Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Φτωχή η συμμετοχή εικαστικών...



--> ΦΤΩΧΗ η φετινή συμμετοχή εικαστικών στις εκδηλώσεις του Δήμου Φλώρινας, στο ποτάμι. Οι γνωστοί μας ζωγράφοι απείχαν. Μήπως να υπάρχει κάθε χρόνο και μια αναδρομική έκθεση των μεγάλων μας Ζωγράφων, γλυπτών κλπ. για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι και οι ξένοι μας;
Πηγή: Εφ. "ΕΘΝΟΣ"
Μεταξύ Αστείου & Σοβαρού…





8 σχόλια:

  1. Γιατί φτωχή; Τα παιδιά που εκθέταν δηλαδή δεν ήταν καλά; Αν δεν υπάρχουν γνωστοί ζωγράφοι δεν γίνεται δουλειά;

    Και ποιός ευθύνεται για αυτό; Απ'οσο ξερω οι εκθέτες έπρεπε απλα να κάνουν μια αίτηση στον Δήμο..

    Γιατι να μην δοθεί μια ευκαιρία και στα νέα παιδιά; Ουτως ή αλλως εργα των γνωστών υπάρχουν στο μουσείο συγχρονης τεχνης, ετσι δεν ειναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τα παιδιά ήταν μια χαρά αλλά η όλη φάση κακοστημένη και φτηνοπανηγυρτζίδικη.

      Διαγραφή
    2. αίτηση στο Δήμο είπατε? τόσο προκλητικό θράσος!!

      Διαγραφή
  2. Ή έστω ελεύθερος "χώρος" στα κάδρα κάθε χρόνο, για να αναγράφονται, οι απόψεις των περαστικών, σχετικά με τα δρώμενα (γενικώς).

    (Εξάλλου, τις μισές τουλάχιστον ημέρες, από όλες αυτές που παρέλασαν οι καλλιτεχνικές παρουσίες, ήμουν εκεί και το "μήνυμα", ήταν ξεκάθαρο.

    Praetorian.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. "Τέρμα τα δίφραγκα" = Τέλος οι "φίρμες".

      Praetorian.

      Διαγραφή
  4. Αναμετάδοση και διατύπωση προσωπικών εντυπώσεων από κάποιους που θεωρούν τον εαυτό τους ως Μεγάλοι Ζωγράφοι.
    Ποιοι είναι οι μεγάλοι ζωγράφοι που απείχαν από τις φετινές εκδηλώσεις και έχουν στόχο να κεντρίζουν το ενδιαφέρον μας η να τσιγκλήσουν τους υπεύθυνους του Δήμου για την απρεπή συμπεριφορά απέναντί τους.
    Και όλα αυτά με βάση την προσφορά τους στην κοινωνία στο Πολιτισμό, στις Τέχνες και άλλα τέτοια κουραφέξαλα, που μόνο σε κάτι Μπανανίες έχουν πέραση.
    Τέτοια προσφορά στο τόπο, ώστε του χρόνου να τους κάνουμε μια αναδρομική έκθεση - προτείνω Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης γιατί στον χώρο της Πινακοθήκης των Φλωρινιωτών Ζωγράφων του Αριστοτέλη μόνο άσημοι Φλωρινιώτες ζωγράφοι και γλύπτες, συμμετείχαν.

    Με λίγα λόγια αγαπητοί μου, ο αναμεταδότης και το παπαγαλάκι, εντοπίζει και αντιλαμβάνεται, κενό στις φετινές παρουσιάσεις από άποψη συμμετοχών από Φλωρινιώτες καλλιτέχνες. Απείχαν λέει οι Μεγάλοι Φλωρινιώτες Καλλιτέχνες.
    Μεγάλοι σε τι, δεν διευκρινίζει, σε ηλικία, σε θράσος, σε βλακεία, η σε κόμπλεξ απέναντι στους Μικρούς.
    Να τη χαίρεται την στήλη του, και την εντύπωση που έχει για την πραγματικότητα.
    Εγώ στην φωτογραφία βλέπω τον χώρο που εκθέτανε μια παρέα νεαρών Φλωρινιωτών καλλιτεχνών, σε μια στιγμή μετά τα μεσάνυχτα που λογικά τα έργα έχουν κατεβεί.
    Θα ήθελα την γνώμη ειδικά του «Φωτογράφου». Θεωρεί ότι στον συγκεκριμένο χώρο φιλοξενούνται οι Μικροί ή οι Μεγάλοι Φλωρινιώτες Καλλιτέχνες.
    Πηγή: Εφ. "ΕΘΝΟΣ"
    Μεταξύ Αστείου & Σοβαρού…

    ΤΡΑΝΟΣ 1967

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η αλήθεια είναι πως οι "μεγάλοι" ζωγράφοι της Φλώρινας δυστυχώς έχουν πεθάνει βιολογικά (εκτός απ΄τον Δογούλη που πράγματι είναι μεγάλο κεφάλαιο για τη Φλώρινα). Κάποια γνωστά ονόματα που κατά καιρούς προβάλλονται, ούτε "μεγάλοι", ούτε σοβαροί καλλιτέχνες είναι... Οι απόφοιτοι των Σχολών δεν ασχολούνται ιδιαίτερα γιατί οι πιο πολλοί δουλεύουν ως καθηγητές στην Εκπαίδευση ή κάνουν μαθήματα καλλιτεχνικών υπό τη σκέπη διάφορων συλλόγων και δεν έχουν και πολύ όρεξη για προσωπική δημιουργία. Από την άλλη, οι απόφοιτοι των Σχολών αποφεύγουν να εκθέσουν με τους ερασιτέχνες για να μη μειωθεί το κύρος τους. Θυμάστε που εκθέτανε παλιά όλοι μαζί; Δημιουργήθηκε παρεξήγηση επειδή οι ερασιτέχνες εξέθεταν εμπορικά έργα και πουλούσαν, σε αντίθεση με τους "επαγγελματίες". Από τότε υπάρχει αυτή η κόντρα που κρατά ως τις μέρες μας.
    Πάντως, οι μέρες που κράτησε η υπαίθρια έκθεση ήταν πολλές, με αποτέλεσμα πολλοί να κουραστούν και να σταματήσουν να βγάζουν τα έργα τους κάθε μέρα. Συμφωνώ ότι στις συμμετοχές των φοιτητών ήταν πεσμένο σε σχέση με πέρσι.

    Ένας "επαγγελματίας" που αισθάνεται "ερασιτέχνης"

    ΑπάντησηΔιαγραφή