Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Τι αλλάζει σε μαθήματα και εξετάσεις από τη νέα σχολική χρονιά


Με νέες αλλαγές θα βρεθούν αντιμέτωποι από τη νέα σχολική χρονιά χιλιάδες μαθητές που σήμερα πηγαίνουν Γ’ γυμνασίου ή Α’ Λυκείου.
Από το Σεπτέμβριο αλλάζει και πάλι το τοπίο, με νέα μαθήματα να μπαίνουν στη ζωή των παιδιών. 
Από τη νέα σχολική χρονιά, λοιπόν, η 

Α’ τάξη του γενικού λυκείου θα περιλαμβάνει και το μάθημα της Γενικής Παιδείας, συνολικής διάρκειας 33 ωρών την βδομάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα». 
Στη Β’ τάξη θα ισχύσει το μεταβατικό πρόγραμμα με ερευνητική εργασία, ενώ οι μαθητές θα μπορούν να πάρουν ως μάθημα επιλογής τις Αρχές Οικονομίας που δε διδάχτηκαν φέτος, όπως επίσης και το μάθημα Πολιτική και Δίκαιο. 
Τα μαθήματα της Β’ λυκείου χωρίζονται σε δυο κατηγορίες: μαθήματα Γενικής Παιδείας (25 ώρες διδασκαλίας) και μαθήματα Κατευθύνσεων, που χωρίζονται σε υποχρεωτικά μαθήματα και σε μαθήματα επιλογής. Κάθε μαθητής είναι υποχρεωμένος να επιλέξει ένα μάθημα διάρκειας 2 ωρών την εβδομάδα.
Την ίδια ώρα, οι 90.000 μαθητές που θα περάσουν τον Σεπτέμβρη από το γυμνάσιο στο λύκειο θα δώσουν εξετάσεις με το υπάρχον σύστημα. Αντίθετα, οι 80.000 που του χρόνου θα είναι στη Β’ λυκείου, θα έχουν στο πρόγραμμα των εξετάσεων και την ερευνητική εργασία και μαζί θα μπορούν να πάρουν ως μάθημα επιλογής και τις Αρχές Οικονομίας που δε διδάχτηκαν στην Α’ λυκείου. 
Για τους μαθητές της σημερινής Α’ Λυκείου, οι πανελλαδικές θα γίνουν με το υπάρχον σύστημα. Κανείς όμως δε μπορεί να πει με σιγουριά τι θα γίνει με τους μαθητές που σήμερα είναι τελειόφοιτοι γυμνασίου.
Πηγή: newpost.gr

1 σχόλιο:

  1. Το αλαλούμ και ο εμπαιγμός του πιο πολύτιμου μέρους της κοινωνίας μας, δηλ. των παιδιών, και ερήμην της οικογένειας, συνεχίζεται. Συνεχίζουν να μας ανακοινώνουν αλλαγές επι αλλαγών και χωρίς καμιά εθνική συνενόηση κανείς δεν ελπίζει σε καμιά βελτίωση. Τα εναλασώμενα συστήματα εκπαίδευσης το μόνο που μας κάνει και αισθανόμασται είναι η ανασφάλεια. Αυτοί που συνεχίζουν να αποφασίζουν πριν απο μας για μας όλο και πιο πολύ μας οδηγούν να σκεφτόμαστε να διώξουμε τα παιδιά μας μακριά απ' τη πατρίδα μας που έχει πια σαπίσει και δε φαίνεται κανένα φως. Χωρίς δεύτερη σκέψη λοιπόν αυτοί που τα τελευταία χρόνια έπαιξαν ρόλο πρέπεινα πάνε στα σκουπίδια, αρκετό κακό έκαναν και η πρώτη ευκαιρία είναι δια της ψήφου αρνούμενοι να γυρίσουμε στο μαντρί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή