Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Επικυρώθηκε το πρακτικό κατανομής του Τοπικού Πόρου Ανάπτυξης για το 2011


Χθες το μεσημέρι στην Αθήνα και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής εγκρίθηκε το πρακτικό κατανομής του περίφημου Τοπικού Πόρου Ανάπτυξης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της

Επιτροπής Παρακολούθησης, κάτι που, πρακτικά, σημαίνει ότι περίπου 15.000.000€ θα εκταμιευτούν μέσα στις επόμενες ημέρες στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, 4,3εκ.€ στην Π.Ε. Φλώρινας και 3εκ.€ στην Π.Ε. Αρκαδίας (Μεγαλόπολη). 
Η χθεσινή εξέλιξη, είχε προδιαγραφεί πριν μερικές εβδομάδες, μετά από σχετικές δηλώσεις του υπουργού ΠΕΚΑ Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως τα εν λόγω κονδύλια θα έπρεπε να είχαν εκταμιευθεί ήδη, εδώ και 20 περίπου μήνες, κάτι που δε συνέβη λόγω της κρίσης και στοίχησε σημαντικά στην περιοχή μας.
Όπως επεσήμανε ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Ι.Σόκουτης, ο οποίος συμμετείχε στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι πανέτοιμη για να απορροφήσει τα 7,5 εκ. ευρώ που της αναλογούν, καθώς τα υπόλοιπα 7,5 εκατομμύρια αναλογούν στους Δήμους και, κυρίως, στους λεγόμενους «ενεργειακούς».
Πηγή: Πρωινός Λόγος

1 σχόλιο:

  1. Αν τα απορρόφησετε όπως τα απο ρουφήξατε στο παρελθόν καλύτερα να μη τα απορ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή