Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Δικαίωση του Φιλυριακού μετά από 18 χρόνια! Γυναικείο ποδόσφαιρο στα σχολεία.



Η συνάντηση της υφυπουργού Παιδείας κ.Χριστοφιλοπούλου και του προέδρου της ΕΠΟ κ.Πιλάβιου έφερε τη συγκεκριμένη είδηση στην επικαιρότητα.
Γυρνώντας το χρόνο πίσω πάμε στο 1994 όταν ο πρόεδρος του Φιλυριακού κ. Ποζατσίδης Δημήτριος είχε ζητήσει επισήμως την ένταξη του 

Γυναικείου Ποδοσφαίρου στο χώρο της Εκπαίδευσης αλλά η απάντηση που έλαβε ήταν πως δεν υπήρχαν οι συνθήκες για κάτι τέτοιο.
Ο Φιλυριακός το ζήτησε το 1994 και πλέον βλέπει το 2012 ύστερα από τη συνάντηση της κ.Χριστοφιλοπούλου και του κ.Πιλάβιου πως το Γυναικείο Ποδόσφαιρο θα ενταχθεί στην Εκπαίδευση. Στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας αναφέρονται τα εξής: "Σε συνεργασία και με την ΕΠΟ συμφωνήθηκε η ένταξη του Γυναικείου Ποδοσφαίρου στα Πανελλήνια Σχολικά Πρωταθλήματα Λυκείων, στα πλαίσια της ανάπτυξης και προώθησης του, σε πλαίσια που να καλύπτουν τα διεθνή στάνταρ όπως αυτά τίθενται από την UEFA και την FIFA. Στο πλαίσιο των «Αγώνων ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ» των Δημοτικών και των Γυμνασίων η εισαγωγή του γυναικείου ποδοσφαίρου στο χώρο της εκπαίδευσης μπορεί να γίνει ομαλά και σε μεγάλη έκταση".
Οι άνθρωποι του Φιλυριακού νιώθουν δικαιωμένοι έστω και με καθυστέρηση 18 χρόνων. Αν είχε ξεκινήσει μια τέτοια προσπάθεια τότε, το Γυναικείο Ποδόσφαιρο πιθανότατα να είχε άλλη εξέλιξη και πορεία. Όμως κάλλιο αργά παρά ποτέ...
Για του λόγου το αληθές σας παρουσιάζουμε:
ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΕΙΛΕΙ Ο ΦΙΛΥΡΙΑΚΟΣ ΤΟ 1994 ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ


ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου