Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Συνάντηση φορέων της Φλώρινας με τον υπουργό Παιδείας

Με τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κ.Αρβανιτόπουλο συναντήθηκαν χθες το μεσημέρι αντιπροσωπεία φορέων του Νομού, για να του  εκφράσουν την αντίθεση τους στις προβλέψεις του σχεδίου “Αθηνά”.
Στο υπόμνημα που κατέθεσαν στον 

υπουργό, επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι εάν ισχύσουν όσα προβλέπει το σχέδιο “Αθηνά” η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι η μόνη που μένει χωρίς πανεπιστήμιο, παρόλο που στόχος είναι η ύπαρξη ενός ΑΕΙ ανά Περιφέρεια.
Επιπλέον, τονίζεται ότι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας έχει το χαμηλότερο μέσο ετήσιο κόστος ανά φοιτητή, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των εγκαταστάσεων του είναι ιδιόκτητες.
Οι φορείς της Φλώρινας ζητούν την παραμονή του τμήματος Βαλκανικών σπουδών στην Φλώρινα, την παραμονή του τμήματος Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώριναή ή τη συγχώνευσή του με τα άλλα τμήματα αγροτικής ανάπτυξης (Φυτικής και Ζωικής παραγωγής) που εδρεύουν στη Φλώρινα, καθώς και τη διοικητική αυτοτέλεια των Σχολών του Πανεπιστημίου.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο Υπουργός Παιδείας παρέλαβε το υπόμνημα των φορέων και δεσμεύτηκε δε θα χαθεί ούτε ένας φοιτητής από τη Φλώρινα.

1 σχόλιο:

  1. Ποιός εμπιστεύεται τη δεσμευση του Υπουρού ;
    Τα τελευταία χρόνια έχουμε χορτάσει υποσχέσεις και δεσμεύσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή