Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Επιστολές της ΕΛΜΕ στον Υπουργό Παιδείας


Αναγνώριση της Προϋπηρεσίας Αναπληρωτών και Μισθολογική Κατάταξη      
κ. Υπουργέ,
Σύμφωνα με το αρθ.9, παρ.2. του Ν.3848/2010 :
«Οι ενιαίοι πίνακες προσωρινών εκπαιδευτικών που ισχύουν κατά τη δημοσίευση του νόμου αυτού στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως παύουν να τροφοδοτούνται με νέα στοιχεία 

προϋπηρεσίας από την 1η Ιουλίου 2010 και ισχύουν μέχρι την κατάρτιση των πινάκων που προβλέπονται στο άρθρο 3».
Ωστόσο, η μη τήρηση της παρ. 1 του αρθ.2 του Ν.3848/2010, όπου ρητά ορίζεται ότι:
«Το Α.Σ.Ε.Π. προκηρύσσει και διενεργεί κάθε δύο έτη διαγωνισμό για την κατάρτιση πίνακα κατάταξης εκπαιδευτικών κατά κλάδο και ειδικότητα….»
οδηγεί στην παραποίηση της ουσίας τόσο του άρθρου 3 όσο και του άρθρου 9 του νόμου και στη μέχρι και σήμερα μη ενεργοποίηση-εφαρμογή-τήρησή τους.
Επίσης η μη προσμέτρηση της προϋπηρεσίας όσων αποδέχονται την πρόσληψή τους ως αναπληρωτές σε οποιαδήποτε γωνιά της Ελλάδας, έχει προκαλέσει διαμαρτυρίες ότι λ.χ. δεν ωφελούνται από την καταγραφή προϋπηρεσίας (και γι’ αυτό υπάρχουν και αρκετές πλέον περιπτώσεις μη αποδοχής), ενώ κάποιοι άλλοι μη αποδεχόμενοι ίσως την προσωρινή τους πρόσληψη συμπληρώνουν τα προσόντα τους με πρόσθετους τίτλους σπουδών και έτσι αλλοιώνεται τρόπον τινά η σειρά των πραγμάτων.
Δεδομένων των συγκυριών επί των οποίων οι αναπληρωτές καλούνται να καλύψουν τα λειτουργικά κενά εκπαίδευσης ώστε να διεξαχθεί ομαλά η μαθησιακή διαδικασία εις το σύνολο της επικράτειας, ζητούμε (όπως έχουμε κάνει και με παλαιότερη επιστολή μας προς την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου) την κατάργηση της παρ.2 του αρθ.9 του Ν.3848/2010 και την δίκαιη προσμέτρηση της προσφερθείσας υπηρεσίας των αναπληρωτών μετά την 1η Ιουλίου του 2010 στα μόρια τους.
Επίσης, ζητούμε και την αναγνώριση όλων των ετών της προϋπηρεσίας τους (δηλαδή και πέραν του 7ου έτους) για την κατάταξή τους σε μισθολογικά κλιμάκια.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
             Αργύρης Κολοκοντές                                   Ηλίας Μούλελης




Λειτουργία Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και Αποπληρωμή Οφειλών.          
κ. Υπουργέ,
Όπως γνωρίζετε, εδώ και τρία χρόνια, η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη στο Λύκειο και η Ενισχυτική Διδασκαλία στο Γυμνάσιο έχουν ουσιαστικά καταργηθεί αφού δεν στελεχώνονται όπως παλαιότερα από το απαιτούμενο προσλαμβανόμενο προσωπικό, αλλά στην καλύτερη των περιπτώσεων υπολειτουργούν μόνον με συναδέλφους από το τακτικό προσωπικό που συμπληρώνουν το ωράριό τους.
Επειδή η οικονομική κατάσταση πολλών οικογενειών είναι πλέον εξαιρετικά δυσμενής, η εύρυθμη επαναλειτουργία αυτών των εκπαιδευτικών δομών όχι απλώς θα αποτελούσε μία κάποια λύση για τις οικογένειες αλλά και μία έμπρακτη στήριξη των μαθητών που διψούν για μάθηση. 
Ακόμη, υπάρχουν συνάδελφοι που ενώ εργάστηκαν στην ΠΔΣ και την Ενισχυτική Διδασκαλία κατά τα έτη 2009 και 2010 (π.χ. ως συντονιστές – σχεδιαστές), διαμαρτύρονται ότι δεν τους έχουν καταβληθεί οι αμοιβές τους.
κ.  Υπουργέ,
θα σας παρακαλούσαμε να επιληφθείτε με τη δέουσα ευαισθησία επί των προαναφερόμενων ζητημάτων, προς επίλυσή τους.
   
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
             Αργύρης Κολοκοντές                                   Ηλίας Μούλελης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου