Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Συντριβή του Αμύντα στην Κοζάνη


Την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα και μάλιστα με οδυνηρό τρόπο, γνώρισε στην Κοζάνη  η ανδρική ομάδα του Αμύντα από τον τοπικό ΑΟ Κοζάνης με σκορ 35-25 και ενώ στο ημίχρονο οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες 13-13.
Για μια ακόμα φορά το πάθος και η 

αυτοπεποίθηση έλειψαν από τους παίκτες του Αμύντα, με αποτέλεσμα να μην αποδώσουν τα αναμενόμενα στα κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού, κυρίως στο β ημίχρονο, όπου άνοιξε η ψαλίδα της διαφοράς.
Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που με την βοήθεια του κόσμου, μπήκαν με μεγαλύτερη διάθεση στο παιχνίδι και προηγήθηκαν 10-5 στο 15λεπτό, οι παίκτες του Ζαφείρη Μπεκερίδη αντέδρασαν άμεσα (με τους Χατζηπέτρου 8γκ και Παναγιωτίδη 8γκ) και μέσα σε 5λεπτά έφεραν το παιχνίδι στα ίσια 10-10.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο του Α μέρους, οι παίκτες των δυο ομάδων αναλώθηκαν σε ένα φλύαρο και συνάμα ανούσιο παιχνίδι, που δεν επέτρεψε σε καμία από τις δυο ομάδες να πάρει προβάδισμα στο ημίχρονο (13-13).
Το δεύτερος μέρος ξεκίνησε όπως το πρώτο, οι παίκτες του ΑΟΚ με έμφαση στην δύναμη και με πλουραλισμό στο σκοράρισμα, πήραν και πάλι κεφάλι στο σκορ 19-15 στο 40λεπτό.
Ο Αμύντας προσπάθησε να επιστρέψει στο παιχνίδι μειώνοντας σε 21-18 στο 45λεπτό, αλλά κάπου εκεί φάνηκε να μένει από δυνάμεις. Οι Κοζανίτες παίζοντας πιο απελευθερωμένα και βρίσκοντας ανοιχτούς χώρους στην 4-2 άμυνα του Αμύντα, έφτασαν τη διαφορά στο +12 35-23, για να μειώσει ο Αμύντας σε 35-25 όπου ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.
Ο τερματοφύλακας του Αμύντα Γιώργος Θεοχαρίδης σχολίασε: Πιστεύω ότι αυτή η ήττα ήρθε στο κατάλληλο σημείο, θα πρέπει να καταλάβουμε ότι όλες οι ομάδες παίζουν για την τιμή και  την αξιοπρέπεια τους και γι αυτό θέλουν να κερδίζουν, πόσο μάλλον εμάς που μας χαρακτηρίζουν ως ένα από τα φαβορί για τη  κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου.
Τώρα πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα και να σηκώσουμε το κεφάλι ψηλά, ώστε να διορθώσουμε τα λάθη μας και να παρουσιαστούμε με διαφορετικό πρόσωπο στο προσεχές παιχνίδι με τον Παναιτωλικό.    

Δεκάλεπτα: 6-4,10-10,13-13(ημχ),19-15,26-20,35-25

Διαιτητές: Αναστασίου Γ. – Γερακοπούλου Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου