνει ο τόπος.

    Σήμερα όπως καταντήσαμε πρέπει να μιλάμε με έργα και όχι με φούμαρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ 04:35.
      ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑ Ν,ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ!ΑΛΛΟΙΩΣ ΘΑ ΥΠΟΘΕΣΩ ΟΤΙ ΕΚΤΕΛΕΙΣ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΜΟΙΒΟΜΕΝΗ...ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΛΙΒΑΝΙΣΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ!
      ΟΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ή ΕΥΤΥΧΩΣ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΠΟΥ ΕΥΚΟΛΑ ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕΣΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ!!!

      Διαγραφή
  4. ΙΛΑΡΟΤΡΑΓΩΔΙΑ η συνάντηση με το Υπουργό ΠΕΚΑ κ. Παπακωνσταντινου
    Των θεσμικών μας εκπροσώπων

    Ποιος θα εκδώσει το δικό του Δ. Τύπου. Ούτε σ’ αυτό μπορούν να συντονιστούν;
    Παρ’ όλα αυτά κοινή γραμμή πλεύσης ότι κάτι πήγε να γίνει.
    Στην ουσία (με μια ρεαλιστική ματιά):
    -Για το ορυχείο της Βευης, ένα είναι σίγουρο, ότι συνεχίζεται η εκκρεμότητα και όποια λύση θα προκύψει μετά τις εκλογές. Πρώτη φορά είναι άλλωστε παρόμοιων
    Υποσχέσεων;
    -Για τις μετεγκαταστάσεις: Ο Υπουργός θα ζητήσει την επίσπευση….καλά κρασιά!!!
    -Για την πώληση των Μονάδων τοπική κοινωνία είναι έτοιμη να πεθάνει στα χαρακώματα-κατά τους εκπροσώπους μας-χωρίς να ρωτηθεί βέβαια..
    -Δέσμευση για αύξηση του τοπικού πόρου γενικά και αόριστα. Μέσα στην κρίση, η διατήρηση του πόρου είναι εξασφαλισμένη;…Και μείς καλλιεργούμε προσδοκίες;
    -Διερεύνηση του αιτήματος για το λιγνιτοσημο ….Εμείς είμαστε βέβαιοι για το αποτέλεσμα, ΕΣΕΙΣ….;
    -Και αφού τέθηκε και θέμα έκπτωσης τιμολογίων ρεύματος, τώρα μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι!!!
    Αντί για πόλεμο δελτίων τύπου και προσπάθειας οικειοποίησης μιας άκαρπης απογοητευτικής συνάντησης θαταν καλύτερη η αλήθεια από την προσπάθεια ωραιοποίησης που επιχειρείται.
    Η προσφορά στην αξιοπιστία της πολιτικής που τόσο βάναυσα κακοποιείται στις μέρες μας ,θαταν ανεκτίμητη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή