Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Εκδήλωση για την Οκτωβριανή Επανάσταση


Η επέτειος της επανάστασης του Οκτώβρη του 17 απoκτά μια  νέα επικαιρότητα σήμερα. Όσοι βιάστηκαν να κηρύξουν με περίσσιο θράσος «το τέλος της ιστορίας και των

 ιδεολογιών», την επικράτηση της αγοράς έρχονται αντιμέτωποι με την μεγαλύτερη κρίση του συστήματος στον 21ο αιώνα. Μία κρίση που συνθλίβει εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις αιώνων, που ανατρέπει  τα ιδεολογήματα για δήθεν «αυτορρύθμιση της οικονομίας», ευημερία και ανάπτυξης στα πλαίσια του καπιταλισμού, μία κρίση που καταστρέφει τον άνθρωπο και τη φύση στο βωμό του κέρδους.
Η σύγχρονη δικτατορία των αγορών με τα μνημόνια, το χρέος, τις πολιτικές λιτότητας και ξεπουλήματος που προωθούν τρόικα (Ε.Ε.-Ε.Κ.Τ.-Δ.Ν.Τ.) και κυβερνήσεις, δεν είναι τίποτα άλλο παρά η απέλπιδα προσπάθεια των δυνάμεων του κεφαλαίου να ξεπεράσουν την καπιταλιστική κρίση. Έχουν επιβάλει έναν εσωτερικό-κοινωνικό εμφύλιο πόλεμο στις δυνάμεις της εργασίας όπου πάνω στα χιλιάδες θύματα της σύγχρονης βαρβαρότητας επιχειρούν να ανατάξουν την κερδοφορία τους.
Ο πραγματικός μονόδρομος για την εργατική τάξη, τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία  δεν είναι οι κοινοβουλευτικές αυταπάτες  και η μετάθεση της ρήξης σε ένα απροσδιόριστο  και μακρινό μέλλον, αλλά ο αγώνας ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα  της εξαθλίωσης και του νεοσκοταδισμού-φασισμού. Με Αγωνιστικό Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής και μία σύγχρονη επαναστατική-Κομμουνιστική Αριστερά, όχι απλά μπορούμε να βγούμε νικητές στη μάχη για την επιβίωση και την ανατροπή της καπιταλιστικής επίθεσης, αλλά να ανοίξουμε το δρόμο για την επαναστατική ανατροπή του σημερινού εκμεταλλευτικού συστήματος, για την εργατική Δημοκρατία και τον Κομμουνισμό του 21ου αιώνα.
Η νέα σοσιαλιστική προοπτική που έχει ανάγκη η εποχή μας δεν μπορεί παρά να αναμετρηθεί με το παρελθόν, με κριτικό  και αυτοκριτικό πνεύμα να σταθεί  στον ηρωισμό της εργατικής τάξης, αλλά ταυτόχρονα να αναζητήσει  τα αίτια της κατάρρευσης και των προηγούμενων ιστορικώνδιαψεύσεων.
Κάτω από αυτό το πρίσμα και χωρίς τη διάθεση για θρησκευτικά μνημόσυνα ή ευχολόγια αναζητούμε μέσα από τις αντιθέσεις της εποχής μας, αλλά κυρίως μέσα από τις μεγάλες δυνατότητες την αναγκαία συζήτηση για το μέλλον της κομμουνιστικής απελευθέρωσης της ανθρωπότητας. Μίας απελευθέρωσης η οποία στηρίζεται στην εμπειρία, τις γνώσεις, την πάλη της εργαζόμενης πλειοψηφίας, και θα αξιοποιεί τις εκρηκτικές δυνατότητες που προσφέρει η σύγχρονη επιστήμη και ο πολιτισμός.
Πολιτική εκδήλωση «Οκτωβριανή Επανάσταση , 95 χρόνια μετά»
Πτολεμαΐδα 10 Νοεμβρίου 19:00 μμ καφέ « splendor»
Κοζάνη 11Νοεμβρίου  11:00 πμ. Εργατικό κέντρο
Ομιλητής: Δ. Δημητούλης , εκπαιδευτικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου