Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Οι πηγές του άκοπου πλούτου


Γράφει ο Βαγγέλης Τσούκας
Η πτώση των παραδοσιακών αυτοκρατοριών κατά τους τελευταίους αιώνες οδήγησε στην άνοδο μιας νέας οικονομικής και, κατ' επέκταση, πολιτικής εξουσίας που αντικατέστησε μεν τις πρώτες αλλά 

λειτουργεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Οι νέοι βασιλιάδες ζουν επίσης σε σύγχρονα παλάτια και έχουν χιλιάδες δούλους (βλέπε εργαζόμενους) με δύο όμως βασικές διαφορές: πρώτον κρύβονται από τη δημοσιότητα και δεύτερον η πηγή του πλούτου τους εξελίχθηκε ώστε να επιτυγχάνει την καλύτερη εκμετάλλευση του λαού.

Πρώτη πηγή πλουτισμού της ολιγάριθμης παγκόσμιας ελίτ είναι ο δανεισμός χρηματικού κεφαλαίου. Οι πρόσφατες εξελίξεις μας έφεραν πιο κοντά στην πραγματικότητα όπου φανερά και μυστικά πιστωτικά ιδρύματα έχουν αιχμαλωτίσει αεναώς έθνη και πολίτες σε έναν φαύλο κύκλο χρέους και ανατοκισμού. Με την αγορασμένη έγκριση των τοπικών αρχόντων και λίγες σχετικά φθηνές μίζες υπογράφονται, κατ' όνομα του λαού, συμβόλαια οικονομικού και κοινωνικού θανάτου που καθηλώνουν στη στασιμότητα ολόκληρες γενιές.

Δεύτερη πηγή πλούτου είναι η νέμεσις της υπεραξίας αγαθών με τον εξής τρόπο: μέσω της κοινής γνώμης που ελέγχει, η διεθνής ελίτ ρίχνει το βάρος σε επιλεγμένα αντικείμενα και αυξάνει πλασματικά την αξία τους. Ο απλός λαός τρέχει από ενστικτώδη ανάγκη να προμηθευτεί τη νέα επένδυση με το υστέρημά του. Στη συνέχεια όμως ακολουθεί η εσκεμένη καταβαράθρωση της αξίας των ίδιων αντικειμένων και η επαναγορά τους από τους αρχικούς ιδιοκτήτες με τον κύκλο να επαναλαμβάνεται διαρκώς απομυζώντας τον λαϊκό βίος. Παραδείγματα αποτελούν το χρηματιστήριο (Ελλάδα των αρχών του 2000), τα ακίνητα (πχ υποβαθμισμένες συνοικίες της Αθήνας) μέχρι και ένα ολόκληρο έθνος (σημερινή Ελλάδα). Το ίδιο σχέδιο εφαρμόζεται και σε ιδέες κρατώντας την κοινή γνώμη εγκλωβισμένη σε μια φυλακή κοροϊδίας και αδρανοποίησης.

Η τρίτη και πιο αποτελεσματική μέθοδος εκμετάλλευσης είναι κρυφή και πολύ πιο ευφυής στη σύλληψή της. Αποτελεί την κατοχή στα χέρια ιδιωτών του δικαιώματος της κοπής νομίσματος μέσω των δήθεν κρατικών κεντρικών τραπεζών. Ετσι, όταν η Κεντρική Τράπεζα της Αμερικής (FED)  και της Ευρώπης (ECB) παράγουν αντίστοιχα δολλάρια και ευρώ, χρεώνουν αυτόματα και με τόκο το ποσό στα αντίστοιχα κράτη. Έτσι, και να ήταν δυνατόν να επιστραφεί το ποσό αυτούσιο, θα παρέμενε ο τόκος με αποτέλεσμα ποτέ να μην μπορεί να ξεχρεωθεί. Με το ελάχιστο κόστος εκτύπωσης λίγων χαρτιών, ο τραπεζίτης νέμεται το ποσό που αναγράφεται σε αυτά, ή με άλλα λόγια πουλάει ένα μάτσο χαρτιά για εκατομμύρια. Η συναλλαγή αυτή βρίσκεται πίσω από όλη ουσιαστικά την παγκόσμια ιστορία των τελευταίων αιώνων, ιδίως αυτής των πολέμων και καταστροφών, και λόγω της σημασίας της θα αναλυθεί σε επόμενο άρθρο.

Μπροστά στις λίγες χιλιάδες εκμεταλλευτικές οικογένειες απομένει ως αντίσταση στον απλό κόσμο ο πνευματικός πλούτος, που διατίθεται δωρεάν, καλύπτει όλες τις ανάγκες και προσφέρει πραγματική ελευθερία.

2 σχόλια:

  1. H βλακεία δεν βρισκεται στη συσσώρευση άκοπου πλούτου.Αυτό,από μόνο του,ίσως θα ταν κι ευφυϊα.
    Η κατάρα που τα συνοδεύσει, είναι η βλακεία.
    Ο έλεγχος κρατών,λαών και ψυχών, όχι βρε αδερφέ για την πάρτη τους, που πάλι μαγκιά θα ήταν.
    Ολα αυτά για να προσκυνήσουν έναν παγκόσμιο βασιλιά κάποια στιγμή και να πεθάνουν όλοι μαζί και κανείς τελικά να μη χαρεί τίποτα.
    Τσάμπα μάγκες και τζάμπα ψευτοβασιλιάδες.
    Εκεί είναι το βλακώδες του σκοπού, ο αυτοκαταστροφισμός των διαβολοσκορπισμάτων.
    Να προσκυνήσουν όλοι τον μαο-μαο ζουλού τους κι όλοι μαζί στο τέλος να πεθάνουν για το μαο μαο.
    Εκτός κι αν η ζωή τελικά αποδειχθεί πολύ ζωντανή για να πεθάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περί του 1300 μ.Χ. οι εβραίοι της Ευρώπης είχαν καταφέρει (μέσω του Βατικανού) να περάσουν θρησκευτικό νόμο στις μεγαλύτερες τότε χώρες.. ο οποίος έλεγε ότι απαγορεύεται η οποιαδήποτε μορφή δανεισμού χρημάτων ΜΕ ΤΟΚΟ από όλους τους χριστιανούς... πλην των ιουδαίων. Οι μόνοι που επιτρεπόταν δηλαδή να δανείζουν με τόκο σε όλη την Ευρώπη, ήταν οι εβραίοι. Έτσι δημιούργησαν τους πρώτους πάγκους δανεισμού στις λαϊκές αγορές των μεγάλων πόλεων της Ευρώπης, και δημιουργήθηκαν οι πρώτες τράπεζες.. ΚΑΙ ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ BANK.. από το ΠΑΓΚΟΣ..
    Από την αρχή του δηλαδή το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα.. είναι υπερ-τοκογλυφικό και σίγουρα παράνομο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή