Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Έκλεβαν πετρέλαιο από το Δήμο Φλώρινας…


Χθες (12-01-2013) το απόγευμα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, συνέλαβαν δύο άτομα έναν 45χρονο ημεδαπό και έναν 31χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, παράνομη εργασία και παράνομη οπλοκατοχή.
Συγκεκριμένα, μετά από κατάλληλη 

αξιοποίηση στοιχείων κατελήφθη ο 31χρονος σε χώρο στάθμευσης οχημάτων του Δήμου Φλώρινας, όπου είχε μεταφερθεί από τον 45χρονο, να αφαιρεί πετρέλαιο κίνησης από δεξαμενή πετρελαίου (ρεζερβουάρ) φορτηγού απορριμματοφόρου οχήματος, ιδιοκτησίας του Δήμου Φλώρινας. 
Από ενδελεχή έρευνα  προέκυψε ότι, ο 45χρονος και ο 31χρονος από τον μήνα Αύγουστο του 2012 μέχρι και χθες είχαν αφαιρέσει περίπου 4560 λίτρα πετρελαίου από το Δήμο Φλώρινας.
Συνεχιζόμενης της έρευνας προέκυψε ακόμα ότι, ο 45χρονος ημεδαπός απασχολούσε δύο αλλοδαπούς (43 και 46 χρόνων) που βρίσκονταν παράνομα στη χώρα, οι οποίοι συνελήφθησαν, ενώ ο 31χρονος απασχολούνταν παράνομα σε κτηνοτροφική μονάδα από 63χρονο ημεδαπό, ο οποίος αναζητείται εντός των ορίων του αυτοφώρου.
Από νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια του 45χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • ένα (1) πετρελαιοδοχείο (μπιτόνι) που περιείχε  περίπου είκοσι (20) λίτρα πετρελαίου
  • ένα (1) μαχαίρι που εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου περί όπλων και
  • τετρακόσια εβδομήντα τέσσερα (474) ενώτια βοοειδών, των οποίων η νομιμότητα κατοχής ερευνάται.
Επίσης κατασχέθηκαν:
  • δύο (2) οχήματα, (1 Ι.Χ.Ε. και 1 Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο), ως μέσα που χρησιμοποιήθηκαν για παράνομες πράξεις
  • δύο (2) κινητά τηλέφωνα
  • οκτώ (8) πετρελαιοδοχεία (μπιτόνια), το ένα εκ των οποίων περιείχε τα αφαιρεθέντα λίτρα πετρελαίου και ένα κομμάτι «λάστιχο», από το σημείο της σύλληψης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου