Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Εκλογές για τα όργανα διοίκησης στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας


Υποτονικό είναι το προεκλογικό κλίμα στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές για την ανάδειξη των νέων οργάνων διοίκησης του ιδρύματος.
Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 13 Μαρτίου και θα αναδειχτούν τα έξι εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου του ΤΕΙ, τα οποία θα κληθούν να 

ασκήσουν τις αρμοδιότητες που περιγράφονται στα άρθρα 8 και 76 του Νόμου 4009/2011».
Αν χρειαστεί θα γίνουν επαναληπτικές εκλογές την Πέμπτη 15 Μαρτίου. Πάντως, οι παλλινωδίες που σημειώθηκαν το προηγούμενο διάστημα και δύο συνεχείς αναβολές της εκλογικής διαδικασίας, έχουν δημιουργήσει ένα άκρως υποτονικό κλίμα. Μέχρι χτες τίποτα στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας δεν θύμιζε προεκλογική διαδικασία, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που δεν αποκλείουν ούτε αυτή τη φορά να μη γίνουν οι εκλογές, καθώς παρά τα πρόσθετα μέτρα της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, «ίσως βρεθούν κι’ αυτή τη φορά κάποιοι που ενδεχομένως να εμποδίσουν την εκλογική διαδικασία επειδή διαφωνούν με την εφαρμογή του νέου νόμου για τα ΑΕΙ – ΤΕΙ».
Υποψήφιοι για τις έξι θέσεις των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου του ΤΕΙ είναι οι: Αργύρης Βατάλης (καθηγητής), Συμεών Καραφόλας (καθηγητής), Στέργιος Μαρόπουλος (αναπληρωτής καθηγητής), Παρασκευή Μητλιάγκα (αν. καθηγήτρια), Αντώνης Μπίσμπας (καθηγητής), Κωνσταντίνος Παρίσης (αν. καθηγητής), Ευάγγελος Πέσσιος (καθηγητής), Ιωάννης Σινάκας (αν. καθηγητής), Ευστάθιος Ταμουσίδης (καθηγητής – νυν αντιπρόεδρος), Νικόλαος Τσούνης (καθηγητής) και Γεωργία Χαριτούδη (αν. καθηγήτρια).
Στα έξι εσωτερικά μέλη που θα εκλεγούν θα προστεθεί και ένα έβδομο. Πρόκειται για τον εκπρόσωπο των φοιτητών, ο οποίος προβλέπεται να εκλεγεί από τους φοιτητές. Το σύνολο των επτά εσωτερικών μελών του Συμβουλίου του ΤΕΙ θα προκηρύξει την πρόσκληση ενδιαφέροντος για εξωτερικά μέλη και για πρόεδρο του Συμβουλίου του ΤΕΙ, ο οποίος να σημειωθεί θα είναι επίσης εξωτερικό μέλος. Μετά τις αιτήσεις ενδιαφέροντος που θα κατατεθούν τα επτά εσωτερικά μέλη θα επιλέξουν τα εξωτερικά μέλη και τον πρόεδρο, καθώς και τον αντιπρόεδρο, ο οποίος είναι εσωτερικό μέλος.
Ενδιαφέρον για την προεδρία
Στη συνέχεια θα γίνει πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη θέση του προέδρου του Ιδρύματος. Μεταξύ των υποψηφιοτήτων το 11μελές συμβούλιο του ΤΕΙ θα κληθεί να κάνει μία αξιολόγηση, προτείνοντας τελικώς δύο. Μεταξύ των δύο θα εκλεγεί ό ένας από το εκλεκτορικό σώμα των 127 μελών των διδασκόντων του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Να σημειωθεί ότι για τη θέση του προέδρου του Ιδρύματος μπορεί να επιλεγεί ένα εσωτερικό μέλος, ενώ ο πρόεδρος του Συμβουλίου του ΤΕΙ θα είναι υποχρεωτικά εξωτερικό μέλος. Μεταξύ των ονομάτων που ακούγονται ότι ενδιαφέρονται μέσα από την κοινότητα διδασκόντων του ΤΕΙ είναι ο πρώην και ο νυν πρόεδρος Στέργιος Γκανάτσιος και Γιώργος Χαραλαμπίδης αντιστοίχως. Επίσης φλερτάρει και ο υποψήφιος των περασμένων εκλογών για την προεδρία, Αθανάσιος Τριανταφύλλου, καθώς και ο αντιπρόεδρος του ιδρύματος Ν. Ασημόπουλος.
Πηγή: e-ptolemeos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου