Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Απάντηση Κωνσταντινίδη στον Λ.Αδάμ


Σχετικά με το δελτίο τύπου του σωματείου ΕΤΕ ΔΕΗ – Τ.Δ.Ε. Α.Η.Σ. Μελίτης και στον πρόεδρό του Λάζαρο Αδάμ ο βουλευτής της Ν.Δ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης απαντάει ως εξής:

Πολύ καλά τα λέτε κ. Αδάμ. Πραγματικά και άλλα συνδικάτα έβγαλαν ανακοινώσεις για το θέμα. Και επειδή με ρωτάτε, σκωπτικά, αν και αυτοί οι πρόεδροι είχαν πρόβλημα ως προς το πρόσωπο μου, σας απαντώ:
Όχι, δεν έχουν προσωπικό πρόβλημα. Κρίνουν, τοποθετούνται και εκφράζονται, πολλές φορές με τον αυστηρότερο τρόπο, αλλά πάντα με ευπρέπεια.
Δεν ψεύδονται.
Εσείς όμως  ψεύδεστε και αυτό το γεγονός φανερώνει προσωπική εμπάθεια.
Ψεύδεστε, γιατί επικαλείστε στην πρώτη ανακοίνωση σας ανύπαρκτο δελτίο τύπου του πολιτικού μου γραφείου.
Λέτε ότι δεν αντέδρασα στην αναφορά Παπακωνσταντίνου για πωλήσεις, όταν γνωρίζετε πολύ καλά πως δεν ήμουν μόνος και αντιδράσαμε όλοι μαζί.
Όλες οι σχετικές δηλώσεις έχουν δημοσιευτεί και τις επαναδημοσιοποίησα στην απάντηση μου. Δε βρήκατε όμως το θάρρος να ανασκευάσετε τα όσα ψευδώς ισχυριστήκατε.
 Ο λόγος προφανής. Οι Εθνικές Εκλογές. Εκεί στοχεύετε, υπέρ του όποιου εκλεκτού σας. Είμαστε μικρός τόπος , όλοι γνωριζόμαστε και δεν ξεχνιόμαστε. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για το πρόσφατο παρελθόν. Στην πρώτη σας επιστολή αναφέρεστε στο τέλος για το μνημόνιο και αφιερώνεστε από την αρχή στο ανύπαρκτο δελτίο τύπου.
Στη δεύτερη επιστολή αφήνετε στην άκρη το ψέμα που δεν περπάτησε και ασχολείστε μόνο με το μνημόνιο. Όπως δηλαδή, κατά περίπτωση, βολεύει.
Αφού όμως ασχολείστε πια μόνο με τη νέα δανειακή σύμβαση θα επαναλάβω όσα έχω κατ΄ επανάληψη δηλώσει.
Μεταξύ δύο κακών επέλεξα το λιγότερο κακό. Δεν ισχυρίστηκα, ότι σωζόμαστε, ότι σώζεται η χώρα. Χρόνο κερδίζουμε για να διαπραγματευτούμε ανάκαμψη και ανάπτυξη. Μειώνεται ταυτόχρονα και το χρέος κατά πολλά δις ευρώ.
Το χρέος τον Ιούνιο του 2010 ήταν βιώσιμο και ιδιωτικό, τώρα δεν είναι. Τότε είχαμε πολλά περιθώρια διαπραγμάτευσης αλλά η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν άκουγε. Δεν τρελάθηκε ξαφνικά ο Σαμαράς. Εξάλλου  για όλα όσα, έγκαιρα, προειδοποιούσε, μακάρι να μην είχε δικαιωθεί.
 Για να οδηγηθώ στην επιλογή του «όχι»  θα έπρεπε μεταξύ άλλων να έχω την απάντηση της αμέσως επόμενης ημέρας. Σε μία ερώτηση, του κ. Αδάμ για παράδειγμα, αν θα είχε το πρωί της επομένης, πρόσβαση σε πιθανές του καταθετικές οικονομίες, τι θα απαντούσα;
Είπα τελικά όχι σε ένα τυφλό ρίσκο, που σημαίνει, πως ναι, δεν πήρα την ευθύνη να παίξω τη μοίρα του τόπου στο μπαρμπούτι. Μπροστά στο χείλος του γκρεμού έπρεπε να κάνουμε μερικά μέτρα πίσω, όσο και αν αυτό πλήγωσε όλους τους Έλληνες.
Αυτό πάντως που σίγουρα θα έπρεπε να γνωρίζει ο κ. Αδάμ ως συνδικαλιστής της ΔΕΗ είναι ότι το τελευταίο δεκαπενθήμερο η ΔΕΗ δεν κατάφερε να αναχρηματοδοτήσει το χρέος της που ανέρχεται στα 4,5 δις ευρώ και έχει μπει σε τεράστιο κίνδυνο ως επιχείρηση με ότι αυτό συνεπάγεται για μισθούς υπαλλήλων, συντάξεις κ.α. Ίσως στο πλαίσιο του επάρατου μνημονίου βρεθεί και η λύση, αφού συζητιέται το κούρεμα των χρεών των ΔΕΚΟ.
Η απελευθέρωση τώρα της αγοράς της ηλεκτρικής ενέργειας είναι υποχρέωση που απορρέει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν επιβλήθηκε από το μνημόνιο. Είναι γνωστή σε όλους, εδώ και πολλά χρόνια, από την περίοδο της κυβέρνησης Σημίτη, όταν ο πρώην Πρωθυπουργός ενσωμάτωσε την κοινοτική οδηγία. Άλλωστε η συμμετοχή μας στην Ε.Ε. έχει και υποχρεώσεις. Όταν θέλεις να συμμετέχεις, τις αποδέχεσαι και συμμετέχεις με αυτές. Εκτός, εάν δεν επιθυμεί κάποιος τη συμμετοχή στην Ε.Ε. Τότε δεν αποδέχεται και τις υποχρεώσεις.
Η πώληση μονάδων είναι απαίτηση της Κομισιόν.
Η Ν.Δ. ως κυβέρνηση είχε μια σταθερή αμυντική γραμμή σε αυτήν την απαίτηση. Το άνοιγμα νέων ορυχείων και νέων μονάδων. Δυστυχώς, επί Υπουργίας Μπιρμπίλη αυτό άλλαξε. Πέρα όμως από τη γενική υποχρέωση πουθενά δεν αναφέρονται οι λέξεις Φλώρινα και Αμύνταιο. Δεν υπάρχει υποχρεωτικότητα στην απαίτηση της Κομισιόν για τις μονάδες της Φλώρινας και του Αμυνταίου, ούτε  βέβαια στο μνημόνιο. Την πρόταση για τη Φλώρινα και το Αμύνταιο κάνει ο κ. Παπακωνσταντίνου και εμένα θα με βρει στα κάγκελα. Ωστόσο, για τη Φλώρινα και το Αμύνταιο πρέπει να βρει πρώτα επενδυτή και ο νοών νοείτω. Γι΄ αυτό μιλάω για αντιδράσεις στο απόλυτο ξεπούλημα της Φλώρινας, γιατί και εμείς ως τοπική κοινωνία συνδιαμορφώνουμε το επενδυτικό περιβάλλον.
Τέλος, αυτά που λέω τα εννοώ. Δεν ξέρω αν ο κ. Αδάμ έχει άλλες εμπειρίες από τα πολιτικά περιβάλλοντα στα οποία δραστηριοποιήθηκε και δραστηριοποιείται. Δεν είμαστε όμως όλοι ίδιοι. Και αν επιμένει τόσο, οι εκλογές για τις οποίες αυτός ήδη ξεκίνησε, αλλά από λάθος δρόμο, πλησιάζουν.
Την Κυριακή των εκλογών τα εσωκομματικά παιχνίδια τελειώνουν και ο λαός αποφασίζει.

Ευστάθιος Κωνσταντινίδης
Βουλευτής ΝΔ. Ν.Φλώρινας

7 σχόλια:

  1. πάρε να έχεις Αδάμ. και άμα θέλεις πες μας και πίσω από ποιον υποψήφιο βουλευτή θα τρέχεις εσύ ο αντιμνημονιακός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aυτό είναι το θέμα τελικά ? να πάρει να έχει ο Αδάμ ή ότι η Φλώρινα βουλιάζει στην φτώχια και την εξαθλίωση με ευθύνη των πολιτικών προσώπων της..μια βόλτα στα μπλόκς να κάνεις όλο οικονομικές ατασθαλίες θα δεις..αναλόγως με το ποιόν υποστηρίζει κάθε μπλοκ ( άλλη κατάρα αυτή..αντι να είναι ανεξάρτητα τα μπλοκς είναι τα πιο ξεδιάντροπα ποδηγετημένα..)..αλλα όσο υπάρχουν ανθρωποι που ακόμη είναι φανατικοί με τα κόμματα θα έχουμε αυτά τα φαινόμενα !!!!!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θα τρέχει πίσω από τον....από εκείνον..τον πως τον λένε...τον αυτόν.. που θα είναι....όποιος πει ο θείος Νίκος!
    Έχει πλάκα να θέλει να μπει ο ίδιος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί να μην είναι ο ίδιος; Ογκώδης είναι και δεν είναι ούτε ...άνος ούτε ...ούνος.
    Και σιγά όσους υποστηρίζει μη τους κόβει και περισσότερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εχει γέλιο η δουλειά. ο στάθης χρόνια τώρα έχει ευεργετήσει σε ανύποπτο χρόνο σχεδόν όλους τους πιθανούς υποψηφίους απέναντί του.Ειδικά οι φελλότεροι αυτών.
    Δεν τολμούν συνεπώς να αντιπαρατεθούν ευθέως μαζί του και βάζουν τους λαγούς τους να το κάνουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ε όχι και λαγός η κουνέλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Διάβασε τι αρλούμπες έλεγες για το μνημόνιο και την απελευθέρωση πριν λίγους μήνες. Τα ψέμματα πληρώνονται κύρε Στάθη.

    Οι βουλευτές Ν.Δ. Μιχάλης Παπαδόπουλος και Στάθης Κωνσταντινίδης απαντούν στη ΔΗ.ΣΥ Εορδαίας για τη ΔΕΗ
    Οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ.κ. Παπαδόπουλος Μιχάλης, Κοζάνης και Κωνσταντινίδης Στάθης, Φλώρινας, σχετικά με την ανακοίνωση της Τ.Ο. Εορδαίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας, με την οποία σχολιάζεται η ερώτηση τους για το εφάπαξ, τις συντάξεις και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των εργαζομένων της ΔΕΗ, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:«Η ανακοίνωση της Τ.Ο. Εορδαίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας, μόνο θυμηδία προκαλεί.
    Το στυγνό νεοφιλελεύθερο πρόσωπο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, του «κόμματος» των προθύμων, δε μπορεί να κρυφτεί πίσω από καλοπροαίρετες προσωπικές απόψεις, όπως αυτές εκφράστηκαν από τον κ. Βαγγέλη Ιωαννίδη.
    Η Δημοκρατική Συμμαχία έχει διαγράψει προ πολλού τη ΔΕΗ και τους εργαζομένους της επιχείρησης από την πολιτική της ατζέντα.
    Παρατίθεται για την αλήθεια αυτούσια η δήλωση του εκπροσώπου τύπου της ΔΗ.ΣΥ. για το θέμα, που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος με ημερομηνία 1 Ιουλίου 2011:
    «Το σχέδιο πώλησης λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ, αποτελεί σωστή κίνηση από την κυβέρνηση. Η εξέλιξη αυτή μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο στη δημιουργία υγιούς ανταγωνιστικού περιβάλλοντος, πετυχαίνοντας την ουσιαστική απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και την προσέλκυση νέων ιδιωτικών επενδύσεων. Βασικό, ωστόσο, παραμένει να αρθεί ουσία και όχι τύποις το μονοπώλιο της ΔΕΗ στην εκμετάλλευση των λιγνιτικών και υδάτινων πόρων για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας».
    Άλλωστε, όλα αυτά που αναφέρονται στην ανακοίνωση της ΔΗ.ΣΥ., δεν είναι τίποτα άλλο από τα προσυμφωνηθέντα του μνημονίου, το οποίο όλοι γνωρίζουν ποιος το έχει ψηφίσει».

    Αγανακτισμένοι Δεητζίδες Μελίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή