Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

H Google τιμά το Θόδωρο Αγγελόπουλο


Σήμερα συμπληρώνονται 77 χρόνια απο τη γέννηση του Θεόδωρου Αγγελόπουλου και η Google τιμά τον μεγάλο Έλληνα Σκηνοθέτη αφιερώνοντας του το σημερινό της doodle.
Ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος υπήρξε ένας από τους αναμφισβήτητα, 

μεγαλύτερους Ελληνες δημιουργούς ταινιών, με διεθνή απήχηση την τελευταία τριακονταετία.
Ο σκηνοθέτης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 27 Απριλίου του 1935 και σήμερα θα γιόρταζε τα γενέθλια του. Ο πρόσφατος τραγικός του θάνατος, στις 4 Ιανουαρίου του 2012, σε ένα μοιραίο τροχαίο ατύχημα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της τελευταίας του ταινίας, συγκλόνισε την κοινή γνώμη και άφησε ένα τεράστιο κενό στην καλλιτεχνική ζωή της Ελλάδας.
Ο Αγγελόπουλος είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με κορυφαίους διεθνούς φήμης ηθοποιούς, όπως οι Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, Ζαν Μορό, Ουίλιαμ Νταφόε και Χάρβεϊ Καϊτέλ.
Έχει τιμηθεί με πολλές διακρίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενω έχει αναγορευτεί επίτιμος διδάκτορας των πανεπιστημίων των Βρυξελλών, του Παρισιού, της Γκρενόμπλ και του Εσεξ
Το σημερινό doodle αναπαριστά την οικεία εικόνα τον κινηματογραφιστή με την χαρακτηριστική τραγιάσκα - σήμα Κατατεθέν του Αγγελόπουλου και το λογότυπο της Google είναι σε γαλάζιο χρώμα και το e της λέξης google έχει αντικατασταθεί από το Ελληνικό «ε», ενω πατώντας στο doodle ο επισκέπτης μεταφέρεται αυτόματα σε σελίδες σχετικές μα τη ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα δημιουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου