Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Περιζήτητος στην Αμερική ο Φλωρινιώτης κατασκευαστής αεροσκαφών! (video)


Αμερικανικές εταιρείες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για εμπορική αξιοποίηση αεροπλάνου που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στη Φλώρινα
Σχεδιαστής και κατασκευαστής δεν είναι κάποιος επαγγελματίας αεροναυπηγός, άλλα ο πρόεδρος της Αερολέσχης Φλώρινας Γιώργος Ηλιόπουλος, δημιουργός δύο 

αεροσκαφών.
Ο κ. Ηλιόπουλος ήταν αστυνομικός και "τα λεφτά δεν περίσσευαν". Όταν επισκέφθηκε ειδικά καταστήματα στον Καναδά, κάποιος τού έδωσε την ιδέα να κατασκευάσει αεροπλάνο με υλικά που μπορούσε να βρει.
Έτσι, κατασκεύασε το πρώτο του ξύλινο αεροπλάνο, χρησιμοποιώντας παλιά έπιπλα και ένα αναπηρικό καροτσάκι, ενώ τοποθέτησε κινητήρα αυτοκίνητου. 
Τόνισε ότι χρειάστηκε να ξεπεράσει τον εαυτό του, άλλα και το φόβο μην καταντήσει το εγχείρημα του μια φαιδρή ιστορία για έναν τρελό που προσπάθησε να φτιάξει αεροπλάνο.
Όταν ολοκληρώθηκε ο "Λυγκιστής", όπως ονομάστηκε το πρώτο αεροσκάφος, θεώρησε ότι εκπλήρωσε το όνειρό του και ότι δεν θα επιχειρούσε και πάλι κάτι ανάλογο, ακόμα και να του έδιναν 1 εκ. ευρώ.
Ωστόσο, η "ψώρα" δεν τον άφησε να ησυχάσει και κατασκεύασε το δεύτερο αεροσκάφος από τσίγκους τυπογραφείου, σε κλίμακα 1 προς 6. Όταν πέταξε, κόντεψε να πάθει καρδιακή προσβολή, όπως χαρακτηριστικά είπε.
Ύστερα από κοπιαστική δουλειά και 3.000 τροποποιήσεις του αρχικού σχεδίου το κατασκεύασε και σε κανονικό μέγεθος, χρησιμοποιώντας αεροπορικό αλουμίνιο και ο "Αρχων" έκανε το πρώτο του ταξίδι στους αιθέρες.
Πρόκειται για ένα υπερελαφρό αεροσκάφος που μοιάζει με μαχητικό. Όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο κ. Ηλιόπουλος, έχει δεχτεί πολλά e-mail από αμερικάνικες εταιρείες για την εμπορική του αξιοποίηση.
Ο κ. Ηλιόπουλος δήλωσε ότι είχε από μικρός πάθος με τα αεροπλάνα. Θυμάται την εικόνα του αεροπλάνου στο αναγνωστικό της Β' δημοτικού που το έχει κρατήσει, αν κι έχουν περάσει πολλά χρονιά.
Το έναυσμα για να ασχοληθεί σοβαρά, "επιστημονικά" όπως λέει στο, ήταν μια εικόνα σε περιοδικό ποικίλης ύλης. 
Ξεκίνησε να κατασκευάζει μοντέλα αεροπλάνων και κατέγραφε σχολαστικά τις παρατηρήσεις του. Παράλληλα, σχεδίαζε αεροσκάφη μέσω υπολογιστή.






Γ. Χατζηγεωργίου
Πηγή: ΑΜΠΕ

7 σχόλια:

  1. Υπάρχει και αυτή η Ελλάδα..........ευτυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν ήταν σε κάποια χώρα όπως η Γερμανία θα ήταν ήδη σε γραμμή παραγωγής και θα το είχαν εξάγει σε άλλες χώρες.
    Αυτά κάνει η κακιά Γερμανία σε ανάλογες περιπτώσεις.
    Εμείς εδώ σε αυτή τη χώρα βάζουμε εμπόδια σε τέτοιες προσπάθειες και τις υπονομεύουμε.

    Μόνο καινοτόμες επενδύσεις σε τομείς όπως πχ. ο παραπάνω μπορούν να βγάλουν μακροπρόθεσμα τη χώρα από την κρίση, να δημιουργήσουν νέες θέσεις απασχόλησης και να αυξήσουν τον παραγόμενο πλούτο της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η πιο καλή είδηση εδω και καιρό.. Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προκαλώ Δήμο και Περιφέρεια να αξιοποιήσουν το μεράκι αυτών των ανθρώπων και να συνεργαστούν για την πυροπροστασία το καλοκαίρι. Μόνο με χορήγηση καυσίμων η αερολέσχη θα μπορούσε να περιπολεί για πυρκαγιές σε ολόκληρο το Νομό. Ονειρεύομαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγχαρητήρια!

    Νομίζω πως αν γίνει μια έρευνα για τους Φλωρινιώτες που έφυγαν απο την πολη τους δραστηριοποιήθηκαν και αξιοποιήθηκαν σε άλλες πόλεις και κυρίως χώρες , θα υπάρχουν λαμπρά παραδείγματα που θα μας έκαναν υπερήφανους και θα μας έδιναν ελπίδα σ αυτή τη μιζέρια και την παγωνιά που ζούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παιδιά ακόμη δεν ξέρετε τίποτα για τη γραφειοκρατία,
    δεν μας είπε που έβγαλε άδεια για το αεροσκάφος , τι
    τράβηξε και τι του ζητούσαν εδώ .Μετά βρίζουμε τη Μέρκελ
    που στο κάτω - κάτω αυτή κοιτάει το συμφέρον της χώρας
    της και όπως είπε ο 11:44 αυτοί θα το είχαν σε παραγωγή
    και ίσως το λάθος του ήταν που το κατασκεύασε σε λάθος
    χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΓΙΩΡΓΟ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΤΖΕΠΗ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΣΥ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή