Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Ο Ελληνικός πολιτισμός, ο κόσμος των Σλάβων και τα Βαλκάνια


Το Μεταπτυχιακό Τμήμα «Σπουδές στις Γλώσσες και τον Πολιτισμό των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης» του Τμήματος  Βαλκανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και ο Δήμος Φλώρινας διοργανώνουν επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο:

«Ο Ελληνικός πολιτισμός, ο κόσμος των Σλάβων και τα Βαλκάνια»
  • Επίσημη Έναρξη Συνεδρίου: Σάββατο 12 Μαΐου 2012, ώρα 9:30 Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δήμου Φλώρινας στο Νέο Πάρκο (έναντι ΚΤΕΛ Νομού Φλώρινας).
  • Εκδήλωση Λήξης Συνεδρίου: Κυριακή στις 13 Μαΐου 2012, ώρα 12:00, Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αμυνταίου. Παρουσίαση του τόμου των Πρακτικών του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στο Αμύνταιο 21 & 22 Μαΐου.
Στο Συνέδριο μετέχουν γνωστοί έλληνες επιστήμονες με ανακοινώσεις που αφορούν τις σχέσεις του ελληνισμού τόσο με τους Σλαβικούς λαούς όσο και με τις Βαλκανικές χώρες. Στο Συνέδριο θα εξεταστούν οι πολύπλευρες πτυχές της πολιτικής, εκπαιδευτικής, εκκλησιαστικής, και λογοτεχνικής –πολιτιστικής συνεργασίας των Ελλήνων με τους λαούς της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, που αναπτύχθηκαν στο διάβα των αιώνων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου