Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Εκδηλώσεις για την Ημέρα κατά της σχολικής βίας στο Αμύνταιο


Το Υπουργείο Παιδείας καθιέρωσε την 6η Μαρτίου ως Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας, προτείνοντας συγκεκριμένες δράσεις, συζητήσεις και εκδηλώσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών.

Το Δημοτικό Σχολείο Αετού διοργάνωσε εκδηλώσεις για τα παιδιά και τους γονείς, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, τη Σχολική Επιτροπή, το Δήμο Αμυνταίου και το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας. Έτσι, για τα παιδιά πραγματοποιήθηκε προβολή ταινίας κινουμένων σχεδίων και ανάγνωση κειμένων με θέμα τη σχολική βία, ενώ με τους γονείς είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν η κ. Βίκυ Ζιώγα, επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης και ο Διευθυντής του σχολείου Νίκος Λυπίτκας.
Αντίστοιχα το Α’ Δημοτικό Σχολείο Αμυνταίου πραγματοποίησε εκδήλωση ενημέρωσης προς τους γονείς και τα παιδιά. Στην εκδήλωση μίλησε η ψυχολόγος κ. Ραχήλ Ρίζου, ενώ εκτός από τον Διευθυντή του σχολείου Μιχάλη Μιχαηλίδη και τους εκπαιδευτικούς της μονάδας, συμμετείχε η Σχολική Σύμβουλος Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Αμυνταίου κ. Κασσίδου Στέλλα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου