Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Τα «τείχη» έπεσαν !!!


Τα «τείχη» έπεσαν!!!  Οι δρόμοι ξαφνικά  άνοιξαν διάπλατα για την συμμετοχή του Νίκου Σαμαρά στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ. Αντίδραση καμία. Παρασκήνιο μηδέν !!!
Ο Νίκος Σαμαράς με τις «ευλογίες» όλων εκείνων που για πάνω από δύο φορές, με θεμιτούς και αθέμιτους τρόπους απέκλειαν τη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, σήμερα του στρώνουν 

το χαλί, ένα χαλί που οδηγεί στον προθάλαμο της Βουλής των Ελλήνων. Γιατί άραγε;
Όλοι ενθυμούμαστε το άγριο πολιτικό παρασκήνιο των προηγούμενων βουλευτικών εκλογών. Όλοι μας ενθυμούμαστε πόσες φορές μπήκε και βγήκε από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ο γιατρός.
Όλοι γνωρίζουμε πως οι κουμπαριές, οι φιλίες, οι γνωριμίες ήταν τα μέσα που χρησιμοποίησαν ορισμένοι για να ενταχθούν στο ψηφοδέλτιο. 
Όλοι ενθυμούμαστε την επιχειρηματολογία κάποιων που θεωρούσαν τους εαυτούς τους ικανότερους όσον αφορά την προσφορά τους στο νομό.
Αλήθεια, που είναι όλοι αυτοί σήμερα να διεκδικήσουν δυναμικά μια θέση στο ψηφοδέλτιο; Μήπως έχασαν τις ικανότητές τους για προσφορά στο νομό; Έπαψαν να έχουν γνωριμίες και πρόσβαση στο κόμμα; Όχι!
Η σημερινή οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα, αλλά και η χαμένη προοπτική εξουσίας για το ΠΑΣΟΚ, είναι αυτά  που φρέναραν  και ξεγύμνωσαν  τις φιλοδοξίες όλων εκείνων που μέχρι χθες επιθυμούσαν διακαώς  να γίνουν οι σωτήρες μας.
Είναι σχεδόν βέβαιο,  πως η κάθοδος του Νίκου Σαμαρά με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, θα σώσει το ΠΑΣΟΚ από τον καταποντισμό στη Φλώρινα. Όλοι μας γνωρίζουμε πως η δεξαμενή ψήφων του γιατρού είναι τεράστια, γεγονός που επιβεβαιώνεται σε κάθε εκλογική αναμέτρηση τόσο σε επίπεδο νομαρχιακών, δημοτικών όσο και περιφερειακών εκλογών.
Το γεγονός ότι  ο Νίκος Σαμαράς θα σώσει το ΠΑΣΟΚ από τον καταποντισμό στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές είναι σχεδόν βέβαιο. Θα σώσει όμως τον ίδιο; Προσωπικά πιστεύουμε πως αναλαμβάνει  τεράστιο πολιτικό και προσωπικό κόστος.
Θεωρούμε πως η συμμετοχή του  (και η σχεδόν βέβαιη  εκλογή) σήμερα στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ αποτελεί  ένα τεράστιο άλμα στο κενό.
1) Επωμίζεται ευθύνες που σε καμία περίπτωση δεν του αναλογούν και για τις οποίες δεν φέρει καμία ευθύνη.
2) Θα κληθεί να απολογηθεί για την κατάντια του νομού για την  οποία άλλοι είναι υπεύθυνοι.
3) Θα γκρεμίσει ενδεχομένως  ότι καλό έχτισε όλα αυτά τα χρόνια γύρω από το όνομά του.
4) Γρήγορα θα βρεθεί μπροστά σε διλλήματα, διλλήματα που δεν έχουν καμία σχέση με το ήθος  του γιατρού. 
5) Θα κληθεί  να ψηφίσει προαποφασισμένα μέτρα, μέτρα που θα είναι δυσβάστακτα για την ελληνική κοινωνία.
6) Θα αφήσει ένα τεράστιο κενό στο νοσοκομείο όπου εργάζεται. Ένα νοσοκομείο   όπου οι συμπολίτες μας έσπευδαν στον  «δικό» τους άνθρωπο να τους  γιατρέψει.
Είμαστε βέβαιοι πως όλα τα παραπάνω ο Νίκος Σαμαράς τα γνωρίζει. 
Γνωρίζει  πως το μονοπάτι της πολιτικής που επέλεξε την δεδομένη χρονική περίοδο είναι κακοτράχαλο και δύσβατο. 
Γνωρίζει πως οι πολίτες είναι σφόδρα αγανακτισμένοι και οργισμένοι  με τους πολιτικούς.
Γνωρίζει πως αναλαμβάνει στους ώμους του ένα τεράστιο πολιτικό φορτίο γεγονός που απαιτεί  προσωπικές και οικογενειακές θυσίες για την απαλλαγή του.
Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως πολλοί ήταν εκείνοι  που προσπάθησαν να τον αποτρέψουν έστω και την τελευταία στιγμή να κάνει πίσω ή να διαλέξει άλλον πολιτικό σχήμα (χωρίς αμαρτίες)  για την κάθοδό του στην πολιτική.
Κι όμως ο Νίκος Σαμαράς, παρά την δύσκολη πολιτική και οικονομική συγκυρία επιμένει και θα διεκδικήσει την ψήφο των συμπατριωτών μας, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως παραμένει πιστός σε αρχές και αξίες.
Ο Εκδότης του «Πολίτη»
Γιάννης Δ. Νικολτσάνης

9 σχόλια:

  1. για ολα τα παραπάνω οι Φλωρινιώτες θα σώσουν τον Σαμαρά απο τον εαυτό του και αυτη την φορά δεν θα στειλουν βουλευτή ΠΑΣΟΚ στην Βουλή.. Ο Λιάνης κουτσα στραβα τα κατάφερε να αντισταθεί (όσο μπορούσε, δεν μιλάμε και για επαναστατη.. αλλα πολύ καλύτερα απο άλλους).

    Δεν τον ξέρω τον γιατρό, αλλα μπορώ να φανταστώ
    το ήθος και το φιλότιμο του για να αναλάβει το ΠΑΣΟΚ στην Φλώρινα αυτη την εποχή. Μάλλον τον τουμπάραν, την στιγμή που αλλοι αποδείχτηκαν κότες και κρυμένοι στις θεσούλες τους.

    Δυστυχώς σε αυτο το φιλότιμο θα πατάνε και στην Κοινοβουλευτική ομαδα μετα για να ψηφίζουν ο,τι νάναι..

    Οπότε αν ειναι ετσι γιατρέ αυτη την φορά θα σε
    σώσουμε εμεις και ΔΕΝ θα σε στειλουμε στα λιοντάρια. Ασ'το πάνω μας.

    Εχεις μέλλον εξαλλου, αυτο ειναι σίγουρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι καθόλου περίεργο που επιμένει να κατέβει ο Σαμαράς στις εκλογές

    Κατ αρχήν το χρωστάει στον Λιάνη που δύο φορές τον έκοψε με την υπόσχεση να τον στηρίξει

    Έτσι θεωρεί ότι η ομάδα του λιάνη του χρωστάει την στήριξή του. Άρα, σε συνδυασμό με την ιδιότητα του γιατρού (πολλά ψηφαλακια από γιατρεμένους παπούδες και γιαγιάδες) έχει σχεδόν στο τσεπάκι την εκλογή.

    Επίσης πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι ο μισθός του Βουλευτή είναι σημαντικά υψηλότερος από αυτόςν του γιατρού του ΕΣΥ. Άσε δε η ασυλία (αχρείαστη να είναι αλλά στους πονηρούς καιρούς που ζούμε...)

    Οι παλαιότεροι συνήθεις υποψήφιοι λάκισαν και αυτοί είτε μη έχοντας διάθεση να ξοδέψουν τα πολλά χρήματα που χρειάζεται μια προεκλογική εκστρατεία είτε πιθανόν διαφωνόντας με το σημερινό πολιτικό σκηνικό ..δεν ξέρω..

    Το θέμα κ. Νικολτσάνη είναι αν είναι θετικό που κάποιος θα διασώσει το ΠΑΣΟκ στην Φλώρινα. Είναι αυτό που χρειαζεται ο τόπος; Θέλουμε πάλι παντοδύναμα το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο κι εμείς θεατές;

    Θέλουμε αυτούς που μας κατέστρεψαν να μας σώσουν κιόλας;

    Άσε που ο Σαμαράς παρ' ότι νέο πρόσωπο αντιπροσωπεύει και περιστοιχίζεται από όλους αυτούς που μας θυμίζουν το χειρότερο πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ τόσο τοπικά όσο και εθνικά.

    Επίσης με την υποψηφιότητα Μπιτάκη μπερδεύεται λίγο το πράγμα, δεν νομίζεις;

    Δεν ψηφίζουμε ούτε ΠΑΣΟΚ ούτε ΝΔ

    Ψήφο σε κάτι πραγματικά νέο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό με την δεξαμενή ψήφων εκτός ΠΑΣΟΚ είναι ο μεγαλύτερος μύθος που θα καταρρεύσει το βράδυ των εκλογών. Αν διαβάσει κάποιος προσεκτικά τα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών θα το καταλάβει.
    Και αν πούμε ότι ο Ναούμ δεν τραβούσε (που δεν ισχύει 100%), που ήταν ο Σαμαράς να σηκώσει το ψηφοδέλτιο και να μην χαθεί η περιφέρεια εξαιτίας της Φλώρινας; Μόνο για την πάρτη του δούλεψε και τσάκισε τους συνυποψηφίους του στις μονοσταυρίες...
    Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά και γι αυτό όμως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φτάνει η κοροϊδία. ΠΟΤΕ δεν ήθελε πραγματικά να κατέβει ο Σαμαράς, ΠΟΤΕ!. Γιατί απλούστατα ήταν το αιώνιο δεκανίκι του Λιάνη με την υπόσχεση ότι χριστεί διάδοχος. Όσοι τον είδαν να κάνει πιάτσα με τα αρχιλιανοπαίδια δεν αμφιβάλλουν. Αλλά και αυτόν θα τον ρίξει η συ........ Επίσης,ΠΟΤΕ δεν φάνηκε η απουσία του από κανένα ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Αυτοί που τον παρουσιάζουν σαν μεσσία θα πάρουν την απάντησή τους στις κάλπες. Δεν είμαστε και ΤΟΟΟΣΟ κορόιδα! ΥΓ Συγχαρητήρια σε όσα στελέχη τα οποία σπιλώνει σήμερα ο γνωστός και μη εξαιρετέος συντάκτης του κειμένου, γιατί αρνήθηκαν, με προφανές κόστος για το πολιτικό τους μέλλον, να μετάσχουν στην λιανική και πασοκική κωμωδία αυτή ,τηρώντας αξιοπρεπή στάση. Μόνο αυτοί θα μπορουν να βλέπουν το κόσμο της δημοκρατικής παράταξης στα μάτια και μετά τις εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. - Στρατηγέ , έλεγε στον Γέρο του Μοριά ο γραμματικός του ο Πλαπούτας, μας βρίζουν, μας λοιδορούν, μας συκοφαντούν!
    Ο Γέρος του Μοριά, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, απάντησε:
    - Γραμματικέ, τα παιδιά στην καρυδιά που έχει καρύδια πετούν πέτρες!!!!

    Δυστυχώς λεβέντες αυτό κάνετε και σεις! Αυτοί είστε! Πανικοβληθήκατε από τη συμμετοχή του κ. Σαμαρά στο ψηφοδέλτιο! Γιατί μωρέ τόση κακία! Γιατί μωρέ τόσο μίσος! Ποιος σας ανέθεσε τη σωτηρία του γιατρού! Ποιος σας είπε ότι ο δύσμοιρος λαός της Φλώρινας ΔΕΝ θέλει να είναι αυτός ο τίμιος αγωνιστής υποψήφιος! Έχετε πολλούς Φλωρινιώτες να υποδείξετε αυτού του επιπέδου σ΄ όλους τους τομείς!
    Ευχή θα εκφράσω: Μακάρι να έμπαιναν στη Βουλή άτομα με τα χαρακτηριστικά του κ. Σαμαρά !! Αν όλοι οι 300 ήταν σαν το γιατρό, δεν θα φτάναμε ποτέ σ΄ αυτό δράμα! Τελικά εσείς αποτρέπετε ανθρώπους σαν το κ. Σαμαρά να θέσουν υποψηφιότητα σ΄ένα οποιοδήποτε κόμμα, μάλλον …..διακατεχόμενοι από ένα αίσθημα ευθύνης τα άτομα αυτά! Μη χαθούν και νιώσετε άσχημα!
    Ο κ, Σαμαράς δεν έχει ανάγκη από ΣΩΤΗΡΕΣ!
    Επειδή η πόλη μας είναι μικρή και ….γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας……

    Μη ξεχνάτε: Ουδείς επικινδυνότερος, από τον ευεργετηθέντα αχάριστο!

    Και τέτοιοι υπάρχουν πολλοί!!!!!!!!!
    Ο κ, Σαμαράς δεν κατεβαίνει για να σώσει το ΠΑΣΟΚ, αλλά για να συμβάλει με τις δικές του δυνάμεις ΄σ ένα καλύτερο αυριο για ‘όλους μας, για τα παιδιά μας!
    Κύριε Νικολτσάνη, όσο για το καινό που θ΄ αφήσει στο νοσοκομείο, θα σας υπενθυμίσω μόνο ότι, ουδείς αναντικατάστατος!
    Εκτός αυτού, αυτό που επικαλείστε ότι δηλ. έσπευδαν οι συμπολίτες μας στο δικό τους γιατρό, είναι απόλυτα εγωιστικό! Αν αυτός ο άνθρωπος βρεθεί στη Βουλή, πιστεύω, ότι θα συμβάλει πάρα πολύ στην αλλαγή του συστήματος υγείας, ( και όχι μόνο ), ώστε να βοηθηθούν όλοι οι Έλληνες!
    Μπορεί να προσφέρει πολύ περισσότερα από όσα νομίζετε!
    Στα « δακρύβρεχτα » σχόλιά σας, στα γεμάτα χολή και φθόνο, ο λαός της Φλώρινας θα απαντήσει στέλνοντας αυτόν τον άνθρωπο στη Βουλή των Ελλήνων!!!
    Ο Γιατρός δεν έχει ανάγκη της στήριξης του κ. Λιάνη ή των Λιανικών, αλλά τη στήριξη και τη βοήθεια όλων των Φλωρινιωτών, που εσείς με το πρόσχημα των Λιανικών του την αρνήστε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατρέ, η απάντησή σου είναι γεμάτη σολοικισμούς, βαρβαρισμούς με ολίγη από ανορθογραφία.
      Θα γελάσουμε πολύ στις ομιλίες των υποψηφίων. Βγήκε κανένα πρόγραμμα;

      Διαγραφή
  6. Θα πρέπει να ντρέπεται ο κ.Σαμαράς με την επιλογή του να είναι υποψήφιος με το κόμμα που βύθισε τη χώρα στο χάος και την αποσύνθεση.Λίγη τσίπα δε θα έβλαπτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για τον 06.29 ΑΜ
    Καλά δεν βρήκες να πεις κάτι ρε ΄συ γιά τη ΝΔ και την 5ετία του κ. Καραμανλή! Φαίνεται καθαρά που σε ποναέι!
    Μήπως θα έπρεπε να μείνει η χώρα ακυβέρνητη! Μήπως έπρεπε να πάει μα κάποιους άλλους ο κ. Σαμαράς, λχ με σας! Αλλά με ποιούς τελικά! Αλήθεια με ποιούς θα ήθελες εσύ να παέι! Μήπως με τη κ. Παπαρήγα γιά να χρεοκοπήσει η χώρα (όπως η Αργεντινή )!
    Σκέψου λίγο ψυχραιμα, μήπως κάνεις λάθος γι΄ αυτά που γράφεις! Ξέρεις πόσο απλό είναι να πάψεις να είσαι ανώνυμος !!!!! Έτσι μόνο και μόνο γιά να κάνουμε μιά καλή κουβέντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για τον 02:22PM.Το πανελλήνιο σοσιαληστρικό κίνημα πήρε το δημόσιο χρέος το 1981 απ το 27% του ΑΕΠ και το έφθασε σε λίγα χρόνια στο 112% με τον κομματικό στρατό που έφτιαξε.Τσοβόλα δώστα όλα κραύγαζε ο επιεικώς ανεύθυνος αρχηγός του.Διέφθειρε ο εν λόγω μέσα σε πέντε λεφτά τον ελληνικό λαό αναφερόμενος στον τότε διοικητή της ΔΕΗ Μαυράκη:ε,είπαμε να κάνει ένα δωράκι στον εαυτό του αλλά όχι και 500 εκατομμύρια!Δεν υπάρχουν θεσμοί!ούρλιαζε ο αρχιδημαγωγός σε ομιλία του στην Κοζάνη!Θεσμός είναι μόνο ο λαός!Διέφθειρε τα πάντα στο πέρασμά της η πράσινη λαίλαπα!Κορόιδεψε ασύστολα τους αριστερών καταβολών ψηφοφόρους της με τα αλήστου μνήμης συνθήματα:ΕΞΩ ΑΠ ΤΟ ΝΑΤΟ,ΕΞΩ ΑΠ ΤΗΝ ΕΟΚ και ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ!Ο θρίαμβος του πολιτικαντισμού!Και ο Παπανδρέου ο Γ μας έβαλε με πλαστά στοιχεία στο ΔΝΤ!Εγκληματίες πασόκοι!Να χαίρεστε και τον Άκη σας που τον έβγαλαν λάδι οι βουλευτάδες σας το 2006 στη Βουλή!Μ αυτούς συντάχθηκε ο κ.Σαμαράς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή