Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Επίδομα θέρμανσης: Σε δύο δόσεις και σε μετρητά


Την επόμενη Τετάρτη αναμένεται να «κλειδώσει», το σχέδιο για το επίδομα θέρμανσης. Η εξίσωση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, θα γίνει στο 

80% της σημερινής τιμής του ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης. Αυτό σημαίνει ότι από τον Οκτώβριο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης θα πωλούνται στα 1,40 ευρώ το λίτρο.
Το επίδομα πρόκειται να χορηγηθεί στους δικαιούχους σε δυο δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη στις 15 Οκτωβρίου και η δεύτερη τον Ιανουάριο. Η καταβολή του επιδόματος θα γίνει σε μετρητά και όχι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ που προέβλεπε παλαιότερο σχέδιο. Το συνολικό ύψος της δαπάνης που έχει αποφασιστεί να διατεθεί για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης φθάνει τα 120 – 150 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο όμως δεν έχει προβλεφθεί στο φετινό προϋπολογισμό.
Δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης θα είναι χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι και λοιποί πολίτες με πολύ χαμηλά εισοδήματα οι οποίοι κατοικούν σε περιοχές της χώρας, όπου η μέση θερμοκρασία κατά τους μήνες Οκτώβριο-Απρίλιο είναι πολύ χαμηλή. Πρόσθετη προϋπόθεση για την καταβολή του επιδόματος στις παραπάνω κατηγορίες δικαιούχων, θα είναι η διαμονή σε κατοικία με επιφάνεια μικρότερη από κάποιο συγκεκριμένο όριο, το οποίο ενδέχεται να καθοριστεί γύρω στα 100 τετραγωνικά μέτρα. Δηλαδή θα προβλέπεται ως πρόσθετο κριτήριο χορήγησης τα τετραγωνικά μέτρα της θερμαινόμενης κατοικίας.
Πηγή: ert.gr

3 σχόλια:

  1. ΚΡΙΜΑ ΣΤΙΣ <>, ΠΟΥ ΔΕΝ <> ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ, ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απίστευτο θράσος απο την κυβέρνηση για αυτο το θέμα.. Μα είναι δυνατόν να μιλάμε για 1,40 στο πετρέλαιο θέρμανσης??????

    Δεν μπορεί να είναι τόσο μακάκες...
    Εμεις ομως μάλλον είμαστε για να το ανεχόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να σε κάψω, Γιάννη, να σε αλείψω μέλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή