Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Προς το Δήμο Φλώρινας και τον Προϊστάμενο Διοικητικών Υπηρεσιών αυτού


Θα ήθελα να ρωτήσω το Δήμο Φλώρινας και τον προϊστάμενο Διοικητικών Υπηρεσιών του, για πιο λόγο δε μου έχουν αποδοθεί έως τώρα τα πρακτικά συζήτησης, αλλά και τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας της 6ης Νοεμβρίου του 2012, σχετικά με το 

θέμα έγκρισης περιβαλλοντικών επιπτώσεων και λειτουργίας  δανειοθάλαμου στο χωριό μου Άνω Κλεινές Φλώρινας και τη θέση ‘Εβραίος’;
Αφού δεν έχει  να κρύψει ή να φοβηθεί κάτι ο Δήμος Φλώρινας από τη συγκεκριμένη συζήτηση, η οποία μάλιστα ήταν δημόσια, για πιο λόγο δε μου έχουν αποστείλει  έως τώρα τα παραπάνω πρακτικά τα οποία έχω ζητήσει με αίτησή μου από τις 20-11-2012 και αριθ’ πρωτ/λου 43393 και αναγκάστηκα να προσφύγω στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Φλώρινας για να μου αποδοθούν;
Προσωπικά πιστεύω πως δύο πράγματα μπορούν να συμβαίνουν, ή οι υπηρεσίες του Δήμου μας δε λειτουργούν σωστά, όπου εκεί πρέπει να παρέμβει ο ίδιος ο Δήμαρχός μας, για να διορθώσει τα ‘κακώς κείμενα’, ή υπάρχει δόλος από τη μεριά του Δήμου μας στο να μη μου αποσταλούν αυτά τα πρακτικά εδώ και ενάμιση μήνα, για να μην μπορέσω να ασκήσω όλα τα νόμιμα δικαιώματά μου ενώπιων των Δικαστηρίων και κάθε νόμιμης Αρχής στις ημερομηνίες που αυτά θέτουν.
Με εκτίμηση
Νάσος Στ. Παπαδάκης

5 σχόλια:

  1. Ο Δήμος και οι υπηρεσίες του, αγαπητέ κ. Παπαδάκη
    λειτουργεί μόνο για να διπλασιάζει τα δημοτικά τέλη των πολιτών του ! Ε΄ και καμιά γιορτή, έτσι για να μη χαθούμε βρε αδερφέ.

    Γιώργος! Δημότης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα". Ελπίζω η εισαγγελία να κάνει τουλάχιστον την δουλειά της γιατί όλες οι ελπίδες μας βασίζονται εκει και μόνο εκει (και όχι μόνο για τα πρακτικά αλλα και πολλές άλλες καταγγελίες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στου κουφού την πόρτα ... πάρ' την πόρτα και φύγε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΔΑΚΗ,
    ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΛΛΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΩΣ ΕΛΗΦΘΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.
    ΕΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΛΗΦΘΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΟΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΤΕ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ.
    ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ. ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΚΡΥΨΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς το-ην ανώνυμο του 4ου σχολίου.

      Επειδή εκτιμώ ότι γνωρίζετε κάπως το όλο ζήτημα , θα έπρεπε να τοποθετηθείτε με περισσότερες λεπτομέρειες στην ουσία του θέματος.
      Η ουσία λοιπόν για μένα μια και κατάγομαι από εκείνη τη περιοχή του Δ.Δ Εθνικού, είναι ότι όλοι μας και ιδιαίτερα οι κάτοικοι των Α.Κλεινών ,έχουμε την αγωνία πως και με ποιό τρόπο θα διενεργηθεί αυτό το έργο ,τι επιπτώσεις θα υπάρχουν στο περιβάλλον ,αν θα τηρηθούν οι περιβαλλοντικές δεσμεύσεις και όροι που θέτει η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων ,προκειμένου να έχουμε θετικό ισοζύγιο στον απολογισμό του έργου.
      Δυστυχώς όταν βλέπουμε ότι το θέμα της περιβαλλοντικής αποκατάστασης είναι ένα ζήτημα με ανοιχτές πληγές εύλογο είναι να υπάρχει η ανησυχία.
      Δεν είναι τυχαίο που τόσο στη περιοχή μας όσο και σε άλλα μέρη της Ελλάδος έχουν γίνει εκσκαφές και έχουν μείνει ανοιχτά λατομεία(πχ Βεύης),έχουν δημιουργηθεί λίμνες(Αμμοχωρίου) και γενικά στο σημερινό όμορφο χώρο της βουνοπλαγιάς Παρορίου –Κλεινών, δεν θέλουμε να δεσπόζει ένας ανοιχτό λατομείο, αφού δυστυχώς όχι μόνο στη Βεύη αλλά και στο Χορτιάτη Θεσσαλονίκης αυτή η εικόνα παρατηρείτε.
      Είμαι αναγκασμένος να δώσω αυτή τη διευκρίνιση για να μην θεωρηθεί ότι είμαι αντίθετος στην υλοποίηση του έργου (δρόμος Φλώρινας –Νίκης),όπου θα χρησιμοποιηθούν τα φερτά υλικά από τον δανειοθάλαμο Κλεινών- Παρορίου, αντιθέτως επιθυμώ την εκτέλεση του έργου με όσο το δυνατό λιγότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις, προκειμένου να μιλάμε για ισόρροπη ανάπτυξη.
      Κλείνοντας θέλω να πω , επειδή το φυσικό περιβάλλον ανήκει σε όλους μας είναι ευθύνη και όλων μας η προστασία του .
      Είναι προς το συμφέρον όλων των Φλωρινιωτών να κρατήσουμε όσο το δυνατό πιο ακέραιο και με ελάχιστες επιπτώσεις αυτό το φυσικό κάλλος της περιοχής μας.
      Για το λόγο αυτό δεν πρέπει να μένουν αναπάντητα ερωτήματα τόσο για τυπικούς ,αλλά και ουσιαστικούς λόγους εφησυχασμού των πολιτών.
      Μια σωστά τεκμηριωμένη απάντηση θα είναι και απόδειξη προς την κοινωνία , ότι σε τέτοια έργα έχουν γίνει σοβαρές μελέτες με γνώση και τεχνοκρατικό σχεδιασμό , που προβλέπουν παρεμβάσεις με το ελάχιστο περιβαλλοντικό κόστος .

      Παπούλκας Χρήστος

      Διαγραφή