Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Επιστολή Δ.Ηλιάδη προς τον Πρωθυπουργό για τη μετακίνηση συνοριοφυλάκων από τη Φλώρινα στον Έβρο


Επιστολή προς τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και τον Υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικ. Δένδια, απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Δημήτριος Ηλιάδης, ζητώντας την ανάκληση της απόφασης μετακίνησης 148 συνοριοφυλάκων από τη Φλώρινα στον Έβρο. Αναλυτικά η επιστολή:

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,
Τις τελευταίες ημέρες είναι έντονο στους κατοίκους της ακριτικής μας περιοχής το αίσθημα της ανασφάλειας από την έκτακτη απόφασή σας για απομάκρυνση 148 συνοριοφυλάκων με προορισμό τον Έβρο.
Σαφώς και πρόθεσή μας δεν είναι να αλλοιώσουμε τον στρατηγικό σχεδιασμό σας για την αντιμετώπιση προβλημάτων που έχουν προκύψει σε άλλους νομούς, ωστόσο η Φλώρινα αποτελεί μια περιοχή με ιδιαιτερότητες και πιο συγκεκριμένα:
Η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας συνορεύει με δύο κράτη – FYROM και Αλβανία – και καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες παράνομης εισόδου λαθρομεταναστών, κυρίως από τη FYROM, κάτι που έχει επιφέρει δικαιολογημένες φοβίες στους κατοίκους όλης της μεθορίου.
Διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, διαρρήξεις σε οικίες και καταστήματα, κλοπές, παράνομη υλοτομία είναι φαινόμενα καθημερινά, που παρουσιάζουν μάλιστα αυξητικές τάσεις και σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση που ζει έντονα η περιοχή μας, δημιουργούν πολλαπλές επιπτώσεις.
Κύριε Πρωθυπουργέ,
η θωράκιση των συνόρων πρέπει και απαιτείται να γίνεται σε παραμεθόριες περιοχές, όπως η Φλώρινα που διαθέτει δύο μεθοριακούς σταθμούς.
Η απόφασή σας δημιουργεί απογύμνωση της Περιφερειακής μας Ενότητας, αφού πρακτικά θα σημάνει το κλείσιμο του σταθμού φύλαξης Πύλης και την υπολειτουργεία των σταθμών Νέου Καυκάσου και Αετού.
Παράλληλα, δημιουργεί πολλά προβλήματα και στους υπό μετακίνηση συνοριοφύλακες, οι οποίοι στο σύνολο τους είναι οικογενειάρχες.
Συνεκτιμώντας όλα τα παραπάνω, ζητούμε να ανακληθεί η απόφασή σας για τη μετακίνηση των 148 συνοριοφυλάκων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας στον Έβρο και να τροποποιηθεί, στο μέτρο και της ισονομίας, ώστε να συνεχιστεί η εύρυθμη λειτουργία των τμημάτων συνοριακής φύλαξης της περιοχής μας.
Με σεβασμό
Δημήτριος Ηλιάδης
Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας

16 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗ ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟΝ ΜΑΓΕΥΤΙΚΟ ΕΒΡΟ..ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΜΕ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΠΑΝΤΩΣ...ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΑΘΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. απο το Νέγρο στον Εβρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όπου γής Πατρίς ... δεν πειράζει να πάρουν και λίγο καθαρό "ξενο" αέρα !
    Άλλωστε το χαρτί που υπέγραψαν έλεγε : όπου και όταν διαταχτείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διπλή ασύμμετρη απαιλή για τη χώρα μας: η αυξημένη είσοδος λαθρομεταναστών από τον Εβρο, που αδειάζει την βορειοδυτική συνοριοφυλακή..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. σιγα μην πανε....παλι θα αρχισουν απεργειες θα σκασουν μυτη και οι συνδικαλιστες και αντε παλι μια απο τα ιδια....ειπαμε δεν ειμαστε κρατος ,μπαχαλο ειμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΝΩΝΥΜΕ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ,Η ΕΙΡΩΝΕΙΑ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΥ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΝ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ...ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΧΛΕΥΑΖΕΙΣ ΤΟΣΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΜΕ 'Η ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πληρωνεστε βρε παιδια η κανω λαθος γιατι αν πληρωνεστε οπου σας βγαλουν ματαθεση θα πατε και αφου ειναι και για 2 μηνες μονο μην μιλατε,αλλοι την φλωρινα την βλεπουν με το μακαρονι και στην τελικη αν δεν θελετε παραιτηθειτε να μπει και καποιος αλλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καλά έκανες Ηλιάδη γιατί σε λίγο την Φλώρινα θα την φυλάνε οι λύκοι και οι αρκούδες. Όταν κάποιοι με το συμπάθειο ΗΛΗΘΙΟΙ συνειδητοποιήσουν τι έγκλημα διαπράτουν τώρα με τους συνοριοφύλακες πρίν με τις στρατιωτικές μονάδες τότε θα είναι αργά...Θα το φυσάνε και δέν θα κρυώνει. Ξυπνήστεεεεεεεεεε ή μάλλον ξυπνήστε τους ΗΛΉΘΙΟΥΣ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ουσία του προβλήματος δεν είναι αν θα πάνε τον 150 συμπολίτες μας στον Εβρο . Δεν θα μιλήσω για το πρόβλημα τις αστυνομεύσεις που θα προκύψει θα το βρούμε όλοι μπροστά μας. Δεν βουλώνεις μια τρύπα δημιουργώντας άλλες 21. ο τρόπος και ο λόγος όμως για τον όποιο γίνεται αυτό πρέπει να προβληματίσει ακόμη και του πιο εντόνους επικριτές τις Αστυνομιας. Κάποιος όσο κακοπροαίρετος και να είναι πρέπει να παραδεχτεί ότι και ο Αστυνομικος είναι ένας εργαζόμενος σαν όλους τους υπόλοιπους (όσους έχουν ακόμη δουλεία). Εχει σπίτι , οικογένεια , υποχρεώσεις έναντι των ανθρώπων του , όπως όλοι οι εργαζόμενοι , όπως όλοι οι άνθρωποι. Όταν λοιπόν εσύ κράτος λες σε αυτόν τον εργαζόμενο εντελώς ξαφνικά και χωρίς προηγούμενο προγραμματισμό , σήμερα είναι δευτέρα την πέμπτη φεύγεις στον Εβρο για 60 μέρες ,χωρίς να έχεις προνοήσει το που θα κοιμηθεί αυτός ο εργαζόμενος , το τι θα φάει πως θα πάει εκεί και όλα τα σχετικά προβλήματα που προκύπτουν .Σκεφτείτε το είναι δίκαιο ? Και όταν όλο αυτό γίνεται μόνο για τα κεντρικά δελτία ειδήσεων , και για την αγιοποιήσει του Υπουργού. Φταίει ο Αστυνομικος που ζητά το δίκιο του ? Για το σύστημα ο Αστυνομικος δεν είναι παρά μόνο ένας αριθμός , από την Φλώρινα δεν φεύγουν 150 άνθρωποι, φεύγουν 150 αριθμοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΕΒΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ 150 ΜΙΣΘΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ; ΤΩΡΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ...

      Διαγραφή
    2. πολυ σωστος και ευστοχος προβληματισμος 7:04 αλλα!!! τα λυσαμε ολα τα προβληματα: 1,ανεργια 2.πετρελαιο 3.κλεισιμο εμπορικων 4.Α.Ε.Ι -Τ.Ε.Ι. ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΟΛΑ!!!!!

      Διαγραφή
  10. Για την Ακαδημία πότε θα γραφτεί καμία επιστολή;Σε δύο
    μήνες πάλι πίσω θα είναι αυτοί.Εάν φύγουν οι σχολές κύριοι π ο τ έ θα ξαναγυρίσουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 1.8/11.03 εσύ που ξέρεις τι υπέγραψαν; αν θυμάμαι καλά μπήκαν με κριτήρια εντοπιότητας, αρά πιο λογικό μου φαίνεται να προσλήφθηκαν για τοπικές ανάγκες ανά νομό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 31/7 9.48 και αυτοί πήγαν φαντάροι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Υποπτεύομαι ότι δε θα είναι μόνο 60 οι μέρες παραμονής στον 'Εβρο.Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή