Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

H αριστερά της ΕΥΘΥΝΗΣ!


Σύντροφοι,
Αυτό εννοούσατε όταν μιλούσατε για «ΑΠΑΓΚΙΣΤΡΩΣΗ από το ΜΝΗΜΟΝΙΟ»;
Αυτό, δε λέγεται ΑΠΑΓΚΙΣΤΡΩΣΗ από το ΜΝΗΜΟΝΙΟ,  αυτό λέγεται ΑΠΑΓΚΙΣΤΡΩΣΗ από την ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ και την ΛΟΓΙΚΗ!
Βέβαια, για να είμαι δίκαιος απέναντι σας, οφείλω να ομολογήσω πως η στήριξη/συμμετοχή σας στην κυβέρνηση, αποτελεί πράγματι ανάχωμα σε άδικα 

μέτρα, που θα επιβάρυναν και άλλο το λαό.
Είστε πράγματι «η αριστερά της ΕΥΘΥΝΗΣ»! Της ΕΥΘΥΝΗΣ για:
Την αύξηση του ορίου σύνταξης στα 67 (και βάλε).
Την κατάργηση των «υπολειμμάτων» των δώρων στους μισθούς (της πείνας).
Την   εξίσωση του φόρου στα καύσιμα (αλίμονο κυρίως στους Φλωρινιώτες).
Την κατάργηση του αφορολόγητου των παιδιών (έρμοι πολύτεκνοι, τρίτεκνοι κλπ.)
Την κατάργηση του αφορολόγητου των ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων (ακόμα λίγα λουκέτα).
Το «κούρεμα» των συντάξεων και των εφάπαξ (περήφανα γηρατειά).
Το «ψαλίδισμα» (με κόσα) των οικογενειακών και αναπηρικών επιδομάτων (ΝΤΡΟΠΗ!).
κλπ, κλπ, κλπ.
Άκουσα βέβαια κάποιο από τα στελέχη σας,  απολογούμενο και προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ σε μια συνέντευξη του να λέει πως «η απαγκίστρωση από το μνημόνιο είναι μια επίπονη και μακροχρόνια διαδικασία», αλλά να του θυμίσω και τη ρήση του Κέυνς  ότι «μακροπρόθεσμες προβλέψεις για την οικονομία δεν πρέπει να γίνονται, επειδή μακροπρόθεσμα θα είμαστε όλοι ΝΕΚΡΟΙ»!
«Σύντροφοι», ο κοσμάκης δεν μπορεί να ζήσει ΤΩΡΑ, θα σκεφτεί πως θα ζει στο ΜΕΛΛΟΝ;                          Προφανώς  και εσείς ισχυρίζεστε πως πρέπει να σωθεί η χώρα. Αν δεν το έχετε αντιληφθεί, η χώρα έχει ήδη σωθεί από «άλλους ΣΩΤΗΡΕΣ» τέσσερις φορές, άσχετα αν  οι Ευρωπαίοι ακόμα και σήμερα, απλώς εύχονται να μείνουμε στο ευρώ και τα ταμειακά διαθέσιμα -ΛΕΝΕ - επαρκούν ως τα μέσα Νοεμβρίου!!   
Οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν τα τελευταία τρία χρόνια, δεν ΕΣΩΣΑΝ τη χώρα. Γιατί προσπαθείτε να μας πείσετε, πως ακολουθώντας και ΕΣΕΙΣ την ίδια πολιτική, θα ΣΩΘΟΥΜΕ;                                             
Μάλλον επειδή είστε η «κυβερνώσα Αριστερά της Ευθύνης». Ουάου!!!       
Και για  να εξηγούμαι απέναντι σε κάθε καλοπροαίρετο αναγνώστη, που εύλογα θα αναρωτηθεί: «Γιατί τα «βέλη» προς την «Αριστερά της Ευθύνης», και όχι προς τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ»;  
Απαντώ: Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ (ότι απέμεινε απ’ αυτό), «πιστεύουν» στην πολιτική που εφαρμόζουν και οι θέσεις και προθέσεις τους ήταν  και είναι λίγο-πολύ γνωστές σε όλους μας.  
Προεκλογικά και σήμερα, η ΝΔ μιλάει  για ανάπτυξη, που ίσως κάποτε έρθει, και το ΠΑΣΟΚ μιλούσε και μιλάει  για επιμήκυνση του προγράμματος, που μάλλον και αυτή θα γίνει.                                                                
Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τηρούν τουλάχιστον τα προσχήματα, και η πολιτική τους πρακτική δεν απέχει και πολύ από τον προεκλογικό τους λόγο ή την προηγούμενη τους θητεία στην συγκυβέρνηση.                            
ΕΚΘΕΤΟΙ είστε κυρίως ΕΣΕΙΣ!    
ΕΣΕΙΣ, που με την «αριστερή σας ρητορική» προσπαθείτε να υπηρετήσετε κάτι που εξ ορισμού είναι αντίθετο από αυτό που ΛΕΤΕ ότι πρεσβεύετε.  Τα στελέχη σας, «περιφερόμενοι απολογητές» στα ΜΜΕ, χαρακτηρίζουν τα μέτρα ΕΠΑΧΘΗ. Να ξέρετε όμως,  ότι το ποιο ΕΠΑΧΘΕΣ πράγμα στα μάτια του κόσμου, είναι το γεγονός ότι αυτά τα  μέτρα που χαρακτηρίζετε ως ΕΠΑΧΘΗ τα ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΟΛΑ, προσβάλλοντας την ανοχή, τις προσδοκίες ακόμα και αυτή την ίδια τη ΛΟΓΙΚΗ του πολίτη.
Οι δήθεν «λεονταρισμοί» σας  σχετικά με το μέγα θέμα των εργασιακών, το οποίο έχετε αναγάγει σε γραμμή Μaginot της διαπραγμάτευσης, και μέσω του οποίου  μάλλον προσπαθείτε να εξαγνιστείτε, είναι σχεδόν βέβαιο ότι γίνεται κυρίως για  επικοινωνιακούς λόγους. Γιατί;                                             
Πολύ απλά σύντροφοι, όλα αυτά που  δήθεν διαπραγματεύεστε για να διαφυλάξετε τα εργασιακά κεκτημένα, στην πράξη δεν ισχύουν. Μια απλή έρευνα, θα είναι αρκετή για να σας πείσει πως  στην αγορά  ήδη επικρατεί ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ!  
Ένα απλό παράδειγμα: Στην πόλη μας υπάλληλος μεγάλης αλυσίδας Σούπερ Μάρκετ, αμείβεται με 450 ευρώ για 6 ώρες εργασίας, και λαμβάνει μισθό 350 ευρώ και επιταγή 100 ευρώ, για ψώνια από το κατάστημα στο οποίο εργάζεται! Τόσο καλά!
Ούτε κουβέντα για τα μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα ύψους 10 δις ευρώ, που θα αποτελέσουν ταφόπλακα για εκατομμύρια συμπολίτες μας.       
Ούτε κουβέντα για τα μέτρα που ξεκίνησαν να είναι ύψους 11,5 δις και έφτασαν στα 19(!) δις.                         
Ούτε κουβέντα για το γεγονός ότι το συντριπτικό ποσοστό των χρημάτων της δόσης, θα πάει για τόκους και για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Ούτε κουβέντα για την απόλυτη στήριξη σας στον Προϋπολογισμό-«ταφόπλακα» του 2013.                                   
Ούτε κουβέντα για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο «βδέλλα», που ετοιμάζεται.
Ούτε κουβέντα για το διαφαινόμενο  νέο «κούρεμα» του χρέους, που θα σημάνει και 4ο Μνημόνιο.                               
Ούτε κουβέντα για το ότι μια μικρή απόκλιση στην πρόβλεψη του ποσοστού της ύφεσης, θα σημάνει νέα μέτρα. 
Ούτε κουβέντα για την ανεργία και το πώς θα σταματήσετε τον «καλπασμό» της.
Απλά παραδέχεστε ότι τα μέτρα είναι ΕΠΑΧΘΗ. Ε, και; Θα τα ψηφίσετε ή όχι;
Αφού λοιπόν «σύντροφοι» προτίθεστε να τα ψηφίσετε, τα λόγια και οι δικαιολογίες περιττεύουν και  κυρίως προκαλούν! 
Η εμμονή σας, να παρουσιάζεστε ως «θεματοφύλακες» των εργασιακών, δυστυχώς δεν πείθει και δε διασώζει την πολιτική σας αξιοπρέπεια.
Οι προσπάθειες σας να ακροβατείτε, μεταξύ «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ και ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ» και  «ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ», μοιάζουν ΘΛΙΒΕΡΕΣ στα μάτια των περισσοτέρων. 
Η τακτική σας επιβεβαιώνει τα «περί ιδεολογικής ισοπέδωσης» και ενισχύει σε μέγιστο βαθμό την ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ του πολιτικού λόγου.  
Οι ευθύνες σας για το τι επικρατεί και κυρίως για το τι θα επικρατήσει στην κοινωνία, είναι τεράστιες. Απλά να τις αναλογιστείτε!
Επιλέξτε «δρόμο». Μπορείτε να αφαιρέσετε την «ταμπέλα»  της Αριστεράς και να υπηρετήσετε με άνεση την πολιτική που ήδη στηρίζετε ή να διατηρήσετε τις αριστερές σας ευαισθησίες και ταυτότητα, χωρίς να ψηφίζετε την ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ στο «όνομα της σωτηρίας».
Και τα δυο δεν γίνονται!
Carolos

ΥΓ1. Επειδή σύντροφοι διανύουμε τις μέρες της Εθνικής επετείου του ΟΧΙ, να θυμάστε ότι όλες οι μεγάλες και λαμπρές στιγμές της ελληνικής ιστορίας, δεν γράφτηκαν με ΝΑΙ, γράφτηκαν με ΟΧΙ!
ΥΓ2. Προφανώς επιχαίρετε για το «κατάντημα» του ΠΑΣΟΚ και σίγουρα ευελπιστείτε με την «πολιτική σας κουτοπονηριά», πως  θα έχετε πολιτικά και κομματικά οφέλη λόγω της αποσύνθεσης του. Να ξέρετε πως όποιο όφελος προκύψει για εσάς, θα είναι πρόσκαιρο και το πολιτικό σας  «κύκνειο άσμα» θα το «γράψετε» και θα το «απαγγείλετε», πολύ πιο σύντομα από ότι φαντάζεστε! 

3 σχόλια:

  1. SKYFALL 007.ΜΠΟΝΤ,ΤΖΕΗΜΣ ΜΠΟΝΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλό κείμενο. να το κρατήσετε στο αρχείο ώστε μετά τις εκλογές να βάλετε το "αναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης" αντί για "απαγκίστρωση" και "δημοκρατική παράταξη της αριστεράς" αντί για "αριστερά της ευθύνης" και .. έτοιμο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιός είχε και έχασε μωρέ την ευθύνη για να την βρεί η ατλαντική αριστερά στη χώρα μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή