Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Νεκρή αρκούδα από ατύχημα με δύο αυτοκίνητα!



Η 8η νεκρή αρκούδα για το 2012 έχασε τη ζωή της σε τροχαίο ατύχημα σήμερα τα ξημερώματα. Το τροχαίο έγινε στην Εγνατία Οδό πριν το τούνελ Δρίσκου, πολύ κοντά στην έξοδο για Ιωάννινα!
Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ έσπευσε στο σημείο αφού 

ειδοποιήθηκε από το γραφείο έκτακτων περιστατικών της Εγνατίας Ιωαννίνων λίγο μετά τις 2.00. Το ζώο, νεαρής ηλικίας, στάθηκε ιδιαίτερα άτυχο καθώς χτυπήθηκε δύο φορές από διερχόμενα αυτοκίνητα και παρόλο που επιβίωσε του πρώτου χτυπήματος με τραύμα στα πίσω άκρα, πέθανε ακαριαία με το δεύτερο που το χτύπησε δυνατά στο κεφάλι.
Τα δύο αυτοκίνητα οδηγούσαν τουρίστες βουλγαρικής και ιταλικής υπηκοότητας Οδηγοί και επιβάτες ευτυχώς και αυτή τη φορά δεν τραυματίστηκαν. Το αυτοκίνητο του δεύτερου οδηγού υπέστη πολύ μεγάλες υλικές ζημιές.
Το ατύχημα αποδεικνύει ότι τα ελλιπή μέτρα προστασίας στους μεγάλους οδικούς άξονες της χώρας μας θέτουν σε κίνδυνο τους πληθυσμούς των άγριων ζώων και τους διερχόμενους οδηγούς.
Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης κράτησε ιστό από την πατούσα της αρκούδας για το Πρόγραμμα Παρακολούθησης του πληθυσμού αρκούδας με τη μέθοδο ανάλυσης γενετικού υλικού για την ελαχιστοποίηση της επίδρασης του αυτοκινητοδρόμου στην οικολογία και την επιβίωση της καφέ αρκούδας στην περιοχή.

7 σχόλια:

  1. Το ατύχημα και οι επιθέσεις σε ανθρώπους αποδεικνύουν τον υπερπληθυσμό των ζώων...φτάνει με τους Αρκτούρους και τους ψευτο-οικολογικούς φορέις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλύτερη "οργάνωση" ίσως, χρειάζεται το όλο στήσιμο των φορέων. Άλλοι βρίσκονται εκεί γιατί ευαισθητοποιούνται πραγματικά, ως προς το συγκεκριμένο θέμα και άλλοι γιατί απλά "προβάλουν" τους εαυτούς τους, μέσα από αυτούς τους φορείς (η τελευταία κατηγορία, δεν διοργανώνει τίποτα, απλά "υπάρχει" για να "υπάρχει".

      Τα καημένα τα ζωντανά δεν εμφανίστηκαν σήμερα, από το πουθενά!

      Οι φορείς αυτοί, χρειάζονται αναμφισβήτητα...

      Το τμήμα του κειμένου που αναφέρει:

      "Το ατύχημα αποδεικνύει ότι τα ελλιπή μέτρα προστασίας στους μεγάλους οδικούς άξονες της χώρας μας θέτουν σε κίνδυνο τους πληθυσμούς των άγριων ζώων και τους διερχόμενους οδηγούς",

      ... δείχνει πως "κάποιος", με "κάποιον", δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν, ασχέτως αν είναι "υπεύθυνοι" για τέτοια σοβαρά θέματα.

      Praetorian.

      Διαγραφή
  2. γιατι δεν πληρωνει ο μεγαλος φαρεας αρκτουρος τις ζημιες στα αυτοκινητα των πολιτων τις προαλες στο δρομο καλλινικης φλωρινας ενα αντρογυνο πηγαινε στις 7 το πρωι στην δουλεια του και τους βγηκε μια αρκουδα σαν αγελαδα και γλυτωσαν απο θαυμα,γιατι δεν ρωταει ο αρκτουρος αυτοι οι ανθρωποι με τι θα πηγαινουν στη δουλεια τους γιατι το αμαξι τους εγινε σμπαραλια.καρναβαλια οικολογοι και μαλ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πας καλα ρε? Ποιο πολλη αξια εχει το αμαξι απο την αρκουδα η καθε ζωο? Το σπιτι των αγριων ζωων οπως πχ της αρκουδας ειναι το βουνο, το δασος και πρεπει επιτελους να συμμορφωθουμε ΕΜΕΙΣ σαν οντα με νοημοσυνη και να συνυπαρξουμε μαζι τους. ΟΧΙ ΝΑ ΤΑ ΞΕΠΑΣΤΡΕΥΟΥΜΕ. Δεν ντρεπεσαι λιγο να βαζεις υλικα πραγματα πιο ψηλα απο την ζωη? Αν ειναι δυνατον πια. Αν δεν σου αρεσει το βουνο με την χλωριδα και την πανιδα του ΣΗΚΩ ΚΑΙ ΦΥΓΕ.
      Μαθε να σεβεσαι λιγο τον πλανητη που σε φιλοξενει γιατι αυτον θα παραδωσεις στα παιδια σου. Αλλα με τετοια μυαλα που κουβαλας μακαρι να μην κανεις ποτε σου παιδια

      Διαγραφή
  3. αρε ποιος υπερπληθυσμος των ζωων,προφανως για να κατεβαινουν στον "πολιτισμο" το κανουν επειδη δεν εχουν να φανε...λογο ξυρασιας που υπηρχε το καλοκαιρι...δηλαδη δεν φτανει που τους ταλαιπωρουμε με τα τοσα που κανουμε οχι μονο τις αρκουδες αλλα ολα τα ζωα...εχεις και το θρασσος να μιλας και για υπερπληθυσμο;;;αν δεν σαρεσει πηγαινε Νεα Υορκη εκει εχει αλλα "ζωα"...που σου μοιαζουν περισσοτερο εμεις θελουμε να ζησουμε οσο το δυνατον πιο αρμονικα με τα πραγματικα ζωα...
    ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλα στραβά στη ψωροκώστενα κι ο μεγαλοεπιδοτούμενος Αρκτούρος πρέπει να μάθει να λειτουργεί σωστά. Αν δεν σταματήσει να ελευθερώνει αρκούδες που τρώνε απο ανθρώπινο χέρι η κατάσταση θα επιδεινώνεται και ίσως θρηνήσουμε και ανθρώπους απο αρκούδες που είναι με τον άνθρωπο. Σημειωτέον οτι στον Καναδά τις αρκούδες τις ταίζουν με ελικόπτερα για να μην έρχονται σε επαφή με ανθρώπους. ο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ποσο βλακας εισαι. Ο αρκτουρος μονο περισυλλεγει αρκουδες ειτε τραυματισμενες ειτε απο αιχμαλωσια. Δεν τις αμολαει γιατι δεν θα μπορεσουν να επιβιωσουν μονες τους. Τραβα στο Νυμφαιο να σου κανουν μια ξεναγηση.

      Και επιτελους ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΤΑ ΖΩΑ. ΤΑ ΖΩΑ ΤΡΩΝΕ ΚΡΕΑΣ ΟΧΙ ΧΟΡΤΑΡΙ ΕΤΣΙ ΤΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΘΕΟΣ ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΕΓΩΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΕΦΤΩΝ ΣΑΣ.

      Διαγραφή