Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Συμμετοχή του ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας στις σημερινές κινητοποιήσεις


Σε συνέχεια σχετικής απόφασης της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας/Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας, τη Δευτέρα 15 

Οκτωβρίου 2012 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Τμήματος με πρωτοβουλία του ΤΕΕ/ΤΔΜ, πραγματοποιήθηκε παντεχνική συγκέντρωση με τους κλαδικούς, επαγγελματικούς Συλλόγους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Δυτ. Μακεδονίας. Αποκλειστικό θέμα συζήτησης, η μέχρι τώρα εξέλιξη των κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν οι Διπλωματούχοι Μηχανικοί της Χώρας στις 8 Οκτωβρίου 2012, καθώς και η κλιμάκωσή τους τουλάχιστον μέχρι τις 18 του μήνα, χρόνο κατά τον οποίο θα επανεξεταστεί η συνέχισή τους. Στην πρόσκληση του ΤΕΕ/ΤΔΜ, ανταποκρίθηκαν ο Σύλλογος Πτυχιούχων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΣΠΕΔΕ) Δυτικής Μακεδονίας, η Ένωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανώτατων Σχολών (ΕΜΔΥΔΑΣ) Δυτικής Μακεδονίας, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων (ΠΣΔΜ-Η) Περιφερειακό Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας, Μηχανικοί από τον χώρο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διπλωματούχων Αγρονόμων - Τοπογράφων Μηχανικών (ΠΣΔΑ-ΤΜ) Παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας.
Μετά από σύντομη παρουσίαση των θέσεων κάθε Συλλόγου, για τα επερχόμενα μέτρα εξαθλίωσης και αφανισμού του κλάδου των Διπλωματούχων Μηχανικών, ακολούθησε εκτενής και εποικοδομητική συζήτηση για τον τρόπο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων που εξήγγειλε η Κεντρική Διοίκηση του ΤΕΕ, καθώς και το πλαίσιο δράσης σε ένα κοινό μέτωπο, όλων των κλαδικών και επαγγελματικών Συλλόγων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΔΜ, Αθανάσιος Κακάλης, παρέθεσε πλήθος στοιχείων που καταδεικνύουν την ουσιαστική καταστροφή του κλάδου και του ΤΕΕ και συντρίβουν την παραγωγική, κοινωνική συνοχή του τόπου, οδηγώντας τον κλάδο των Διπλωματούχων Μηχανικών στην περιθωριοποίηση και στη φτώχεια. Ωστόσο, αναφέρθηκε και στην ανάγκη αναζήτησης πολιτικών που θα αναστρέψουν τη σημερινή αδιέξοδη πολιτική της ύφεσης, μέσα από έναν σχεδιασμό στον οποίο μπορούν να συμβάλλουν καταλυτικά οι Μηχανικοί, ως κατεξοχήν κλάδος δημιουργίας, για να κερδηθεί η επόμενη μέρα, για να γίνει πράξη η πολυπόθητη ανάπτυξη,
Στη βάση αυτή, με θέληση και αποφασιστικότητα, οι παρόντες – ομόφωνα – συμφώνησαν ότι η διάσωση του κλάδου, μπορεί να γίνει μόνο με την ενεργοποίηση όλων, ενάντια στην εξοντωτική πολιτική των θυσιών και της πολύπλευρης ισοπέδωσης. Με έναν αγώνα, στον οποίο η απουσία δεν αιτιολογείται, μιας και διακυβεύεται πλέον η αξιοπρέπεια των Μηχανικών, αμφισβητείται το δικαίωμα στο αύριο όλων μας.
Το ΤΕΕ/Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τους κλαδικούς και επαγγελματικούς Συλλόγους, καλεί το σύνολο των Διπλωματούχων Μηχανικών να συμμετάσχει ενεργά και δυναμικά στις κινητοποιήσεις της Πέμπτης 18 Οκτωβρίου 2012 και να βρεθεί - ο κάθε συνάδελφος - μαζί μας στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης, ώρα 11:00 π.μ.
Όχι στην πολιτική της εξαθλίωσης.
Όχι στον αφανισμό των Διπλωματούχων Μηχανικών.
Όχι στη διάλυση του ΕΤΑΑ / ΤΣΜΕΔΕ.
Αγώνας αξιοπρέπειας, αγώνας για τη ζωή μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου