Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Η θυσία στον Περδίκα στους αγώνες του σήμερα


Με το ντουφέκι μου στον ώμο
σε πόλεις κάμπους και χωριά
της λευτεριάς ανοίγω δρόμο
της στρώνω βάγια και περνά

Εμπρός Ε.Λ.Α.Σ. για την Ελλάδα

το δίκιο και τη λευτεριά
σ' ακροβουνό και σε κοιλάδα
πέτα πολέμα με καρδιά

ένα τραγούδι είν' η πνοή σου
καθώς στη ράχη ροβολάς
και αντιλαλούν απ' τη φωνή σου
καρδιές και κάμποι Ε.Λ.Α.Σ. Ε.Λ.Α.Σ.

Παντού η Πατρίδα μ' έχει στείλει
φρουρό μαζί κι εκδικητή
κι απ' την ορμή μου θ' ανατείλει
καινούργια λεύτερη ζωή

Με χίλια ονόματα μία χάρη
ακρίτας ειτ' αρματολός
αντάρτης, κλέφτης, παλικάρι
πάντα ειν' ο ίδιος ο λαός

Σαν σήμερα το 1944 το ηρωικό τάγμα του εφεδρικού ΕΛΑΣ με επικεφαλής το προσφυγόπουλο του Πόντου δίνει τον νυν υπέρ πάντων αγώνα στο χωριό Περδίκας,
Σαν άλλοι Λεωνίδες ο καπεταν ΗΛΙΑΣ και τα παλληκάρια του πέφτουν στο βωμό του καθήκοντος πολεμώντας,
Λέγοντας το μολών λαβέ στους Γερμανούς κατακτητές.
Η ηρωική θυσία των ΕΛΑΣΙΤΩΝ αποκτά ιδιαίτερη συμβολική αξία  την χρονική στιγμή που έγινε ,οι Γερμανοί υποχωρούν ηττημένοι ,όμως οι Αντάρτες δεν υποστέλλουν τα όπλα για να απολαύσουν τους καρπούς του αγώνα τους την ΛΕΥΤΕΡΙΑ.
Ρισκάρουν για να δώσουν ένα ακόμα κτύπημα, δεν τους αρκεί η λευτεριά της δίκης μόνο τους γης ,γιατί κίνητρο τους είναι η στράτευση στα πανανθρώπινα ιδανικά της ελευθερίας της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης , και πέφτουν ηρωικά μαχόμενοι για μια δίκαια κοινωνία στην οποία οι ίδιοι θα είναι απόντες.
Ο συμβολισμός της θυσίας τους σηματοδοτεί με στέρεα μηνύματα τους αγώνες του σήμερα.
Ανατρέπει κάθε απόπειρα παραχάραξης της θυσίας τους.
Δεν επιτρέπει στους δοσίλογους του σήμερα να τιμούν δήθεν υποκριτικά την θυσία τους.
ΟΙ αγωνιστές την θυσία των οποίων τιμούμε σήμερα μάχονταν για την τιμή και την λευτεριά του λαού μας ενάντια στους κατακτητές Γερμανούς-Ιταλούς- Βούλγαρους και τους ντόπιους συνεργάτες τους.
 Δεν έχουν θέση λοιπόν ανάμεσα μας αυτοί που στηρίζουν πολίτικες που παραδίδουν σιδηροδέσμιο τον λαό μας στους ξένους και ντόπιους τοκογλύφους.
ΟΙ ραγιάδες του σήμερα γνήσιοι απόγονοι των δοσίλογων της κατοχής που καλούν τον λαό να υποταχτεί στην δύναμη του ισχυρού.
Δεν έχουν θέση ανάμεσα μας αυτοί που υποδέχονται σαν σωτήρα τον τοποτηρητή των τοκογλύφων Φούχτελ μιμούμενοι τον δικτάτορα Μεταξά που λίγο πριν την κατοχή υποδέχτηκε τον ναζιστή Γκαίρινγκ.
 Δεν έχουν θέση ανάμεσα μας αυτοί που ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν σε εξευτελιστικές τιμές τον πλούτο που παρήγαγε ο εργαζόμενος λάος με τον ιδρώτα και το αίμα του(ενέργεια-νερά- λιμάνια-παραλίες βουνά) κάνοντας τα εμπόρευμα θυσία στους έμπορους των εθνών.
 Όλα αυτά διαφύλαξαν και απελευθέρωσαν με το αίμα τους οι αγωνιστές της Αντίστασης
Δεν έχουν θέση ανάμεσα μας αυτοί που οδηγούν τον λαό μας στην απόλυτη φτώχια ,αυτοί που στηρίζουν πολιτικές που μας οδηγούν σε κατοχική πείνα μεταφέροντας τον πλούτο που παράγουν με το αίμα τους οι εργαζόμενοι της χώρας μας στους ντόπιους και ξένους τραπεζίτες.
Τιμούμε την θυσία των αγωνιστών της εθνικής αντίστασης συνεχίζοντας τον αγώνα τους για Εθνική ανεξαρτησία, δημοκρατία κοινωνική δικαιοσύνη.
Για να ανατρέψουμε τις πολιτικές φτωχοποίησης, της πολιτικές ξεπουλήματος του εθνικού πλούτου της χώρας μας,τις πολιτικές που θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα ολόκληρη σε μια Ειδική Οικονομική Ζώνη με μεροκάματα και μισθούς Κίνας χωρίς κανένα δικαίωμα.
Ζητώ ο ηρωικός αγώνας του ΕΑΜ- ΕΛΑΣ και οι θυσίες τους
Ο αγώνας συνεχίζεται.
ΗΛΙΑΣ ΑΚΡΙΤΙΔΗΣ
e-mail geminlis@hotmail.com

1 σχόλιο:

  1. ΔΙΔΑΣΚΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
    ΖΗΤΩ Ο ΗΡΩΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΜΑΧΗΤΩΝ ΤΟΥ ΕΑΜ ΕΛΑΣ

    ΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή