Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Πρόσκληση στρατεύσιμων κλάσης 2016


Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με την ισχύουσα σήμερα στρατολογική νομοθεσία, οι στρατεύσιμοι γεννημένοι το έτος 1995 (κλάσεως 2016) που διαμένουν στο Δήμο Φλώρινας  και ανεξάρτητα από τον τόπο εγγραφής τους στα μητρώα αρρένων, υποχρεούνται να καταθέσουν στην Στρατολογική Υπηρεσία Δυτικής Μακεδονίας στην 

Δ/νση: Κ Δαβάκη 8 Κοζάνη  ή στα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) Δελτίο Απογραφής  εντός των μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2013.
Κατά την παρουσίασή τους πρέπει απαραίτητα να έχουν μαζί τους:
α.. Επικυρωμένη φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής τους ταυτότητας  ή των σελίδων του διαβατηρίου τους ή εφόσον στερούνται τέτοιων εγγράφων πιστοποιητικό του Δήμου εγγραφής τους στα Μητρώα Αρρένων που φέρει την φωτογραφία
β.  Ιατρική γνωμάτευση ή βεβαίωση, εφόσον έχουν σοβαρό πρόβλημα υγείας.
γ. Όσοι στρατεύσιμοι διαμένουν στο εξωτερικό,  η κατάθεση Δελτίου Απογραφής μπορεί να γίνει μέσω ειδικού πληρεξούσιου (η πληρεξουσιότητα θα πρέπει να αποδεικνύεται εγγράφως).

Η μη κατάθεση του Δελτίου Απογραφής εντός της παραπάνω προθεσμίας συνεπάγεται διοικητικές   κυρώσεις για τους παραβάτες (μηνιαία ή δίμηνη στρατιωτική υποχρέωση σε περίπτωση εκπρόθεσμης ή μη υποβολής αντίστοιχα).

3 σχόλια:

  1. Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012, ορκίσθηκαν οι νεοσύλλεκτοι στρατιώτες σε όλα τα κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων της χώρας. Στη συνέχεια τους δόθηκε άδεια απουσίας επτά (7) ημερών, ώστε να επιστρέψουν στο κέντρο το πρωί της Παρασκευής 14 Δεκεμβρίου. Κατά την αναχώρησή τους τους επετράπη να πάρουν μαζί τους όλα τα ατομικά τους είδη, κυρίως τον ιματισμό, μέσα στους στρατιωτικούς σάκους, γνωστούς ως "λουκάνικα". Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νεοσύλλεκτοι στο σύνολό τους απεχώρησαν από το κέντρο με δικά τους έξοδα. Σήμερα, Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου ημέρα της επιστροφής τους στο κέντρο (πάντοτε με δικά τους έξοδα), κουβάλησαν μαζί τους την "προίκα" τους, αλλά μόλις (τα χαράματα) παρουσιάσθηκαν, τους ανακοινώθηκε ότι θα μετακινηθούν αυθημερόν για τις μονάδες τους. Ερώτηση αφελούς Έλληνα: Δεν μπορούσαν να τους δωθούν οι μεταθέσεις την ημέρα της ορκωμοσίας ώστε να αποφευχθούν: α) Η ταλαιπωρία και η δαπάνη των στρατευμένων για την επιστροφή, β) Η ταλαιπρία των στρατευμένων για τη σημερινή μετάβασή τους στις μονάδες τους και γ) Η δαπάνη του στρατού (καταστάσεις επιβιβάσεως) για τη μεταφορά των στρατιωτών στος νέες τους μονάδες; Είναι άξια θαυμασμού η πνευματική ευστροφία του αρμοδίου παράγοντα (στρατιωτικου ή πολιτικού) που έλαβε τη σχετική απόφαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπηρέτησα το 1988. Δεν πήρα χρήματα για την άδεια που έπεται της ορκωμοσίας. Ούτε για να έρθω στον τόπο μου ούτε για να επιστρέψω στο κέντρο. Επίσης δεν πήρα ποτέ χρήματα για να μεταβώ από οποιαδήποτε μονάδα υπηρέτησα στο σπίτι μου όταν είχα άδεια. Εκτός φυσικά της έκπτωσης - μειωμένου εισητηρίου.

    Αντιθέτως όταν μετακινήθηκα από το κέντρο στην μονάδα ή από μονάδα σε μονάδα αυτό έγινε με δαπάνες τις πολιτείας. Όπως φαντάζομαι γίνεται και τώρα.

    Δεν βλέπω το λόγω της ένστασής σου. Ποιό είναι το θέμα σου τα "λουκάνικα" ή "ταλαιπωρία"...

    Υπάρχουν και κάποιες διαδικασίες τις οποίες αγνοείς... γιατί είσαι άσχετος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλτατε ανώνυμε 4.46 μην προσπαθείς άδικα. Είναι φανερό πως δεν καταλαβαίνεις απλά πράγματα, αλλά σε παρακαλώ μην μπερδεύεσαι με πράγματα που δεν κατανοείς. Δεν είναι απαραίτητο να έχεις "άποψη" για όλα, γιατί εκτίθεσαι. Άφησε αυτούς που καταλαβαίνουν να βγάλουν τα όποια συμπεράσματά τους και να ανταλλάξουν τις δικές τους απόψεις. Άφησε όλους εμάς τους άσχετους να συζητήσουμε την ασχετίλα μας και μη χάνεις τον πολίτικο χρόνο σου μαζί μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή