Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Μεταφορά έργου του ΤΕΕΤ από την Ποντοκώμη στους Ψαράδες


Την Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012 μεταφέρθηκε γλυπτό, απόφοιτου του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας (ΤΕΕΤ),  από την Ποντοκώμη Πτολεμαΐδας στον Σταθμό του Τμήματος στους Ψαράδες. Το έργο 

σχηματίζεται από τρία σιδερένια μέρη και ένα ανθρώπινο ανδρείκελο συνολικού βάρους 600 κιλών και 6 μέτρων ύψους.  Πρόθεση του ΤΕΕΤ είναι να δημιουργηθεί σταδιακά στον προαύλιο χώρο του κτιρίου ένα γλυπτικό Πάρκο που να αναδεικνύει την δημιουργικότητα του Τμήματος.
Για να γίνει εφικτή η μεταφορά χρειάστηκε η συνδρομή ενός οχήματος βαρέως τύπου που θα μπορούσε να το μεταφέρει. Χάρη στην ευγενική συνδρομή της 9 Μ/Π ΤΑΞ ΠΖ,  προσφέρθηκε ένας αρματοφορέας, όχημα του Ελληνικού Στρατού από τον 9 Λόχο Μηχανικού Αμυνταίου, για να  μεταφέρει το γλυπτό από την Ποντοκώμη στους Ψαράδες. Η καθόλα άψογη συνεργασία με την Διοίκηση του Λόχου, ο άρτιος σχεδιασμός-συντονισμός αλλά και η εξαιρετική προσπάθεια του τετραμελούς πληρώματος απόρροια του υψηλού επαγγελματισμού που τους διακρίνει, βοήθησε το ΤΕΕΤ να διασώσει αυτό το γλυπτό και να ενεργοποιηθεί με αυτό τον τρόπο η απαρχή μιας συνεργασίας μεταξύ του ΤΕΕΤ και της  9 Μ/Π ΤΑΞ ΠΖ.
Το ΤΕΕΤ εις ένδειξη ευγνωμοσύνης, πρόσφερε έργα του για να διακοσμηθούν  χώροι της 9 Μ/Π ΤΑΞ ΠΖ, ανανεώνοντάς τα  κάθε δύο μήνες, ουτως ώστε να τοποθετούνται καινούργια έργα τόσο στους χώρους γραφείων όσο και στην Λέσχη αξιωματικών Αμυνταίου. Με αυτό τον τρόπο οι φοιτητές του ΤΕΕΤ θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν μια διαρκή έκθεση των έργων τους και το στρατιωτικό προσωπικό να  έρθει σε επαφή με υψηλού επιπέδου εικαστικά έργα.
Επιπρόσθετα ευχαριστούμε προσωπικά τον Διοικητή της Ταξιαρχίας Ταξίαρχο κ. Τσιάγγο Απόστολο όπου χάρη στην δική του ευαισθησία προς την τέχνη και βέβαια αφουγκραζόμενος  τις δημοσιονομικές ανάγκες της εποχής, έλαβε χώρα το όλο εγχείρημα. Η δράση αυτή δείχνει το πώς φορείς της Δυτικής Μακεδονίας είναι εφικτό  μέσα από τη συνεργασία τους να δημιουργήσουν πρωτοποριακές πρωτοβουλίες που συμβάλουν στην πολιτιστική ζωή του τόπου.  Η 9 Μ/Π ΤΑΞ ΠΖ  και το ΤΕΕΤ συνεργάστηκαν σε μια πρωτοβουλία που αναδεικνύει την σύγχρονη δυναμική της περιοχής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου