Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Κατάστημα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δυτ. Μακεδονίας στη Φλώρινα


Λουκέτο βάζει το ένα από τα δύο καταστήματα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη, κατόπιν απόφασης της διοίκησης. Με μια λακωνική ανακοίνωση που υπογράφουν ο πρόεδρος Παναγιώτης Αποστολίδης, ο γενικός διευθυντής Παναγιώτης Νέστορας και το διοικητικό 

συμβούλιο, προαναγγέλλουν το κλείσιμο του καταστήματος, το οποίο σημειωτέον μεταφέρεται στη Φλώρινα.
Η ανακοίνωση είναι η παρακάτω: «Γνωρίζουμε σε όλους τους πελάτες - μέλη μας ότι το κατάστημά μας Κων/νου Καραμανλή μεταφέρεται στη Φλώρινα και η εξυπηρέτηση όλων των πελατών μας εφεξής θα γίνεται από το κεντρικό κατάστημα Τζόντα 3, τηλ. 2461042174-5.  Ευχαριστούμε για την κατανόηση».
Να σημειωθεί ότι το κατάστημα επί της Κ. Καραμανλή, είναι το δεύτερο κατάστημα στην πόλη της Κοζάνης, ενώ ως γνωστόν λειτουργεί και κατάστημα στα Γρεβενά. Το κλείσιμο του ενός καταστήματος της Κοζάνης, είναι απόρροια της μεγάλης οικονομικής κρίσης, συνέπειες της οποίας βιώνει και η Συνεταιριστική Τράπεζα Δυτικής Μακεδονίας, όταν μάλιστα μεγάλες τράπεζες έκλεισαν υποκαταστήματα στην Κοζάνη. Βεβαίως η παραπάνω ανακοίνωση ευσχήμως μιλάει για «μεταφορά» και όχι για κλείσιμο, αλλά σε κάθε περίπτωση παύει να λειτουργεί ένα κατάστημα στην Κοζάνη, το οποίο σύμφωνα με τους υπεύθυνους της Συνεταιριστικής θα λειτουργήσει το ταχύτερο δυνατόν στη Φλώρινα, καθώς η απόφαση για λειτουργία στην ακριτική πόλη της Δυτικής Μακεδονίας, ελήφθη τον περασμένο Οκτώβριο.
Το κλείσιμο του δεύτερου καταστήματος της Κοζάνης έγινε λόγω της ανάγκης περιστολής δαπανών, καθώς τα μηνιαία λειτουργικά έξοδα ανέρχονταν σε 2.500 ευρώ. Χτες, ο πρόεδρος και ο γενικός διευθυντής της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δυτικής Μακεδονίας, βρισκόταν στη Φλώρινα, με αντικείμενο της επίσκεψης τη λειτουργία όσο γίνεται γρηγορότερα του εκεί καταστήματος. Βρέθηκαν τρεις χώροι για τη στέγασή του, από τους οποίους θα επιλεγεί ο ένας. Αρχικά θα λειτουργήσει κατά βάση με το προσωπικό του καταστήματος της Κοζάνης που μεταφέρεται. Το κατάστημα είχε πέντε άτομα προσωπικό, ορισμένα από τα οποία θα μεταφερθούν στη Φλώρινα, ενώ θα γίνουν ορισμένες προσλήψεις. Συγχρόνως αναζητείται από την τοπική αγορά της Φλώρινας ο διευθυντής του παραρτήματος.
Εκτιμάται ότι η δημιουργία καταστήματος στη Φλώρινα είναι αναγκαία και θα έχει μικρότερο λειτουργικό κόστος από το κατάστημα της Κοζάνης, ενώ συγχρόνως θα υλοποιηθεί η απόφαση του δ.σ. και θα καλυφθούν οι ανάγκες της τοπικής αγοράς της παραμεθόριας περιοχής.
Πηγή: e-ptolemeos.gr

1 σχόλιο: