Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Το δημοψήφισμα που δεν έγινε…


Ο Γεώργιος Α.Παπανδρέου πιθανόν να ευθύνεται για πολλά! Ίσως για πολλά λάθη! Για πράγματα που έγιναν και ήταν λαθεμένες επιλογές, αλλά και για πράματα που δεν έγιναν και έπρεπε να γίνουν! Τελικά οι πολιτικοί κρίνονται κυρίως απ΄ αυτά που έπρεπε να κάνουν και δεν έκαναν! Ο λόγος για το πολύπαθο δημοψήφισμα! Για το ταλαιπωρημένο και μάλλον παρεξηγημένο δημοψήφισμα!! Για αυτήν 

την ύψιστη δημοκρατική διαδικασία!
Ο Γεώργιος Παπανδρέου τότε, μίλησε για τη δανειακή σύμβαση, για το μνημόνιο! Το κακό είναι ότι έπεσαν όλοι επάνω του, (εντός και εκτός Ελλάδος), για να μη γίνει το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!! Ό,τι και να πείτε θα θεωρώ, ίσως να κάνω και λάθος, και θα πιστεύω, ότι ήταν μια πολύ καλή κίνηση που εάν είχε γίνει τότε, θα είχε απαλλάξει από πολλά ίσως δεινά τη χώρα αλλά και  το πολιτικό σύστημα! Θα ήταν μια κίνηση ΜΑΤ στην παγκόσμια πολιτικοοικονομική σκακιέρα, αλλά και αφοπλιστική κίνηση για το εσωτερικό!!
Τι πιο δημοκρατικό! Άλλοι κάνουν δημοψηφίσματα για ''ψύλλου πήδημα'' κι εμείς….
Ο Γεώργιος Παπανδρέου εκλήθη να διαχειριστεί μια μεγάλη κρίση, για την οποία δεν ευθυνόταν (άμεσα  τουλάχιστον) ο ίδιος! Η διαφορά των 10,50% στις εκλογές του 2009 δεν έχει να υποδηλώσει τίποτα! Βέβαια εχθροί και φίλοι, του τα φόρτωσαν όλα! Ιφιγένειες θα υπάρχουν πάντα!
Μη θεωρείτε ότι τα αποτελέσματα των εκλογών της 6ης Μαΐου και 17ης Ιουνίου θα λύσουν τα προβλήματά μας και κυρίως το οικονομικό που τελικά είναι λάθος να θεωρείται, ότι είναι (μόνο) το οικονομικό! Ο κ.Καραμανλής προσπάθησε να επανιδρύσει το κράτος, αλλά δεν τα κατάφερε! όμως είχε δίκιο! Ίσως οι σημερινοί το καταφέρουν! Βλέπετε τα κόμματα στη Βουλή πως συμπεριφέρνονται! Υπάρχει Έλληνας πολίτης που να μη θέλει να συγκροτηθεί μια σωστή κυβέρνηση, όπου θα συμβάλλουν όλοι  (φυσικά εννοώ ΣΥΡΙΖΑ και   ΚΚΕ, εκτός κι αν θεωρείτε, ότι μόνο εσείς μπορείτε ή θέλετε να σωθεί η χώρα, ή ότι μόνο εσείς θέλετε να ζει καλά ο ελληνικός λαός, ή να μη καταστραφεί η χώρα, ενώ οι άλλοι θέλουν να υποφέρουν οι Έλληνες και φυσικά να καταστραφεί η χώρα), ώστε να σωθεί η χώρα?
Οι εκλογές που έγιναν και τις δύο φορές, ήταν κατά κάποιο τρόπο δημοψήφισμα με την εντολή: Σώστε τη χώρα! Ήταν μήνυμα του λαού μας: Σχηματίστε κυβέρνηση και βοηθήστε τη χώρα! Δεν ήταν δημοψήφισμα -μνημονικοί  -  αντιμνημονικοί!
Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να μπω και στο κεφάλαιο των ευθυνών, αλλά πιστέψτε με δεν είναι της ώρας! 
Παρατηρώ τη στάση των κομμάτων που πήραν την εντολή του λαού μας για συγκρότηση κυβέρνησης σωτηρίας της χώρας και βλέπω το ΚΚΕ να λέει: «εγώ είμαι από χωριό»! Ο ΣΥΡΙΖΑ να θέλει να μείνει και μένει εκτός κυβέρνησης, αναλαμβάνοντας το ρόλο της αντιπολίτευσης! Οι άλλοι με μισόλογα, ναι μεν αλλά γιατί εγώ και όχι εσύ κτλ κτλ!   
Καταφέρατε να θάψατε πολύ βαθειά στη συνείδηση του λαού μας το αίτημά    για απλή και ανόθευτη αναλογική, διότι ΔΕΝ είστε ικανοί να τη διαχειριστείτε!! 
Σκεφθείτε να ήταν στη βουλή ακόμα μερικά μικρότερα κόμματα, δεν θα μπορούσαμε να σχηματίσουμε κυβέρνηση ούτε ως τα Χριστούγεννα!!!!!!
Θεωρώ πια, ότι είναι επιβεβλημένη ανάγκη να γίνει έστω και τώρα το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ που δεν έγινε τότε! Να εξηγήσουν, να ενημερώσουν τον λαό μας τα κόμματα και οι πολιτικοί μας, τι ακριβώς συμβαίνει στη χώρα μας και τι πρέπει να γίνει! Τι θα συμβεί, αν επιλέξει κάποιος το Α και τι θα συμβεί, αν επιλέξει το Β? Ποια θα είναι η κατάσταση τα επόμενα χρόνια, η καθημερινότητά του, πως θα διαμορφωθεί η ζωή του?
Αν υπάρχει πράγματι κίνδυνος χρεοκοπίας της χώρας ή όχι! Για ποιο χρονικό διάστημα θα ταλαιπωρηθεί ο λαός μας με το Α ή το Β?
Βεβαίως τι σημαίνει χρεοκοπία της χώρας για το λαό μας, για τη καθημερινότητά του, πόσο θα διακινδυνεύαμε την εθνική μας κυριαρχία? Πόσο πολύ αλήθεια θα ήθελαν οι γείτονες μας το μισό Αιγαίο κτλ, κτλ!
Τι σημαίνει για την καθημερινότητα αύξηση της εγκληματικότητας?
Πολύ πιθανόν η χώρα να μη κινδυνεύει από χρεοκοπία, αλλά ίσως ναι!
Ποιους  κινδύνους εγκυμονεί η  κάθε  περίπτωση?
Ας πάρει ο λαός, που τόσο πολύ κόπτονται γι αυτόν, αυτοί που λένε, ότι πρέπει να πάρει ο λαός την εξουσία στα χέρια του! Ας του επιτρέψουν λοιπόν να πάρει αυτός ο λαός τις αποφάσεις του, αφού φυσικά του εξηγήσουμε και τον προετοιμάσουμε τι θα συμβεί με αυτή ή την άλλη του επιλογή/απόφαση!!!
Στον δικό μου τουλάχιστον κοινωνικό περίγυρο, ελάχιστοι γνωρίζουν τι ακριβώς σημαίνει χρεοκοπία μιας χώρας και βεβαίως τα επακόλουθά της.
Μπορείτε, θέλετε, τολμάτε; Ιδού η Ρόδος!!!!!! Εκτός πια κι αν φοβάστε την λαϊκή ετυμηγορία, την απόφαση του λαού!!! Τώρα ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, το πιθανότερο είναι να μας χρειαστεί!
Ο λαός σας το δήλωσε: Συνεργαστείτε,  αλλά εσείς κάνετε τους κωφούς! Θα σας περάσει!
Άκουσα τον κ.Στρατούλη του ΣΥΡΙΖΑ και υποψηφίους άλλων κομμάτων, να υποστηρίζουν, ότι τα έσοδα επαρκούν για την κάλυψη των δαπανών για τη   λειτουργία του κράτους, άρα αναστέλλουμε ή αρνούμαστε να πληρώσουμε τα χρέη μας στους δανειστές μας, επομένως δεν υπάρχει πρόβλημα, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, όπως κι άλλα κόμματα ή κινήσεις, θα στηρίξει, αφού πείσει τον ελλ. λαό, ΝΑΙ στη διενέργεια  δημοψηφίσματος!
Όχι βέβαια σε ένα ή δύο μήνες, αλλά σε 15 μέρες! Ας βγουν όλα τα κόμματα και ας υποστηρίξουν τις θέσεις τους! Ας πείσουν τον κόσμο για το άλφα ή το βήτα, αλήθεια ή ψέματα και ας αναλάβει ο λαός τις ευθύνες του!
Τι φοβάστε, εσείς όλοι δεν κόπτεστε για τον λαό! Τον φοβάστε! Δεν τον εμπιστεύεστε! Τον θεωρείτε ανώριμα και ανόητο! Δώστε του λοιπόν την ευκαιρία να εκφραστεί άμεσα!
Μια διαδικασία που δε  θα  διαφέρει από τις γνωστές, κοινές εκλογές!
Αφενός υποχρεωτική, αλλά ακόμα - ακόμα και φανερή όχι μυστική! Μόνο έτσι  δεν κρύβεις, ότι πιστεύεις ή ψηφίζεις! Όχι, άλλα να πιστεύουμε κι άλλα να ψηφίζουμε και στο τέλος οι «άλλοι» να έχουν το φταίξιμο και την ευθύνη!
Χάσαμε σχεδόν δύο μήνες, ας χάσουμε ακόμα 15 μέρες, δεν χάθηκε ο κόσμος!!!!!!
Μάλλον είμαστε υποκριτές, δήθεν δημοκράτες! Ιδού η Ρόδος! ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!!!!!
Εκτός πιά κι αν πιστεύετε, ότι η δημοκρατία και δη η άμεση, χρεοκόπησε, τελείωσε σαν πολιτικό σύστημα!
Προσωπικά πιστεύω, ότι το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ θα μας χρειαστεί αργά ή γρήγορα, γι΄αυτό ας προχωρήσουμε! Ίσως αποδειχθεί τελικά ως η καλύτερη λύση για όλους  και κυρίως σωτήρια για τη χώρα!
Δεν γίνεται να φταίνε πάντα οι «άλλοι»!
Πανίδης Θεόφιλος
Συνταξ. εκπ/κός

10 σχόλια:

  1. Το τοπικό ΠΑΣΟΚ έλαβε το τοπικό δημοψήφισμα η ετυμηγορία του οποίου ήταν: Στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
    Ξαφνικά ανακαλύψαμε δημοκρατικές διαδικασίες και δημοφηφίσματα. Λίγο αργά δεν είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξεχνάς δύο λεπτομέρειες: α) Το δημοψήφισμα θα ήταν δημοκρατικό και ουσιαστικό και δίκαιο και πολλά άλλα, αν είχε προηγηθεί της εισόδου της χώρας στο ΔΝΤ και β) Ο Γ. Παπανδρέου, με τη δήλωση για δημοψήφισμα κατάφερε να βυθιστεί η τιμή του ευρώ έναντι του δολαρίου κι όσοι ήξεραν για τις προθέσεις του Έλληνα πρωθυπουργού (και μιλάμε για τεράστια οικονομικά funds της Αμερικής) κέρδισαν δισ. δολάρια μέσα σε λίγες ώρες από την παγκόσμια αναταραχή στα χρηματιστήρια. Να θυμηθούμε ότι στις πρώτες ώρες της αναγγελίας για το δημοψήφισμα ο μόνος που μίλησε θετικά για την πρωτοβουλία Παπανδρέου ήταν ο Αμερικανός πρόεδρος, αλλά και ο αδελφός του, που είναι μεγαλομέτοχος μεγάλης χρηματιστηριακής εταιρείας.

      Διαγραφή
  2. Άμα αρχίσουν και οι βαριές ζέστες ο Γιωργάκης θα φαντάζει Αντενάουερ!
    Το παιδί είχε πρόβλημα δεν.....καταλάβετέ το!
    Μην ασχολείστε άλλο με τις........θα φύγουν και άλλοι από κοντά σας!
    Θα μείνετε μόνοι μαζί του!...και δεν κάνει!...είστε και σοβαροί άνθρωποι!
    Μη ασχολείστε με την "αστοχία" του για να μη πω κάτι άλλο!

    Μου επιτρέπετε να ρωτήσω:
    Εσείς τι θα ψηφίζατε; ΝΑΙ ή ΟΧΙ; Αλλά θα πουν κάποιοι σε ποιό ερώτημα;
    Μνημόνιο-ΝΑΙ και παραμονή!
    Μνημόνιο-ΟΧΙ και έξοδος!
    ΘΑ ΕΒΓΑΙΝΕ ΝΑΙ! ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΣ!

    Αλλά αν θυμάμαι καλά στα πολύ νιάτα του Γιωργάκη ο Πατήρ έλεγε να φύγουμε με ή χωρίς δημοψήφισμα!
    ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ!
    ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΧΡΟΝΙΑ!
    ΧΑΘΗΚΕ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ κρίμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα φίλε μου είναι μνημόνιο ήαντιμνημόνιο με όλα τα παρελκόμενα.Το καλύτερο είναι να πορευόμαστε έστω και με λίγα ζόρια για λίγο διάστημα παρά με καθόλου και βλέπουμε,(βλέπε ΣΥ.ΡΙΖ.Α.).Εσύ διαλέγεις για πάρτι σου και όχι για όλους μας.

      Διαγραφή
    2. EΓΩ ΔΕΝ ΔΙΑΛΕΓΑ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΜΟΥ!
      ΑΛΛΟΙ ΔΙΑΛΕΓΑΝ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΡΤΥ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ!
      ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ "ΗΘΕΛΑΝ" ΑΛΛΑ ΕΤΡΩΓΑΝ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ "ΑΠΕΝΑΝΤΙ" ΑΠΟ ΜΕΝΑ!
      ΤΩΡΑ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΤΥ!
      ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΩΝ ΠΑΡΤΥ ΤΟΥΣ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ!
      ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΜΑΣ!
      ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΒΓΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΣΟΚΙΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ!! ΕΛΕΟΣ!!!

      Διαγραφή
  3. συνποπτικά λίγα σχόλια - παρατηρήσεις - ερωτήσεις
    1) υπάρχει ακόμα άνθρωπος που υποστηρίζει τον ΓΑΠ; έλεοςςςςς
    2)οι δυο εκλογές στα καπάκια αν δεν είναι ετυμηγορία τότε τι είναι;το καλύτερο δημοφήφισμα αυτό είναι...κιάλλο τι το θέλετε;αστεία πράγματα
    3)η λογική τι και αν χάσουμε άλλεσ 15 μέρες, τόσες χασαμε, είναι ασόβαρη, μικροπολιτική και επιζήμια για την χώρα
    4)διακρίνω μια εμπάθεια προς τον ΣΥΡΙΖΑ; γιατί άραγε;
    5)θα μπορούσα να συμφωνήσω γενικά και αφηρημένα με κάποια μεμονωμένα σημεία του κειμένου, αλλά επειδή φαντάζομαι και καταλαβαίνω το νόημά τους και την στόχευσή τους, καθώς και την αφορμή, την αιτία και την χρονική στιγμή που γράφτηκαν δεν πείθομαι
    6)το βόλεμα και τα χρωματιστά γυαλιά (εν προκειμένου τα πράσινα) είναι κακοί σύμβουλοι..θολώνουν την κρίση και την πολιτική σκέψη.....με άλλα λόγια, τι να μας πεις κι εσύ...στον κόσμο σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θεόφιλε, Νομίζω ότι η τοποθέτησή σου σε γενικές Γραμμές είναι σωστή!
      Γιατί ρε φιλαράκια δεν σας άρεσε το Δημοψήφισμα του Γ.Α.Π.? επειδή δεν άρεσε στους ΜΕΡΚΟΖΙΔΕΣ...? Δηλαδή οι Έλληνες δεν μπορούμε να αποφασίσουμε? Και τώρα όπως λέει κάποιος φίλος πιό πάνω, αυτές οι δύο εκλογικές αναμετρήσεις Δημοψηφισματικο Χαρακτήρα δεν είχανε? Έπρεπε να περάσουμε σχεδόν 9 μήνες ακυβερνησίας για να αποφασίσουμε ότι τελικά θέλουμε το μνημόνιο αλλά εάν μπορούμε να το επαναδιαπραγματευτούμε? Οταν ο Γ.Α.Π. κάλεσε τον Κολοτούμπα, και όλους τους υπόλοιπους αρχηγούς και τους είπε ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΕΛΛΑΤΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΑΝΑΝΕ? Ποιός ενδιαφέρθηκε για την Χώρα? Μόνο ο Γ.Α.Π. αντί να πεί από την πρώτη στιγμή! Λάθος εκτίμηση...λεφτά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ...!!! Ξανά εκλογές!!! Θα έπερνε 60% Αλλά θα υπήρχε αυτή η χώρα? Πήγαμε σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις για να αποφασίσουμε για το μέλλον της χώρας και επρεπε να φτάσουμε στην τραγική κατάσταση με τα νοσοκομεία, με τα φάρμακα κτλ.....? ! !
      Απλά όλοι οι βολεμένοι και μή με αυτά που τρώγανε τόοοσα χρόνια (έστω και δανεικά) σήμερα, αναθεματίζουν το ΠΑΣΟΚ που τους τα έδωσε! Ηρθε η ώρα του λογαριασμού και όλοι σφυρίζουν αδιάφορα, περισσότερο από όλους αυτοί που βολεύτηκαν!
      Τον Γ.Α.Π. θα τον κρίνει η ιστορία! Τώρα να δούμε τί θα κάνει αυτός που έκανε ατέλειωτες κολοτούμπες για να υφαρπάξει την ψήφο του Ελληνικού λαού! Να δούμε τί θα διαπραγματευτεί με τους ομοιδεάτες του της Ευρώπης! Ο ΣΥΡΙΖΑ, εάν ποτέ κατασταλάξει πιά από τις συνιστώσες του τον εκφράζει, θα συνεχίσει τον κλεφτοπόλεμο σε βάρος του Ελληνικού Λαού? Εάν θέλει να σώσει την χώρα γιατί δεν μπήκε στην Κυβέρνηση για να δεί πόσα απίδια έχει ο σάκκος? Βολεύεται στην λογική της δημαγωγικής κριτικής εκ του ασφαλούς, αφού υπάρχουν οι ιθαγενείς που τον χειροκροτούν! Τον Γ.Α.Π. θα τον ψάχνετε και δεν θα τον βρίσκετε...!!! Μέχρι τότε απολαύστε, τον Κολοτούμπα, τον Χοντρό, τον τ. πρόεδρο του 15μελούς, τον όψιμο επαναστάτη (τρομάρα του) Καμένο (στο μυαλό?) (Που ήταν αυτός τόοοσα χρόνια? δεν ήταν μέρος της εξουσίας?) και φυσικά τα "χαριτωμένα καλά παιδιά" της Χ.Α.!!! Θέλω να σας δώ όλους εσας που αναθεματίζετε τον Γ.Α.Π.,τι θα λέτε σε λίγο καιρό, με τα νέα φρούτα που διαχειρίζονται τα πράγματα της χώρας (είτε στην κυβέρνηση είτε από έξω!)!!! Εδώ ήμαστε και θα τα λέμε!!!

      Διαγραφή
  4. Θεόφιλε, όσο και αν η προδοσία μοιάζει αναπόφευκτη, τελικά η ευθύνη και το ιστορικό "αλλοίμονο" πέφτει στον προδότη.
    Ήταν ίσως νομοτέλεια (προσωπικά δεν το πιστεύω) για την Ελλάδα να πουληθεί και να προδοθεί, αλλά το ΠΑΣΟΚ, και προσωπικά ο ΓΑΠ, ο υιός της απωλείας, επέλεξαν για τον εαυτό τους τον ρόλο του Ιούδα, για 30 (κι αν είναι τόσα) αργύρια. Μισητοί και καταραμένοι θα είναι για αυτό εις τους αιώνας των αιώνων.
    Τώρα πια, και αφού διάλεξαν αυτόν το δρόμο του Ιούδα, ένα μόνο τους μένει: "...και απελθών απήγξατο!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεγονός είναι οτι οι ζέστες έχουνε σφύξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θεόφιλε, το λες τώρα! Γιατί δεν το έλεγες πριν αρκετούς μήνες;
    Το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ έπρεπε να είχε γίνει! Ειδες τι επαθε η Κύπρος που πήγε να πάρει δάνειο από τη Ρωσία και την Κίνα! Αυτό δεν μας συμβούλευαν να΄ κάνουμε κάποιοι! Οι όροι πού έθεσαν ήταν όχι απ΄λά σκληροί, αλλά τρομακτικοί!!!!!!!!!!! κοινώς παλούκια!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή