Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Ενημερωτικό Εργαστήρι για τη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα στην Κέλλη


Στην Τοπική Κοινότητα Κέλλης πραγματοποιήθηκε μία ακόμη σημαντική εκδήλωση ενημέρωσης γυναικών, με τίτλο «Ενημερωτικό Εργαστήρι». Η ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 

συνεργασίας του Δήμου Αμυνταίου και του Κέντρου Στήριξης της Απασχόλησης και της Επιχειρηματικότητας των Γυναικών «Εργάνη», ενώ εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «WINWIN: Γυναίκες σε Δίκτυο, για την Καινοτομία και την Επιχειρηματικότητα».
Στην ενημερωτική εκδήλωση, εκτός από τα στελέχη του «Εργάνη» που πραγματοποίησαν την ενημέρωση στις γυναίκες του χωριού, συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αμυνταίου Ι.Ιωσηφίδης και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κέλλης, Αθ.Τάσκας.
Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κέλλης αναφέρθηκε στα υψηλότατα ποσοστά ανεργίας των γυναικών, που έχουν επιδεινωθεί με την οικονομική κρίση, ενώ αναφερόμενος στην ενημερωτική προσπάθεια του Δήμου Αμυνταίου και του «Εργάνη» τόνισε ότι είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για τις γυναίκες του τόπου να ξεκινήσουν τις δικές τους επιχειρηματικές προσπάθειες.
Ο Δήμαρχος Αμυνταίου επισήμανε την αναγκαιότητα να στηριχθούν οι επιχειρηματικές προσπάθειες των γυναικών στην Κέλλη, καθώς είναι ο πιο ακμαίος πληθυσμιακά οικισμός και φυσικά έχει την εμπειρία του ταπητουργείου, που μπορεί να επαναλειτουργήσει ή να ξεκινήσουν άλλες επιχειρηματικές προσπάθειες από τις γυναίκες του χωριού.
Δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει οποιαδήποτε προσπάθεια, τουλάχιστον στα πρώτα της βήματα μειώνοντας το ρίσκο που αναλαμβάνουν οι γυναίκες, ενώ αναφερόμενος στην οικονομική κρίση τόνισε ότι μέσα από την κρίση γεννιούνται ευκαιρίες τις οποίες μπορούμε να αξιοποιήσουμε για το καλό της τοπικής κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου