Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Κάλεσμα στην απεργία της 18ης Οκτώβρη 2012


Μας λένε, ότι θα μας σώσουν, ότι είναι τα τελευταία μέτρα. Το σίγουρο είναι ότι μας βυθίζουν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.
Είναι ψέμα πως τα προωθούμενα μέτρα έχουν στόχο την “σπατάλη” στο δημόσιο. Είναι ψέμα πως η συμπίεση μισθών και συντάξεων θα βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα, η οποία παρά τα βάρβαρα μέτρα των τελευταίων χρόνων επιδεινώθηκε. Το δείχνει με 

απίστευτη ωμότητα η, παρά τα μέτρα, συνεχής αύξηση του χρέους και το γεγονός ότι ένας στους δύο νέους είναι άνεργος και χιλιάδες να ξενιτεύονται για να βρουν δουλειά. Η αλήθεια είναι ότι η χώρα μας μετατρέπεται βίαια σε χώρα χαμηλού εργατικού κόστους με μισθούς Βουλγαρίας ή Κίνας στα πλαίσια των επιδιώξεων και των σχεδιασμών  των διεθνών οικονομικών οίκων.
Ακόμη και αν κάποια στιγμή, μετά την ολοκλήρωση (άραγε πότε;) των εργασιακών ανατροπών, η οικονομική κατάσταση της χώρας βελτιωθεί, θα είναι χωρίς  κανένα αντίκρισμα για όλους τους εργαζόμενους, αφού οι συνθήκες ζωής και εργασίας τους θα έχουν δραματικά υποβαθμιστεί.
Γι` αυτό ήλθε η ώρα να απαλλαγούμε από τα εκβιαστικά διλλήματα και τις αυταπάτες. Να συνειδητοποιήσουμε ότι αν οι κυβερνώντες και η τρόικα χρησιμοποιούν τον κοινωνικό αυτοματισμό για να ελέγξει τις αντιδράσεις μας, λίγο πριν από το τελευταίο μετέωρο βήμα όλων των εργαζόμενων στον γκρεμό, η κοινωνική-εργατική ομοψυχία είναι η ανεμόσκαλα-σωτηρία που θα αποτελέσει τη μοναδική απάντηση για την αποφυγή της ολοκληρωτικής καταστροφής των κοινωνικών, εργασιακών δικαιωμάτων και, σε τελική ανάλυση, της ανθρώπινης υπόστασης κυρίως ως πνευματικής.
Τα νέα μέτρα δε θα είναι και τα τελευταία, όπως μας διαβεβαιώνει η κυβέρνηση. Είναι βέβαιο ότι ακολουθούν και άλλα. Μας κοροϊδεύουν και υποτιμούν την νοημοσύνη μας, όταν μας λένε πως τα μέτρα θα μας σώσουν από την καταστροφή τη στιγμή που εργαζόμενοι και συνταξιούχοι είναι χωρίς γιατρούς και χωρίς φάρμακα και όταν η δημόσια παιδεία βουλιάζει σε επικίνδυνες και άγνωστες θάλασσες με οικονομίστικους τυφώνες να παρασέρνουν και να συνθλίβουν τα πάντα.
Πρόκειται για την πιο σκληρή, άδικη και ταξική πολιτική που εφαρμόστηκε ποτέ σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την πιο βάρβαρη, αντεργατική και βίαιη ανατροπή στη ζωή των εργαζομένων, οι οποίοι οδηγούνται στη χρεοκοπία.
Δεν πρέπει να περάσουν τα νέα μέτρα.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ 

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 11:00π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου