Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Η φτώχεια θέλει "γαλαντομίες"


Έντονες αντιδράσεις προκαλεί στην Κοζάνη η απόφαση του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας να εγκρίνει τη διάθεση ποσού 110.000 ευρώ για δαπάνες που σχετίζονται με την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη
To ποσό των 110.000 ευρώ ενέκρινε 

και θα ξοδέψει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ως... συμμετοχή για τις δαπάνες που έχουν σχέση με την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου την ερχόμενη εβδομάδα στην Κοζάνη, όπου θα εγκαινιάσει το ανακαινισμένο Επισκοπείο της Μητρόπολης Σερβίων και Κοζάνης. Κι αυτό όταν για την αποκατάσταση του Επισκοπείου η περιφέρεια έχει ξοδέψει ήδη το ποσό των 320.000 ευρώ.
Η έγκριση της δαπάνης των 110.000 ευρώ έχει γίνει με τρεις διαφορετικές αποφάσεις και έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην Κοζάνη. Και αυτό όταν η περιοχή είναι η αρνητική πρωταθλήτρια στην ανεργία πανελλαδικά. Η Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τα σημερινά επίσημα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας για το α' τρίμηνο του 2012, εμφανίζεται να κατέχει το δυσθεώρητο ποσοστό ανεργίας 28,5%, υψηλότερο από κάθε άλλη περιφέρεια της χώρας!
Ως συμμετοχή στις δαπάνες της επίσκεψης του Πατριάρχη ο «γαλάζιος» περιφερειάρχης Γ.Δάκης ενέκρινε χωριστά τα ποσά των 60.000, των 20.000 και των 30.000 ευρώ.
Το πρώτο για δαπάνες μετακίνησης, φιλοξενίας, παράθεση δείπνου, προσφορά αναμνηστικών δώρων, τηλεοπτική κάλυψη (;) μετακίνησης εκπροσώπων (;).
Το δεύτερο χωριστά για τα έξοδα της αντιπεριφέρειας Κοζάνης και το τρίτο για την απόδοση τιμών «σύμφωνα με τον κανονισμό τιμητικών διακρίσεων της περιφέρειας, προκειμένου να ανταποκριθεί στους κανόνες της εθιμοτυπίας», όπως αναφέρεται.
Τα παραπάνω έξοδα έχουν προκαλέσει αντιδράσεις και επικρίσεις στα τοπικά ΜΜΕ, οι οποίες φυσικά ουδόλως έχουν να κάνουν με το πρόσωπο του Πατριάρχη.
Πηγή: ethnos.gr

7 σχόλια:

  1. Γιατέ ρε παιδιά εν μέσω κρίσης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ντροπή και πάλι ντροπή!Βούτυρο στο ψωμί των εκκλησιομάχων κι όσων ζητούν αφορμή να πλήξουν την Εκκλησία αποτελεί η επαίσχυντη ενέργεια της περιφέρειας μεσούσης της οικονομικής κρίσεως.Καλό θα είναι ο μητροπολίτης Φλωρίνης σε ένδειξη διαμαρτυρίας να μη συμμετάσχει στις εκδηλώσεις όπως θα έπραττε ο προκάτοχός του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο κόσμος,θρησκευόμενος και μη,έχει αγανακτήσει με την απαράδεκτη απόφαση της περιφέρειας αλλά και με τις φιέστες του πατριάρχη και της συνοδείας του.Οι μητροπολίτες πρέπει κάποτε να καταλάβουν ότι με τα πανηγυράκια και τις φιέστες απωθούν τον κόσμο.Έχουν πληθύνει τα τελευταία χρόνια τα τραπεζώματα και τα συμπόσια ακόμη και σε παραδοσιακές μητροπόλεις των οποίων παλαιότεροι μητροπολίτες ούτε να διαννοηθούν μπορούσαν και τα απέρριπταν μετά βδελυγμίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο προκάτοχός του ανώνυμε των 12:29μ.μ. όταν κάποτε ήλθε ο Παττακός στη Φλώρινα τον φίλεψε φακές στην Αγάπη αν δεν κάνω λάθος.Και ποτέ δεν έκανε τραπεζώματα και πανηγύρια και συλλείτουργα στη μητρόπολή του.Και ποτέ μα ποτέ δεν άφηνε τη μητρόπολή του για να πάει σε θρησκευτικό πανηγύρι σε γειτονική μητρόπολη.Και ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ δε θα πήγαινε να υποδεχθεί με τιμές τον κατασκανδαλίσαντα το ορθόδοξο ποίμνιο οικουμενιστή πατριάρχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε άκουσαν ανώνυμε των 12:29μ.μ. και οι δύο,και ο Θεόκλητος και ο Ιουστίνος.Πρώτοι-πρώτοι στις φανφάρες της Κοζάνης!Ε ρε πρόγκηγμα που θέλουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αυτό με τον Παττακό ΔΕΝ είναι καλαμπούρι αλλα πραγματικότητα.Έτσι απλά έπραξε ο Αυγουστίνος Καντιώτης και μάλιστα δέν δίσταζε να καυτηριάζει όσους ζούσαν ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΑΤΑ Ακόμη και μιά σύζυγο ενός νομάρχη την αποκάλεσε αρκουδα επειδή φορούσε γούνα μέσα στην εκκλησία - προκλητική επίδειξη πλούτου. Δυστυχώς κάποιοι σήμερα έχουν αποκοπεί απο την απλότητα την σεμνότητα και καταντήσαν προκλητικοί σε κοινωνίες που θερίζει η ανεργία και η εγκατάληψις.Δέν με ενοχλεί η επίσκεψη του Οικουμενικού αλλα ο ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΑΤΟΣ τρόπος υποδοχής του απο διάφορους παντελονάδες που θέλουν να βάλουν στο βιογραφικό τους φωτογραφίες με επισήμους . Ο ΦΑΡΙΣΑΙΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΥΛΙΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η δουλειά του μητροπολίτη Φλωρίνης είναι να κάθεται στη μητρόπολή του κι όχι απ την Τατάρτη το απόγευμα να συνοδεύει το Βαρθολομαίο όπου εκείνος πάει.Επιτέλους λίγος σεβασμός στο πνεύμα του προκατόχου του δε θα έβλαπτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή