Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Αύξηση του αριθμού των αδέσποτων ζώων κάθε άνοιξη


Την άνοιξη, οι σκύλοι και οι γάτες βρίσκονται σε οίστρο και ζευγαρώνουν. Τα οικόσιτα ζώα που δεν είναι στειρωμένα το σκάνε και ζευγαρώνουν με αδέσποτα ή οι ιδιοκτήτες τους δεν καταλαβαίνουν πώς...το θηλυκό τους ζωάκι έμεινε 

έγκυος με αποτέλεσμα νέα ανεπιθύμητα ζώα για τα οποία δεν έχουν βρεθεί οικογένειες από πριν. Πολλές φορές καταλήγουν σε κάδους.. απορριμάτων, από ανεύθυνους ιδιοκτήτες.
Τα αδέσποτα ζώα ζευγαρώνουν στο δρόμο αφού οι περισσότεροι Δήμοι είναι απόντες και δεν εφαρμόζουν προγράμματα στειρώσεων, με αποτέλεσμα δεκάδες κουτάβια και γατάκια που γεννιούνται στο δρόμο και όσα από αυτά επιβιώσουν θα δημιουργήσουν με τη σειρά τους νέα αδέσποτα.Γι' αυτό, τα φιλοζωικά σωματεία συμβουλεύουν:
  • Αν θέλετε ένα ζώο, υιοθετήστε κάποιο αδέσποτο είτε από το δρόμο είτε από κάποιο καταφύγιο.
  • Αν έχετε ένα ζώο, στειρώστε το και προσέχετε το αν είναι αστείρωτο ώστε να μην το σκάσει από το σπίτι σας.
  • Αν σκέφτεστε να ζευγαρώσετε το ζώο σας, σκεφτείτε πόσα ζώα υποφέρουν εκεί έξω και προτείνετε στους φίλους σας που θέλουν ένα ζωάκι σαν το δικό σας, να υιοθετήσουν ένα αδέσποτο.
  • Αν σας περισσεύουν χρήματα βοηθήστε στη στείρωση ενός αδέσποτου, σε συνεννόηση με το τοπικό φιλοζωικό σωματείο.
Πηγή: 24h NewsRoom

1 σχόλιο:

  1. Ο Δήμος Φλώρινας και οι υπεύθυνοι παρακολουθούν απαθέστατα το "πρόβλημα" των αδέσποτων.
    Μα τι λέω;
    Πρόβλημα δεν είναι τα αδέσποτα. Πρόβλημα έχουμε εμείς οι δήθεν νοήμονες άνθρωποι "δίποδα ζώα" που ενώ ξοδεύουμε τουλάχιστο 90-100 ευρώ το μήνα για τους καφέδες μας δεν έχουμε αυτά τα χρήματα, να τα διαθέσουμε για τη στείρωση των πιστών μας φίλων, τα οποία μια φορά θα ξοδέψουμε και έτσι θα βοηθήσουμε να εξαλειφθεί σιγά -σιγά το φαινόμενο που παρατηρείται κάθε άνοιξη, -χιλιάδες μικρά πεταμένα στο σκουπιδότοπο σα να είναι σκουπίδια. Επιτέλους ας γίνουμε αυτό που μας ονομάζουν " ΑΝΘΡΩΠΟΙ" και να γίνουμε υπεύθυνοι. Οι Δήμοι να αναλάβουν και αυτοί τις ευθύνες τους και να μην κλείνουν τα μάτια σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Ένα χρόνο τώρα σα Φιλοζωικό Σωματείο προσπαθούμε να τους κεντρίσουμε το ενδιαφέρον, να τους ευαισθητοποιήσουμε, μήπως και αγγίξουμε κάποια ξεχασμένη ευαίσθητη χορδή αλλά τίποτα. Από τη μια υποσχέσεις και εμείς φεύγουμε ικανοποιημένες δήθεν από αυτές και από την άλλη γέλια πίσω από τις πλάτες μας.
    Μα ποιον κοροϊδεύουν;
    Όσο αδιαφορούν το πρόβλημα δε λύνεται. Και ούτε λύνουν το πρόβλημα με το να τα μαζεύουν και να τα πετάνε σε εκείνο το κολαστήριο όπως πετάνε τα σκουπίδια τους. Ούτε λύνουν το πρόβλημα με τις μαζικές εξαφανίσεις (δολοφονίες).
    Επιτέλους ας φερθούν λίγο ώριμα έτσι όπως αρμόζει σε δημόσια πρόσωπα που εμείς τους δώσαμε τη θέση που κάθονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή