Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Έκτακτη σύσκεψη για τις επιλεκτικές χρηματοδοτήσεις


Από το Δήμο Αμυνταίου λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Έκτακτη σύσκεψη των τοπικών φορέων συγκάλεσε στο Δημαρχείο Αμυνταίου ο Δήμαρχος, Ι.Ιωσηφίδης, με στόχο τη συλλογική και έντονη καταγγελία των επιλεκτικών χρηματοδοτήσεων και της κατάφορης αδικίας σε βάρος του Νομού Φλώρινας, αλλά και την οργάνωση του τρόπου αντίδρασης. 
Στη σύσκεψη, εκτός από τον Δήμαρχο Αμυνταίου, συμμετείχαν ο νεοεκλεγείς Βουλευτής Ν.Σαμαράς, οι Δήμαρχοι Φλώρινας Ι.Βοσκόπουλος και Πρεσπών Β.Τσέπας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Ι.Αντωνιάδης, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων του Νομού. Ο Βουλευτής Ευσ.Κωνσταντινίδης επικοινώνησε τηλεφωνικά από την Αθήνα εκφράζοντας την απόλυτη συμφωνία και συμπαράστασή του στις προσπάθειες των φορέων της περιοχής.
Ο Δήμαρχος Αμυνταίου ζήτησε και τη συνδρομή του Δικηγορικού Συλλόγου, που ανταποκρίθηκε άμεσα και πρόθυμα, σε περίπτωση που μπορούν να διεκδικηθούν και με νομικό τρόπο τα δίκαια αιτήματα της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας.
Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει μείζον πολιτικό ζήτημα και η προσπάθεια των τοπικών φορέων δεν θα σταματήσει στην απλή καταγγελία, αλλά θα υπάρξει συνέχιση της διεκδίκησης.

Κοινή δήλωση
Η ΜΟΔ ΑΕ με τις με αρ. πρωτ. 2147/2012, 2149/2012, 2150/2012, 2151/2012 και 2179/2012 προκηρύξεις χρηματοδοτεί μελέτες Δήμων της Δυτικής Μακεδονίας, έτσι ώστε να προετοιμαστούν καλύτερα για τις προκηρύξεις έργων των μέτρων του ΕΣΠΑ που ακολουθούν.
Η επιλεκτική χρηματοδότηση συγκεκριμένων Δήμων και η απουσία των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας από αυτές τις προκηρύξεις είναι προκλητική!
Είναι προκλητικότερη δε εάν αναλογιστούμε ότι τα σχετικά ποσά θα πληρωθούν από την Τεχνική Βοήθεια της ΜΟΔ ΑΕ, που στην ουσία είναι τα ποσά που έχουν αφαιρεθεί από την Τεχνική Βοήθεια της Διαχειριστικής Αρχής της Π.Δ.Μ.
Η Περιφερειακή Ανάπτυξη είναι δικαίωμα όλων των περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας και τέτοιες ενέργειες επιλεκτικής χρηματοδότησης δεν συμβάλουν στην καλλιέργεια Περιφερειακής Συνείδησης, καθώς ουσιαστικά προάγουν την Περιφερειακή Ανισότητα και καταδικάζουν όσες περιοχές δεν συμμετέχουν στις προκηρύξεις ωρίμανσης των μελετών σε έλλειμμα ανταγωνιστικότητας σε ότι αφορά στη διεκδίκηση έργων για την ανάπτυξη του τόπου.
Καταδικάζουμε απερίφραστα την άνιση και προκλητική αυτή μεταχείριση και ζητούμε την άμεση αποκατάσταση της αδικίας που έχει συντελεστεί σε βάρος των Δήμων και των κατοίκων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας.
Ζητούμε το αυτονόητο, δηλαδή την επί ίσοις όροις συμμετοχή μας στα κονδύλια του ΕΣΠΑ για να αποφευχθεί περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής μας.
Οι συμμετέχοντες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου