Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Όχι δεύτερο χειμώνα χωρίς τρένο (ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ)


Πλήθος κόσμου και Φίλων του Τρένου Φλώρινας συγκεντρώθηκαν πριν από λίγη ώρα στον πεζόδρομο της πόλης, για να διαμαρτυρηθούν για τις 600 μέρες απουσίας του τρένου στη Φλώρινα απαιτώντας συγχρόνως την επαναδρομολόγησή του με προσιτό 

εισιτήριο.  Πέρα από το τρένο της γραμμής, οι παρευρισκόμενοι συζήτησαν και για το «Τρένο της Αλληλεγγύης» μία δράση βασισμένη στην αλληλεγγύη των πολιτών για προβλήματα που αφορούν: 
  • Τη Θέρμανση (φόρος πετρελαίου θέρμανσης, τιμές καυσίμων, τηλεθέρμανση, εναλλακτικοί τρόποι θέρμανσης)
  • Την Ανεργία/βιοτικό επίπεδο (Τράπεζα χρόνου, ανταλλακτική οικονομία, δίκτυο παραγωγών καταναλωτών, χαριστικό παζάρι)
  • Τις Μεταφορές/μετακινήσεις (Σιδηρόδρομος, Ποδήλατα/ποδηλατόδρομοι, δικαιώματα πεζών)

19 σχόλια:

  1. Σπίρτου, Κύρινας, Παπαδημητρίου, κυρίες Πολατίδου (από συριζα), ο (πράγματι πολύ αξιόλογος) Θανάσης από τους οικολόγους και 4-5 ντροπαλές φοιτήτριες βλέπω. Ο πολίτης της Φλώρινας κουράστηκε από τα καπελώματα κύριοι της "αριστεράς και της προόδου". Και επειδή ξέρω ότι θα αρχίσετε πάλι να βρίζετε ότι εμείς είμαι βολεμένος και άχρηστος σκεφτείτε δύο φορές πριν τα πείτε για να καταλάβετε ποιους προσβάλλετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσεις ,που ησαστε ,κυριε? Αλλοι θα κανουν παντα αυτο ,που πρεπει να κανεις ΚΑΙ εσυ?

      Διαγραφή
    2. O Aνώνυμος 22-9-12/3:21 δεν αφίνει το καφεδάκι του, περιμένει από την τρόικα εσωτερικού-εξωτερικού να του λύσει τα προβλήματα.

      Διαγραφή
    3. Ξέρεις, φίλε 3:21 οτι αν σκεφτόσουν διαφορετικά, για παράδειγμα οχι ποιός είναι και ποιός δεν είναι στην φωτο (Α! quiz, εγω έλειπα, μπορείς να με καταλάβεις;) και αν σκεφτόσουν εσύ γιατί δεν είσαι στην φωτογραφία, τωρα το τρένο ίσως να σφύριζε στην Φλώρινα;

      Μην στεναχωριέσαι ομως, πιές αμέριμνος τον καφέ σου την ίδια ωρα που δίπλα σου βαστάνε τα πανώ που λένε τα αυτονόητα.. Οι άλλοι αγωνίζονται για σένα. Και ιδίως αν τα αφήσεις ολα στο αόρατο χέρι, ε, ναι, τότε θα ζήσεις ζωή χαρισάμενη..

      Διαγραφή
    4. Τελικά 3:46 και 12:54 εσείς και 100 φορές να το διαβάσετε πάλι τα ίδια για καφέδες θα λέτε. Κουραστικό

      Διαγραφή
    5. 3:21
      Αιντε ρουφα την καφεδια σου και ασε τη μίρλα..!
      Με κατι τετοιους σαν και σενα προκόβει αυτη η πόλη.. Ας πηγαινες!!

      Μπραβο στον κόσμο που παρεβρέθηκε!Απο όπου και αν είναι..

      Διαγραφή
    6. Πέρα από το αν διαφωνώ ή συμφωνώ αυτό που διαρκώς κάνετε να προσβάλετε όποιον διαφωνεί μαζί σας με ατάκες περί καφεδιάς και μίρλας είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ

      Διαγραφή
    7. Εντάξει, μπορεί να ήτανε και τσάι, εκεί θα κολλήσουμε τώρα;

      Διαγραφή
  2. τα πατίνια τα ξεχάσατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω ότι στο συγκεκριμένο θέμα είναι τουλάχιστο άδικο να κατηγορούμε οποιονδήποτε για καπέλωμα, καθώς μας αφορά όλους. Η ευαισθητοποίηση δεν βλάπτει.
    Θα μπορούσαμε να κατηγορήσουμε για καπέλωμα, αν τυχόν δεν επιτρέπονταν σε κάποιον άλλο να συμμετέχει ή να πρωτοστατεί στις κινήσεις διαμαρτυρίας πλην των γνωστών της φωτογραφίας.
    Αν πάλι θέλετε να συζητήσουμε για την αποτελεσματικότητα τέτοιων πρωτοβουλιών, να το κάνουμε, αλλά είναι μια άλλη κουβέντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ότι αφορά την πόλη μας, είναι θέμα όλων μας.
    Οπότε, μπράβο στα παιδιά. Κανείς δεν θα έβρισκε κλειστή την "πόρτα", αν πήγαινε μαζί τους.

    Ακόμη και αν δεν αποφέρει τίποτα η όλη προσπάθεια, τέτοιες ενέργειες, μας υπενθυμίζουν και μας κάνουν να πεισμώνουμε ακόμα περισσότερο, σχετικά με τα όσα έχουν χαθεί, από τα "αυτονόητα", σε αυτή την πόλη.

    Praetorian.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το τραίνο δεν είναι απαραίτητο για τους τοπικούς μας άρχοντες καθόσον αυτοί μετακινούνται με μέσα υψηλής κλάσης μετά την εκλογή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πολύ φθηνή η μπιχτή σου 9.47.τόσο ξέρεις τόσο μιλάς...από εξυπνάκηδες και αγωνιστές του καναπέ χορτάσαμε...καληνύχτα!!

      Διαγραφή
  6. A developed country is not a place where the poor have cars. It’s where the rich use public transportation.”

    - mayor of Bogota


    Ανεπτυγμένο δεν είναι το μέρος όπου οι φτωχοί έχουν ΙΧ. Είναι το μέρος όπου οι πλούσιοι χρησιμοποιούν δημόσια συγκοινωνία.

    Δήμαρχος (της Μπογκοτά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ηταν μια πρώτη δράση/κάλεσμα στον κόσμο, που περπατούσε στο πεζόδρομο. Η ανάδραση που πήραμε ήταν θετικότατη.Ο κόσμος έχει κατανοήσει ποιοι πράγματι θέλουν το τρένο στη Φλώρινα... Προχωράμε στην επόμενη δράση. Εμείς θα φέρουμε το τρένο. Οι υπόλοιποι θα κόψουν πάλι την κορδέλα. Χαλάλι τους. Ας κάνουν συλλογή κορδέλων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΟΤΑΝ ΣΦΥΡΙΖΕ ΤΟ ΤΡΕΝΟ;; ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΞΑΝΑΣΦΥΡΙΞΕΙ;; ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΧΑΖΟΜΑΡΕΣ ΚΙ ΑΗΔΙΕΣ...
    ΕΑΝ Ο ΟΣΕ ΔΕΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΑΧΥΤΑΤΕΣ ΑΜΑΞΕΣ ΚΕΝΤΡΟΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ.. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ.. ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΑΓΑΠΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΕΣ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΝΕΥ ΟΥΣΙΑΣ.. ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΑΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιο είναι το όφελος των σχολείων; Αν δεν εκσυγχρονιστούν ας κλείσουν κι αυτά να πάνε τα παιδιά μόνο στα φροντιστήρια.

      Ωραία λογική. Μπράβο.

      Διαγραφή
  9. Το όφελος το ξέρουν όσοι το χρησιμοποιούσαν. Και με τη δικιά σας λογική ανώνυμε 8.49 , μήπως να μην χρησιμοποιούμε και σταθερό τηλέφωνο επειδή ωχριά στο iphone ξέρωγω ; Αν είναι δυνατόν, κάποιοι άνθρωποι μάλλον κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή