Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Βουλευτικές Εκλογές: Ανάλυση Ψηφίσματος Πρώτου Συνεδρίου Ε.Πα.Μ.


Υπό Παντελή Μιντεκίδη
Το πανελλήνιο συνέδριο του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου ολοκλήρωσε τις τριήμερες εργασίες του που έλαβαν χώρα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στην  Αθήνα (6-7-8 Απριλίου 2012). Μεταξύ των άλλων θεμάτων που διεξοδικώς συζητηθήκαν και των αποφάσεων που ελήφθησαν ήταν και

η συμμετοχή του Ε.Πα.Μ. στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, οποτεδήποτε αυτές πραγματοποιηθούν. Ως σύνεδρος του εν λόγω συνεδρίου, αντιπροσωπεύων τον Πυρήνα Φλώρινας, παραθέτω συνοπτικώς αυτές τις αποφάσεις.
1.ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ
Κριτήριο Εκλογικής Ετοιμότητας 
Επακροαζόμενοι την καθολική λαϊκή βούληση η οποία αφορά στην ενότητα των αντί-κατοχικών δυνάμεων στρατευμένων για την απελευθέρωση της χώρας από την χρεοκρατία και τους δωσίλογους κυβερνώντες, παραμερίζουμε τον παράγοντα της εκλογικής ετοιμότητας.
Αν δεν συμμετάσχουμε σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση, αφήνουμε τον λαό μας έρμαιο από την μια στους δωσίλογους νεοφιλελεύθερους που κατέστρεψαν την χώρα (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ) και από την άλλη στις δυνάμεις που εμφανίζονται με προσωπείο αντί-μνημονιακό, αλλά δεν κάνουν τίποτα για να ανατρέψουν αυτό το κατοχικό καθεστώς, παρά μεταθέτουν την υπόθεση σε ένα νεφελώδες αύριο που συνεχώς απομακρύνεται στον ορίζοντα.
Κριτήριο Εκλογικού Διακυβεύματος
Οι κυβερνώσες δωσίλογες δυνάμεις επιδιώκουν την υφαρπαγή της ψήφου του Ελληνικού Λαού, προκειμένου να νομιμοποιήσουν εκλογικώς τις παράνομες μνημονιακές δεσμεύσεις της χώρας στις οποίες τον έχουν καθυποτάξει.
Από την άλλη, ο δοκιμαζόμενος ελληνικός λαός, παραλυμένος από τον πολυετή χειμέριο ύπνο στον οποίο τον είχαν περιρίξει οι καθεστωτικοί μηχανισμοί διαχείρισης συνειδήσεων, αφυπνίζεται και επιζητάει την πρώτη εαρινή ανάσα του. Απαιτεί με την γροθιά σφιγμένη:
  1. Να ακυρώσει την εφαρμογή της ήδη τρέχουσας πολιτικής.
  2. Να αποτρέψει τα επερχόμενα επαχθέστερα νέα μέτρα.
  3. Να απελευθερώσει την πατρίδα του.
  4. Να ανακτήσει και ανυψώσει το πρότερο επίπεδο ζωής του.
  5. Να οικοδομήσει-επιβάλει τις προϋποθέσεις που θα αποτελέσουν τοίχο προστασίας από τα εγχώρια και ευρωπαϊκά αρπαχτικά, ώστε ποτέ ξανά να μην βρεθεί ανοχύρωτη η χώρα.
Κριτήριο Ανταποκρισημότητας
Είμαστε δεν είμαστε έτοιμοι οφείλουμε να δώσουμε στο ξεκίνημά μας αυτήν την παρθενική εκλογική μάχη, έχοντας την εδραία πεποίθηση ότι θα κριθούμε, πρωτίστως, από το πρωτόγνωρο πολιτικό ήθος μας και την όλως εφικτή προοπτική που προτείνουμε για την απελευθέρωση του λαού μας και, δευτερευόντως, από την αριθμητική έκβαση που αυτή η μάχη θα έχει.
Θα ήταν ανήθικη μια στάση αποστασιοποίησης από αυτήν την μάχη -όσο πειστική και αν είναι η δικαιολογία των ισχνών υλικών δυνατοτήτων- όταν από άκρου εις άκρον της ελληνικής επικράτειας αντιλάλει η κραυγή αγωνίας ενός ολόκληρου λαού.
2.ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ
Επιδίωξή μας λοιπόν είναι να δώσουμε αυτή την εκλογική μάχη με την μεγαλύτερη δυνατή ευρύτητα συμμαχιών των αντί-κατοχικών σχημάτων, δυνάμεων, προσωπικοτήτων -χωρίς να προτάξουμε την ιδιαιτερότητά μας ως Ε.Πα.Μ.- συγκροτώντας το ευρύτερο δυνατόν κοινωνικοπολιτικό μέτωπο από τα κάτω, διαμορφώνοντας λαϊκά ψηφοδέλτια με τους συμπολίτες μας με τους οποίους αγωνιστήκαμε χέρι-χέρι στις πλατείες, στους χώρους εργασίας, στις γειτονιές κατεναντίον οποιασδήποτε μορφής αντιλαϊκού μέτρου. Αρνούμαστε να συμμετάσχουμε σε συζητήσεις παρασκηνίου. Απαιτούμε να υπάρξουν βασικές δεσμεύσεις με τους συνεργαζόμενους. Το όποιο κοινό ψηφοδέλτιο θα πρέπει να είναι ανοιχτό και ισότιμο σε κάθε μέτωπο, κίνημα, δύναμη, πρωτοβουλία ή ανεξάρτητη προσωπικότητα που συμφωνεί στα βασικά προτάγματα πάλης μας, με αιχμή του δόρατός μας: το ξήλωμα των συμφωνιών, την ανατροπή της κατοχής και την τιμωρία των ενόχων, παράλληλα με την προώθηση άμεσων μέτρων εκδημοκρατισμού της κοινωνικής και πολιτικής ζωής.
3.ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ
Τα μέλη, οι πυρήνες και οι τομείς του Ε.Πα.Μ. καλούνται άμεσα σε εκλογική ετοιμότητα με σκοπό την συγκρότηση λαϊκών συμμετοχικών πρωτοβουλιών βάσης που θα οδηγήσουν στην ανάδειξη των καταλληλότερων υποψηφίων για την εκλογική αναμέτρηση.
Οι υποψήφιοι τους οποίους θα υποστηρίξει το Ε.Πα.Μ. στα πλαίσια ενός κοινού ψηφοδελτίου οφείλουν να πληρούν απαρεγκλίτως τις ακόλουθες προδιαγραφές:
Α. Να μην έχουν προηγούμενη επαγγελματική θητεία στην πολιτική.
Β. Να συμφωνήσουν στην απόδοση του 50% της βουλευτικής αποζημίωσης για τις ανάγκες υποδομών και λειτουργίας του Ε.Πα.Μ.
Γ. Να συμφωνήσουν στην παραχώρηση-αξιοποίηση της κρατικής επιχορήγησης για κοινωνικές ανάγκες, π.χ. απεργών Χαλυβουργίας–Alter–ΙΓΜΕ.
Δ. Να συμφωνήσουν αναφανδόν στην αρχή της ανακλητότητας των υποψηφίων.

Φλώρινα, 11 Απριλίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου