Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Τι Κοζάνη, τι Φλώρινα


Το να ανοίγεις μια «έκθεση» τοπικών προϊόντων  σε ένα στενάκι της Φλώρινας έχει μικρή σημασία για τις επιχειρήσεις της περιοχής μας, δεν  προωθεί ουσιαστικά τις παραγωγικές επιχειρήσεις της περιοχής και ούτε φυσικά μπορεί να χαρακτηρισθεί ως αναπτυξιακή προσπάθεια. Τα
αποτελέσματα της αμφίβολα και σίγουρα δεν ανοίγει δρόμους για την εξαγωγική προσπάθεια  και εξωστρέφεια των επιχειρήσεων που είναι και το ζητούμενο. Ας δεχτούμε ότι είναι μια φιλότιμη προσπάθεια αλλά αυτή  από μόνη της αρκεί;
Όμως το να συμμετέχεις σε μια έκθεση, όπως η 22η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων-Ποτών-Μηχανημάτων & Εξοπλισμού DETROP και η 4η Διεθνής Έκθεση Οίνου OENOS, που πραγματοποιούνται από τη HELEXPO στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης από τις 7-10 Μαρτίου 2013, δημιουργεί προοπτικές ανοίγει δρόμους και μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά  τις επιχειρήσεις της περιοχής μας. 
Όπως ακριβώς κάνει το επιμελητήριο Κοζάνης και πολλά άλλα επιμελητήρια που νοικιάζουν περίπτερα στην έκθεση DETROP  όπου οι τοπικοί παραγωγοί της Κοζάνης εκθέτουν τα προϊόντα τους , προβάλλουν την επιχείρηση τους και έρχονται σε επαφή με πελάτες  με στόχο την προώθηση των πωλήσεων τους.
Αυτός εξάλλου είναι και ο ρόλος των επιμελητηρίων και γιαυτό το λόγο πληρώνουν  συνδρομές οι επιχειρήσεις στο επιμελητήριο για να το έχουν αρωγό και σύμμαχο στις δραστηριότητες τους.
Και κάτι ακόμα από το διαδίκτυο:
«Το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Π.Ε. Κοζάνης από κοινού με το Ελληνο-ρωσικό Κέντρο «Ερμής» και τα Επιμελητήρια Σερρών, Καβάλας, Χαλκιδικής, Βιοτεχνικό Θεσσαλονίκης, Μαγνησίας, Έβρου, Ξάνθης, Κέρκυρας, Γρεβενών και σε συνεργασία με την Εταιρία Συμβούλων «Alpha Plan», τα Ρωσικά Επιμελητήρια (Μόσχας, Ρωσίας, Αγίας Πετρούπολης), καθώς και Ρωσικούς Επιχειρηματικούς Φορείς, θα συμμετέχει στη διοργάνωση του Επιχειρηματικού Ελληνο-ρωσικού Forum που θα γίνει από τον «Ερμή» στη Θεσσαλονίκη στις 16 & 17 Μαΐου 2013.
Στόχος του Business Forum είναι η προώθηση των εξαγωγών των Ελληνικών Επιχειρήσεων Κεντρικής και Βορείου Ελλάδας στη Ρωσική αγορά»
Και κάτι ακόμα
«H Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε.) Κοζάνης, το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κοζάνης με τη συνεργασία και την υποστήριξη της Αναπτυξιακής Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. – ΑΝΚΟ / Enterprise Europe Network (ΕΕΝ), ύστερα από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26/11/2012 στα γραφεία του Επιμελητηρίου Κοζάνης, αποφάσισαν, την από κοινού, συμμετοχή και στήριξη της αποστολής επιχειρήσεων της Π.Ε. Κοζάνης, που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των τροφίμων και ποτών, στην Anuga της Κολωνίας, Γερμανία, μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τροφίμων και ποτών στον κόσμο, που θα διεξαχθεί στο χρονικό διάστημα 5-9 Οκτωβρίου 2013»
Όπως φαίνεται η Κοζάνη δραστηριοποιείται όπως πάντα πολύπλευρα και αποτελεσματικά . 
Άλλο Φλώρινα άλλο Κοζάνη.
Ένας επαγγελματίας

11 σχόλια:

  1. Μη φωνάζεις σιγά η πόλη κοιμάται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πρώτα απ' όλα οι εκθέσεις και τα πανηγύρια μας μάραναν. εδώ κάθε μέρα μας κυνηγάνε τα δάνεια το ΤΕΒΕ το ΙΚΑ και η εφορία, δεν έχουμε ούτε εμείς ούτε τα παιδιά μας ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και φοβόμαστε μην τυχόν και αρρωστήσουμε και εσύ ανώνυμα μου λες να πάμε σε εκθέσεις. Τι επάγγελμα κάνεις κύριε "Ένας επαγγελματίας"? για να πας εκεί πρέπει πρώτα απ'όλα να έχεις λύσει όλα τα άλλα προβλήματα. εσύ τα έχεις λύσεις? μήπως είσαι άνθρωπος βολεμένος που έχεις απομυζήσει δημόσιο χρήμα? δεύτερο να λέμε και του στραβού το δίκιο. ποιοι να πάνε στην έκθεση? Σε πληροφορώ ότι σε όσες εκθέσεις έχω πάει όπου συμμετείχε παλαιότερα το επιμελητήριο με νομαρχία ενώ όλα τα άλλα σταντ (της Κοζάνης, Γρεβενών κτλ.) είχαν δύο τρία άτομα να μοιράζουν φυλλάδια και να δίνουν πληροφορίες το "δικό" μας ήταν σαν τις παλιές καουμπόικες ταινίες όπου μπαίνουν οι καβαλάρηδες στην πόλη και δεν υπάρχει ψυχή στους δρόμους, είχε μόνο φυλλάδια. τελευταίο και ποιο σημαντικό είναι η συνεργασία των φορέων του νομού. χωρίς συνεργασίες δε γίνετε τίποτα (λες ΕΒΕ Κοζάνης με νομαρχία και με ΑΝΚΟ). όσο υπάρχουν βολεμένοι στις μεγάλες καρέκλες τους που μας πετάνε ψίχουλα και εμείς τους κάνουμε τούμπες τόσο αυτός ο τόπος θα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και τόσο οι επιχειρήσεις μας θα πεθαίνουν καθημερινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eίπες τη λέξη κλειδί Συνεργασίες.

      Για πες μου ποιος ευθύνεται για την έλλειψη συνεργασίας;;;
      Μήπως όλοι; Μήπως όλοι βάζουν τις προσωπικές τους πολιτικές φιλοδοξίες πάνω από το συμφέρον της περιοχής;

      Όσο για τις παλιές εκθέσεις να ξέρεις ότι το παρελθόν δεν αποτελεί οδηγό του μέλλοντος και θα μπορούσαμε να διοργανώσουμε μια αποτελεσματική συμμετοχή με μικρό κόστος.

      Ας μην παμε σε εκθέσεις, ας μείνουμε εδώ να μοιρολογάμε τη μοίρα μας την ώρα που όλα τα επιμελητήρια κινητοποιούνται για το καλό των μελών τους. Αυτοί δεν έχουν ΙΚΑ, αυτοί δεν έχουν εφορία, αυτοί δεν έχουν παιδιά να θρέψουν;

      Σε πληροφορώ ότι υπάρχουν επιχειρήσεις που θέλουν να πάνε σε εκθέσεις αλλά το μεγάλο κόστος τους εμποδίζει. Όσες μπορούν πάνε μόνες τους .. μπες στο site της Ηelexpo να δεις επιχειρήσεις που συμμετέχουν.

      Το γεγονός ότι για μια ακόμα φορά είμαστε εσωστρεφείς λέει πολλά.
      Όταν λες βολεμένοι σε μεγάλες καρέκλες ποιους εννοείς; αναφέρεσαι γενικά ή έχεις να μιλήσεις με ονοματεπώνυμο για τους βολεμένους που αναφέρεις

      Άντε σε αφήνω τώρα, ξεπεζεύω το άλογο και πάω στο saloon να πιω μια τεκίλα...

      Είμαι ένας φτωχός και μόνος επαγγελματίας…….

      Διαγραφή
  3. Το ΕΒΕ δεν έχει τα λεφτά για να συμμετέχει μόνο του σε εκθέσεις. Ας αναλογιστούμε όλοι ποιος ευθύνεται για αυτό το χάλι. Μήπως θα έπρεπε να δούμε τι έκανε η προηγούμενη διοίκηση που σπατάλησε το χρήμα του ΕΒΕ με συμμετοχή σε εκθέσεις σε όλο τον κόσμο που έφεραν μηδενικά αποτελέσματα. Συγνώμη έφεραν αποτελέσματα βγήκε Αντιδήμαρχος ο πρώην πρόεδρος. Οι εκλεγμένοι άρχοντες πρέπει να δουν και τους επιχειρηματίες γιατί και αυτοί είναι δημότες τους. Το μεγάλο πρόβλημα του νομού μας είναι τα Μπίτολα. Οι άλλοι νομοί δεν έχουν κανένα τέτοιο πρόβλημα. Η μικρή έκθεση είναι μία αρχή που θα πρέπει να έχει και συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πάντως δεν είδα την τωρινή διοίκηση να κατηγορεί την προηγούμενη για σπατάλη χρήματος.
      Αρα δεν έγινε σπατάλη.

      Διαγραφή
    2. όχι δεν την κατηγόρησε,αλλά δεν είπε την παραμικρή κουβέντα

      Διαγραφή
    3. Άφησε φίλε 4:19 την καραμέλα με την παλιά διοίκηση. Σαφώς και δεν παίρνει άφεση, αλλά και η τωρινή αποδείχτηκε πολύ κατώτερη των περιστάσεων. Πολύ όμως.
      Το μεγάλο πρόβλημα του νομού μας, δεν είναι τα Μπίτολα. Λες οι Κοζανίτες αν συνόρευαν με τα Μπίτολα να έφευγαν εκεί για ψώνια; Το μεγάλο πρόβλημα είναι η νοοτροπία μας και μόνο.

      Διαγραφή
  4. κύριε Τζον Γουέιν μου αρέσει που έχετε καβαλήσει κάτι απλά νομίζω ότι αντί για άλογο είναι καλάμι. Πάντως η ανωνυμία είναι κακό πράγμα. Τζάμπα μάγκας πίσω από ένα τίτλο που μπορεί και να είναι ψεύτικος. Μάλλον είσαι μοναχικός καβ(α)λιάρης!!!! Είναι και κρύες οι νύχτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nα μην μπορείς να πιεις μια τεκίλα με την ησυχία σου … όλο και κάποιος Ντάλντον θα εμφανιστεί…

      Διαγραφή
  5. .... και εχουμε πολλους Νταλτον στην φλωρινα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάνω κάτω, όλοι πάσχουμε από το ΣΤΦ (σύνδρομο τρέλας Φλωρινιώτη) οφείλετε στην έλλειψη ιωδίου σε συνδιασμο με την έλλειψη ορίζοντα (Γιατρός δεν είμαι ) . Απο το κακό στο χειρότερο πάμε και μια λύση δεν μπορούμε να βρούμε, πάλι καλά έχουμε λίγο ιντερνέτ γιατι απο υγεια μελλον θερμανση δουλεια κ.τλ δεν πάμε καθόλου καλα... Μας αρέσει η ανωνυμία το κράξιμο ο χαβαλές. Πάντα θα φοβόμαστε να λέμε αυτό που θέλουμε να πούμε μα το ονοματεπώνυμο της ταυτότητας μας, θέλουμε να θίξουμε κάποιον αλλα ανώνυμα (λες και θα μας περιμένει εξω απο το σπίτι μας να μας δείρει), όταν αναφέρεις κάτι στο ιντερνέτ είναι λογικό να υπάρχει αντιπαράθεση τότε βρίσκεις επιχειρήματα για να αποδείξεις την γνώμη σου, και οχι το συμφέρον σου τότε ίσως και ο άλλος να μπει στο σκεπτικό σου. Μήπως θα και θα ζήσουμε αιώνια? Κάποτε ισως βρεθεί η χρυσή τομή, και να ζουμε αγαπημένα και να βρίσκουμε λύση σε κάθε πρόβλημα... Μέχρι τότε εύχομαι σε κάθε συνάνθρωπο μου σε αυτο το μικρο πέρασμα μας να υπάρχουμε μέχρι τότε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή