Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Το Πανεπιστήμιο κρυώνει, όπως και η Φλώρινα


Ο Ενιαίος Σύλλογος Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΕΣΔΕΠ) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας αποδέχεται το κάλεσμα για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ενάντια στην αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης. 

Συμμεριζόμαστε απόλυτα τις αγωνίες των ανθρώπων της πόλης που μας φιλοξενεί και φοβόμαστε ότι η εξίσωση του φόρου του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης θα υπερχρεώσει ακόμα περισσότερο τα ελληνικά νοικοκυριά και μπορεί να έχει ακόμα σοβαρότερες συνέπειες λόγω της κλιματικής «κατάψυξης», όπως αυτή που βιώσαμε την περσινή χρονιά στη Φλώρινα.
Εκφράζουμε την αντίθεσή μας για την αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, η οποία θα δημιουργήσει και στο Πανεπιστήμιο σοβαρά λειτουργικά προβλήματα, ήδη γνωστά από τον προηγούμενο χειμώνα, και θα οδηγήσει, ενδεχομένως, ακόμα και στη διακοπή της λειτουργίας του.
Οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων με το πρόσχημα της διάσωσης της ελληνικής οικονομίας όχι μόνο έχουν μειώσει σημαντικά τα κονδύλια συνολικά για την Παιδεία αλλά έχουν εφαρμόσει τις πιο σκληρές μνημονιακές περικοπές στο χώρο της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Η πολιτική της εξίσωσης του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης αντιστοιχεί με την ισοπεδωτική εξίσωση των κλιματικών συνθηκών και ιδιαιτεροτήτων της βόρειας Ελλάδας με την υπόλοιπη χώρα και με την περιθωριοποίηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε σχέση με αυτά του κέντρου. 
Αποφασίζουμε να συμμετάσχουμε στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες μέρες.
Καλούμε τους συνάδελφους στο Πανεπιστήμιο και τους/τις φοιτητές/τριες να μετέχουν την Τρίτη 30 Οκτωβρίου στη συγκέντρωση στην πλατεία Μόδη, την 11.00π.μ. και να βρεθούμε κοντά στους ανθρώπους και τους φορείς της τοπικής κοινωνίας για να ενώσουμε όλοι μαζί τις φωνές μας και τις αγωνίες μας για την επιβίωση της Φλώρινας.
To Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΔΕΠ
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου